keto vruchtencoulis

Keto vruchtencoulis maken – basisrecept

Makkelijk basisrecept om zelf een keto vruchtencoulis te maken, neem frambozen of cranberries als je minder koolhydraten wilt! Een coulis is een vrij dikke saus, het kan zowel hartig als zoet zijn. Als je rood fruit even laat inkoken met wat erythritol en een lepel water heb je al een superlekkere coulis! In ons recept maken we een makkelijke blauwe bessen coulis, maar je kunt er in principe elk fruit voor nemen. Pas wel de hoeveelheid zoetstof aan als je erg zure vruchten zoals cranberries, citroen of passievruchten gebruikt. Je kunt vers fruit of diepvriesfruit gebruiken voor je zoete coulis.

Advertentie

Toepassingen voor keto vruchtencoulis

Wij gebruikten de blauwe bessen coulis bij deze zalige zoete schuimomelet (ook vandaag verschenen). De keto vruchtencoulis is niet alleen lekker op taart, een pannenkoek, door de yoghurt of bij een bolletje ijs, maar ook als extraatje bij een borrelhapje met brie of camembert en een gehakt nootje steelt hij/zij (LHBTIQ+) de show! Het recept hieronder is een basisrecept voor 50 ml saus, daar kun je zelf verder op variëren.

Coulis bewaren

Bij ons was het snel op, maar het schijnt dat je het kunt bewaren 😉 Vries de coulis in (ijsvormpjes) voor later gebruik, handig om een voorraad aan te lekken. Of bewaar de vers gemaakte vruchtencoulis maximaal twee dagen in de koelkast. Heel veel plezier ermee!

de coulis wacht op de schuimomelet

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

keto vruchtencoulis

Keto vruchtencoulis maken – basisrecept

Makkelijk basisrecept om zelf een keto vruchtencoulis te maken, neem frambozen of cranberries els je minder koolhydraten wilt!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 7 minuten

Voedingswaarde

Per portie van 10 ml (=2 tl)
kcal 10.42 koolhydraten 2.22 geiwitten 0.16 gvetten 0.04 gvezels 0.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)5 porties à 10 ml

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Breng de vruchten met de zoetstof en water aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat 5 minuten koken op middelhoog vuur terwijl je de vruchten tegen de wand stuk drukt. Pas of voor fruitvlekken in je kleding.
  • Pureer en zeef de vruchtencoulis voor een heel gladde versie. Dat is vooral handig als je het als basis fruitsaus in een ander recept wilt gebruiken.

Bewaren

  • Je kunt de keto vruchtencoulis invriezen (ijsvormpjes) voor later gebruik of maximaal twee dagen in de koelkast bewaren.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven