Eén van de makkelijkste en lekkerste keto maaltijden wat mij betreft is een vispakketje uit de oven. Neem nou deze keto zalm met wortelpeterseliepuree en venkelsalade. Ik zet eerst de oven aan, dan kan die alvast opwarmen. De wortelpeterselie (ook wel peterseliewortel genoemd) schil ik met de dunschiller rondom even schoon, die kook ik in bospaddenstoelen bouillon. TIP: hoe kleiner de blokjes hoe sneller gaar. Terwijl de wortelpeterselie gaart, zet ik de zalmpakketjes in elkaar. Ik gebruik voor de oven vispakketjes tegenwoordig altijd bakpapier. Heb je zalm uit de diepvries? Geen probleem, maar reken dan voor het garen wel minstens 5 minuten langer. Deze snelle venkelsalade is het lekkerst als de venkel superdun geschaafd is, de dressing maak ik met mosterd en ‘honing’, dat past ook goed bij de peterseliewortel.
IJsbolletjestang en venkelgroen
De keto zalm met wortelpeterseliepuree en venkelsalade presenteerden we op een ronde leisteen. Het oog wil ook wat, toch? De wortelpeterseliepuree schepte ik met een ijsbolletjestang erop. De vis serveerde in het papier, leuk! Alsof je een cadeautje uitpakt. De venkelsalade ging in een bakje erbij. Al met al bevat het gerecht in totaal per portie: kcal 420.95 ⋆ koolhydraten 5.6 g ⋆ eiwitten 23.47 g ⋆ vetten 32.81 g ⋆ vezels 5.45 g.
Wij vinden venkel zalig, niet alleen als salade maar er kan zoveel meer met die knol. In de winkel is venkel te koop als net knolletje, met hooguit nog een beetje van dat groen eraan. Wij gebruikten dat zielige beetje venkelgroen als garnering op de salade. Mocht je het zelf telen, dan krijg je ’n weelderige bos venkelgroen er gratis bij. Wat doe je daarmee? Nou, maak er lekkere verse venkelthee van of gebruik het vers in de salade of soep. Strooi het over groente of vis. Of droog de hele bos (ondersteboven ophangen) en gebruik het gedroogde kruid in de keuken.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto zalm met wortelpeterseliepuree en venkelsalade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto zalm met wortelpeterseliepuree en venkelsalade
Ook gebruikt
- bakpapier voor de zalmpakketjes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Puree
- 200 g wortelpeterselie, schoon gewogen (1 flinke wortel)
- 1 teentje knoflook, gehalveerd
- 500 ml bospaddenstoelenbouillon
- peper en zout
- beetje platte peterselie
Zalmpakketjes
- 2 moten zalm, (200 g)
- 2 klontjes roomboter
- 3 cherrytomaatjes
- viskruiden
Venkelsalade
- 120 g venkel, heel dun geschaafd, schoon gewogen
- 1 el olijfolie
- 2 tl Griekse yoghurt
- 2 tl mosterd
- 1 tl honingvervanger
- takje venkelgroen, of verse dille
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C en leg 2 stukken bakpapier klaar.
Puree
- Schil de peterseliewortel en snijd in kleine blokjes. Kook de blokjes samen met het gehalveerde teentje knoflook in de bouillon in ongeveer 10 minuten gaar, met een deksel op de pan. (Maak ondertussen de zalmpakketjes)Giet de gare wortelpeterselie af en pureer helemaal glad met de staafmixer, proef en breng op smaak peper en zout.
Zalmpakketjes
- Leg op elk stukje bakpapier een moot zalm, maal er viskruiden over en bedek met gehalveerde tomaatjes (snijkant naar beneden) en voeg een klontje boter toe. Vouw de pakketjes zorgvuldig dicht tot een bootje. Bak 15 minuten in de oven. (5 minuten langer als de zalm bevroren is)
Venkelsalade
- Schaaf de venkel flinterdun met bijvoorbeeld een mandoline. (houd wat van het groen achter) Meng voor de dressing de olijfolie, Griekse yoghurt, mosterd en Sweet Bee door elkaar. Meng de dressing door de venkel, en schep in 2 schaaltjes.
Serveren
- Serveer de maaltijd eens op een houten plank of groot bord. Schep de puree met een ijsbolletjestang op de borden (bestrooi met wat verse peterselie). Zet het schaaltje venkelsalade ernaast (doe daar nog wat venkelgroen op). En tot slot het dichte pakketje vis erbij. Serveer onmiddellijk. Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet