Venkel wordt door sommigen als een lastig te bereiden groente gezien. Die mensen moet zich wellicht eens werpen op deze keto venkelsoep met amandel en kappertjes. Die maak je met twee vingers in je neus. Het moeilijkste onderdeel van de soep is misschien nog wel het frituren van de kappertjes. Want daarbij is het van belang dat die ongeopende bloemknopjes helemaal droog zijn gedept. Deze venkelsoep is niet alleen makkelijk om te maken, maar ook heel erg lekker! De voedingswaarde van de keto venkelsoep is kcal 296.78 ⋆ koolhydraten 6.03 g ⋆ eiwitten 4.03 g ⋆ vetten 61.8 g ⋆ vezels 4.01 g.
Variatietips & bewaren
In plaats van gefrituurde kappertjes kun je ook kiezen voor gefrituurde uitjes of sjalotjes. Dat kan zelfs de kant en klare variant zijn. Houd de portie uitjes wel bescheiden! Geschaafde amandelen kun je eventueel vervangen door pitten, zoals pijnboompitten (wel een budgettair drempeltje) of zonnebloempitten. Nog lekkerder als je ze vooraf even op hoog vuur roostert in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto venkelsoep met amandel en kappertjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto venkelsoep met amandel en kappertjes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden of geperst
- 500 g venkel, schoon gewogen
- 2 el olijfolie
- 2 dl slagroom
- 1 blokje groentebouillon
- water, tot alle ingrediënten net onder water staan
- peper en zout, naar smaak
Kappertjes
- 150 ml olijfolie, om te frituren
- 2 el kappertjes, uitgelekt en droog gedept
Garnering
- 20 g amandelschaafsel, geroosterd
- druppels olijfolie, extra vierge, optioneel
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Bak in een soeppan de sjalotten en de knoflook even aan in olijfolie. Voeg de venkel toe en bak al roerend enkele minuten op halfhoog vuur.
- Voeg slagroom en het bouillonblokje toe en zoveel water dat alle ingrediënten onder staan. Kook 20 minuten op laag vuur.
- Verwarm 150 ml olie in een zo klein mogelijk pannetje. Zorg dat de kappertjes goed droog zijn gedept (met keukenpapier). Frituur de kappertjes 1 – 1½ minuut in de hete olie. Laat ze uitlekken op voldoende keukenpapier.
- Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Laat afkoelen.
- Pureer de soep met een staafmixer. Voeg peper toe en eventueel zout. Proef!
- Serveer de soep in mooie kommen, gegarneerd met de kappertjes en de amandelen. Sprenkel er eventueel wat druppels olijfolie extra vierge overheen. Lekker!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet