Afgelopen december waren we een weekje in een huisje in Driebergen. Daar maakten we deze heerlijke keto witlofschotel met blauwe bessen. Echter, aan de foto’s kun je al zien dat we daar slecht licht hadden. Gelukkig heeft dat geen invloed op de smaak van de schotel… Witlof is een heel populaire groente. Je kunt er dan ook heel veel kanten mee op. Je maakt er de verrukkelijkste salades mee, maar evengoed ook fantastische ovenschotels. Het is duidelijk dat we vandaag een recept hebben dat valt onder die laatste categorie. Witlof combineert uitstekend met zowat alle soorten kaas. Hier worden de stronkjes bedekt met een lekkere laag brie. Dat zorgt voor een milde smaak van het gerecht. Voor een kruidig accent zorgen de rozemarijn en de tijm. De combinatie met blauwe bessen geeft een onverwachte twist, die – vind ik – erg welkom is.
Variatietips & bewaren
Met de kruiden kun je natuurlijk makkelijk variëren. In plaats van tijm en/of rozemarijn kun je ook prima bieslook of dragon gebruiken. Oregano kan ook. Als je niet zo’n liefhebber bent van walnoten, kun je ook wel stukjes blanke amandel, of geroosterd amandelschaafsel over het gerecht verdelen. De witlofschotel leent zich er het beste voor om meteen helemaal op te eten.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto witlofschotel met blauwe bessen
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto witlofschotel met blauwe bessen
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 4 stronkjes witlof
- 125 g camembert, pittige
- ½ tl rozemarijn, gehakt. plus drie takjes
- 1 tl tijm, gehakt. plus drie takjes
- peper, naar smaak
- 75 g blauwe bessen, liefst kleine
- 10 halve walnoten
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verwijder het kontje van de stronkjes witlof en snijd ze in de lengte in tweeën. Kook ze vijf minuten in ruim water met een beetje zout. Giet daarna af en laat goed uitlekken.
- Leg de stronkjes witlof in een passende ovenschaal met de open kant naar boven. Leg de in plakjes gesneden camembert er bovenop. Zo kan de kaas in de witlof smelten.
- Verdeel de blauwe bessen erover en bestrooi met gehakte rozemarijn, tijm en peper. Verspreid de takjes rozemarijn en tijm over het gerecht.
- Zet de witlofschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven, waarvan de laatste anderhalve minuut onder de hete grill.
- Haal de schotel uit de oven, verwijder de kruidentakjes en verdeel de walnoten er overheen. Jummie…
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet