Eenpansgerechten zijn een uitkomst als je beperkte kookmogelijkheden hebt (op de camping bijvoorbeeld) of als je niet al te veel afwas wilt veroorzaken. Deze keto venkel bloemkoolrijst en champignons kun je met een gerust hart voorzetten aan mensen die van mooie smaakcombinaties en van een voldaan gevoel houden. Het is een groentegerecht dat wordt verrijkt met roomkaas, (Parmezaanse) kaas, dille en citroen. Vooral aan te bevelen bij weersomstandigheden die een buitenmaaltijd toelaten, maar ook goed te genieten bij een knappend haardvuurtje. Rijk gevuld, maar toch bevat dit gerecht slechts weinig koolhydraten. De voedingswaarde van de keto venkel bloemkoolrijst en champignons is per portie: kcal 293.2 ⋆ koolhydraten 7.5 g ⋆ eiwitten 14.5 g ⋆ vetten 20.98 g ⋆ vezels 5.61 g
Variatietips & bewaren
Natuurlijk kun je er iets bij serveren. Denk aan een stukje vis: kabeljauw (of andere witvis), of zalm. Hou je niet van venkel, of is de groente lastig te verkrijgen? Dan kun je het ook prima met bleekselderij maken, die je in elleboogjes snijdt. De smaak is anders, maar ook lekker. En als je Parmezaanse kaas te uitgesproken of juist te saai vindt, kun je natuurlijk je eigen favoriete kaas gebruiken, ook blauwaderkaas zorgt voor de nodige variatie. Zorg er wel voor dat de smaak niet te neutraal wordt. Juist die combinatie van goed herkenbare smaken zorgt voor een mooi resultaat.
Je kunt het gerecht eventueel bewaren tot te volgende dag, maar vers gemaakt is het lekkerst!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto venkel bloemkoolrijst en champignons
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto venkel bloemkoolrijst en champignons
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 200 g venkel, dun geschaafd, en in reepjes gesneden
- 1 el olijfolie
- 250 g kastanjechampignons, in dunne plakjes gesneden
- 1 dl bospaddenstoelenbouillon, of ietsje meer
- 300 g bloemkoolrijst
- 1 el citroensap, of meer naar smaak
- 100 g roomkaas
- 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 handje dille, vers gesneden
- peper en zout, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de ui en de venkel zoals aangegeven. Bak ze samen korte tijd in de olie in een hapjespan of wok. Snijd de champignons boven de pan in plakjes en bak ze 2 minuten mee.
- Voeg zoveel bouillon toe dat de groenten half onder staan. Laat 5 minuten garen met het deksel op de pan.
- Voeg de bloemkoolrijst toe, breng aan de kook en laat 2 minuten pruttelen. Voeg eventueel nog wat bouillon toe. Controleer of de bloemkool gaar genoeg is.
- Voeg citroensap, ⅔ van de geraspte kaas, de roomkaas en de verse dille toe. Warm nog even goed door.
- Serveer de keto venkel, bloemkoolrijst en champignons in diepe borden met de rest van de geraspte kaas en maal er wat peper overheen. En dan genieten!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet