Kirsten heeft al eerder leuke recepten ingestuurd. Toen we laatst een oproepje deden reageerde ze dan ook onmiddellijk met twee nieuwe recepten. Dank daarvoor! Deze keto zalmpakketjes met groente zijn vandaag aan de beurt. Zo’n vispakketje is ontzettend makkelijk en snel in elkaar te zetten, de oven doet het werk. Zo heb je in minder dan geen tijd een volledige maaltijd! Ze laat ons weten dat zelfs haar kinderen ervan smullen. Ik herken dat wel, het voelt toch een beetje als een cadeautje. Je kunt voor de vispakketjes overigens ook prima een andere vissoort nemen, zoals kabeljauw bijvoorbeeld. ’t Is maar net wat je zelf het lekkerst vindt.
Aluminiumfolie of bakpapier?
Kirsten gebruikt aluminiumfolie voor haar keto zalmpakketjes. Wij nemen tegenwoordig voor onze ovenpakketjes met vis eigenlijk liever bakpapier. Bakpapier en aluminiumfolie zijn beide vrijwel onmisbaar in de keuken, echt handig spul! Ze hebben wel elk hun eigen unieke eigenschappen. Maar wanneer kun je nu het best aluminiumfolie gebruiken en wanneer bakpapier?
Het grootste verschil is eigenlijk dat bakpapier meestal niet plakt aan de ingrediënten en aluminiumfolie wel. Immers, bakpapier heeft van zichzelf namelijk al een antikleeflaagje. Echter bakpapier kan niet tegen heel hoge temperaturen, zoals bij grillen bijvoorbeeld. Daar kun je dan weer beter aluminiumfolie voor gebruiken. Aluminiumfolie is ook geschikter om (oven)gerechten mee af te dekken. Het is de bedoeling dat je de zalm in deze keto zalmpakketjes gaar stoomt. En als je vis wilt stomen, kun je het beste een pakketje maken van bakpapier. Dat plakt dus ook niet. Mocht je vis willen grillen, dan kun je het beter op aluminiumfolie leggen.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je de keto zalmpakketjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Keto zalmpakketjes op een groentebedje
Ook gebruikt
- vellen bakpapier of aluminiumfolie
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Zalm
- 250 g zalm, zalmfilet, zonder huid
Groentebedje
- 100 g wortel, geraspt
- 350 g courgette, 1 gemiddeld grote
- 150 g bloemkoolrijst, rauw
- 1 citroen, rasp en sap, naar smaak
- 2 el olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden, of een handje platte peterselie gehakt
- peper en zout
- 100 ml visbouillon, van een tablet (of andere bouillon)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven op 200° C en leg ruime vellen bakpapier of ingevet aluminiumfolie klaar.
- (maak alvast bouillon van een tablet)
- Rasp de wortel en courgette en meng dat samen met de bloemkoolrijst, citroenrasp en -sap, olijfolie en de Italiaanse kruiden (of gehakte peterselie) door elkaar.
- Leg (verdeel) het groentemengsel over het midden van de folie. Leg een moot zalm op elk pakketje en vouw aan de bovenkant en aan 1 zijkant dicht tot een half ‘bootje’. Via de andere zijkant giet je er een scheut bouillon bij. Vouw het pakketje dan helemaal dicht tot een ‘bootje’.
- Zet de pakketjes op de bakplaat en bak de keto zalmpakketjes in 20 minuten gaar. Laat ze 2 minuten rusten voor je ze opent.
- Daarna: eet smakelijk😋
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet