Prachtig hè deze keto Zweedse smörgåstårta of sandwichtaart. Echt een knalrecept, heel feestelijk en geschikt voor meerdere personen. Super leuk om te maken! Je kunt het werk voor een groot deel voorbereiden, ideaal voor een gezellige picknick of familiebrunch! Uit het recept kun je 12 porties (vierkantjes) snijden, zie ook de foto’s. Als je meer nodig hebt, maak je het dubbele recept. Je begint natuurlijk met zelf koolhydraatarm brood bakken voor de taartlaagjes. Ondertussen maak je de vullingen en de crème voor de topping. De keto sandwichtaart kun je samengesteld wel een nacht bewaren, de laatste decoratie doe je vlak voor het serveren.
Smörgåstårta?
Smörgåstårta is van oorsprong een Zweeds gerecht, maar eigenlijk populair in heel Scandinavië. Het is een frisse, hartige taart van laagjes brood met een vulling van roomkaas ertussen en versierd met diverse ingrediënten. De versiering bestaat meestal uit (gerookte) vis, andere zee-beestjes, plakjes ei, komkommer en verse kruiden. Echter er is geen vast recept voor, dus je kunt gewoon je eigen favoriete vulling gebruiken als vis je minder aanspreekt. In de keto Zweedse smörgåstårta of sandwichtaart gebruiken wij gerookte zalm en rivierkreeftjes. Onze keto sandwichtaart bevat per stukje kcal 305.32 ⋆ koolhydraten 2.13 g ⋆ eiwitten 8.91 g ⋆ vetten 28.49 g ⋆ vezels 1.65 g.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto Zweedse smörgåstårta of sandwichtaart
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto Zweedse smörgåstårta of sandwichtaart
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Brood
- 50 g roomboter
- 2 eieren
- 200 g roomkaas
- 100 g amandelmeel
- 2 el psylliumvezels
- 2 tl bakpoeder
Vulling 1
- 100 g rivierkreeftjes, grof gehakt
- 1 el verse dille, gehakt
- 25 g rode ui, gesnipperd
- 50 g mayonaise
- 50 g zure room
- zout, naar smaak
Vulling 2
- 100 g gerookte zalm
- 100 g zure room
- peper en zout, naar smaak
- citroensap, naar smaak
Mierikswortelcrème
- 300 ml slagroom, stijfgeslagen
- 50 g mayonaise
- 50 g zure room
- 1-2 el mierikswortel, naar smaak
Garnering
- 50 g rivierkreeftjes
- 50 g komkommer, in linten
- 2 dunne plakjes citroen
- bieslook en kiemgroente
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en bekleed een ovenschaal (20 x 12 cm) met natgemaakt, uitgeknepen bakpapier. Dan til je het brood er makkelijk uit.
Brood maken
- Smelt voor het brood de roomboter op laag vuur. Klop in een beslagkom de eieren en roomkaas los. Voeg de gesmolten boter, amandelmeel, psylliumvezels en bakpoeder toe en meng tot een egaal beslag. Laat 5 minuten rusten om in te dikken. Doe het deeg/beslag over in de beklede ovenschaal en bak het brood 30 minuten of tot het gaar is. Til uit de vorm en laat helemaal afkoelen.
Mengen
- Meng ondertussen -in 3 verschillende kommen- de ingrediënten voor de 2 vullingen én voor de mierikswortelcrème. Zet ze alle drie koel weg totdat je de taart gaat besmeren en samenstellen.
Besmeren
- Snijd het brood horizontaal in 3 dunne plakken. Besmeer een plak met vulling 1. Besmeer een plak met vulling 2. Stapel ze op elkaar. Leg de onbesmeerde plak erop en druk voorzichtig ietsje aan. Je kunt dit in huishoudfolie verpakken en enkele uren of een nachtje in de koelkast zetten, dan krijg je een heel smeuïge taart.
Serveren
- Zet de taart op een serveerplank en smeer rondom af met de mierikswortelcrème. Garneer de sandwichtaart gul, geef er vooral je eigen creatieve draai aan!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet