Keto zalmpakketjes met groente, van Kirsten

keto zalmpakketjes op een groentebedje

Kirsten heeft al eerder leuke recepten ingestuurd. Toen we laatst een oproepje deden reageerde ze dan ook onmiddellijk met twee nieuwe recepten. Dank daarvoor! Deze keto zalmpakketjes met groente zijn vandaag aan de beurt. Zo’n vispakketje is ontzettend makkelijk en snel in elkaar te zetten, de oven doet het werk. Zo heb je in minder dan geen tijd een volledige maaltijd! Ze laat ons weten dat zelfs haar kinderen ervan smullen. Ik herken dat wel, het voelt toch een beetje als een cadeautje. Je kunt voor de vispakketjes overigens ook prima een andere vissoort nemen, zoals kabeljauw bijvoorbeeld. ’t Is maar net wat je zelf het lekkerst vindt.

Aluminiumfolie of bakpapier?

Kirsten gebruikt aluminiumfolie voor haar keto zalmpakketjes. Wij nemen tegenwoordig voor onze ovenpakketjes met vis eigenlijk liever bakpapier. Bakpapier en aluminiumfolie zijn beide vrijwel onmisbaar in de keuken, echt handig spul! Ze hebben wel elk hun eigen unieke eigenschappen. Maar wanneer kun je nu het best aluminiumfolie gebruiken en wanneer bakpapier?

Het grootste verschil is eigenlijk dat bakpapier meestal niet plakt aan de ingrediënten en aluminiumfolie wel. Immers, bakpapier heeft van zichzelf namelijk al een antikleeflaagje. Echter bakpapier kan niet tegen heel hoge temperaturen, zoals bij grillen bijvoorbeeld. Daar kun je dan weer beter aluminiumfolie voor gebruiken. Aluminiumfolie is ook geschikter om (oven)gerechten mee af te dekken. Het is de bedoeling dat je de zalm in deze keto zalmpakketjes gaar stoomt. En als je vis wilt stomen, kun je het beste een pakketje maken van bakpapier. Dat plakt dus ook niet. Mocht je vis willen grillen, dan kun je het beter op aluminiumfolie leggen.

We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Zo maak je de keto zalmpakketjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Bezoekersrecept

Keto zalmpakketjes op een groentebedje

5 van 1 stem
keto zalmpakketjes op een groentebedje
Door: Kirsten
Kirsten stuurt ons deze keto zalmpakketjes met groente. In minder dan geen tijd een volledige maaltijd! "Zelfs mijn kinderen smullen er van. Ik zit helemaal vol na zo’n pakketje.", meldt Kirsten ons.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Rusten 2 min
Totale tijd 37 min

Ook gebruikt

  • vellen bakpapier of aluminiumfolie

Voedingswaarde

Per portie
kcal 479.6 koolhydraten 10.2 geiwitten 28.15 gvetten 34.6 gvezels 5.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Zalm

  • 250 g zalm, zalmfilet, zonder huid

Groentebedje

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven op 200° C en leg ruime vellen bakpapier of ingevet aluminiumfolie klaar.
  • (maak alvast bouillon van een tablet)
  • Rasp de wortel en courgette en meng dat samen met de bloemkoolrijst, citroenrasp en -sap, olijfolie en de Italiaanse kruiden (of gehakte peterselie) door elkaar.
  • Leg (verdeel) het groentemengsel over het midden van de folie. Leg een moot zalm op elk pakketje en vouw aan de bovenkant en aan 1 zijkant dicht tot een half ‘bootje’. Via de andere zijkant giet je er een scheut bouillon bij. Vouw het pakketje dan helemaal dicht tot een ‘bootje’.
  • Zet de pakketjes op de bakplaat en bak de keto zalmpakketjes in 20 minuten gaar. Laat ze 2 minuten rusten voor je ze opent.
  • Daarna: eet smakelijk😋

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Trefwoorden

Scroll naar boven