Uit dit recept haalden wij in onze gietijzeren pan 22 zalige keto zalmpoffertjes, en inclusief de dipsaus hebben we ze berekend op kcal 39.23 ⋆ koolhydraten 0.15 g ⋆ eiwitten 2.43 g ⋆ vetten 3.15 g ⋆ vezels 0.18 g per poffertje. Het dipsausje maak je natuurlijk zo lekker als je zelf kunt, voeg zoet en/of pittig naar eigen smaak toe. De een houdt erg van wasabi, de ander (wij bijvoorbeeld) helemaal niet 😉 Al met al een heel erg leuke snelle snack voor feestelijke dagen als Pasen of Kerstmis of gewoon lekker als hartig tussendoortje of lunch op je werk.
Variatietips & bewaren
Je kunt de poffertjes invriezen en bijvoorbeeld bevroren meenemen naar je werk. Ook in de koelkast zijn ze wel een dagje houdbaar en nog lekker de volgende dag, wel goed afdekken! Ze zijn zowel koud als warm lekker.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto zalmpoffertjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto zalmpoffertjes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Poffertjes
Dipsaus
- 2 tl sojasaus
- 3 druppels zoetstof, of khda-siroop
- sambal, of wasabi naar smaak
- sprinkle sesamzaadjes
Bakken
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Dipsaus/dressing
- Begin met de dipsaus maken als je de poffertjes warm wilt eten. Meng daartoe de ingrediënten voor het sausje, proef en maak het zo pittig als je zelf wilt. Zet apart.
Poffertjes
- Maak de zalm schoon en doe het in een hakmolentje met trekkoord (of keukenmachine).
- Snipper het uitje en voeg deze samen met bieslook, paprikapoeder, kokosmeel, sojasaus, olijfolie en 2 eieren toe aan het hakmolentje met de zalm. Maal alles grof tot een smeuïge massa. Meng zo nodig de vismassa nog even handmatig door elkaar.
- Verhit een poffertjespan op hoog vuur met ruim olie. Vul de openingen met een lepel vismassa (begin met de buitenste rand).
- Zodra de poffertjes kleuren aan de onderkant, draai je ze om met behulp van een houten prikker. Bak ook de andere kant. Ze zijn echt snel klaar!
Serveren
- Serveer de poffertjes met prikkers op een bordje met de dipsaus er los bij. Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Dit is een test van AK
Heerlijk