Keto starters weekmenu 2

keto starters weekmenu 2

Vandaag keto startersmenu 2. De kop van het nieuwe jaar is er alweer af, zijn jullie de week een beetje goed begonnen? En hopelijk ook al wat afgevallen? Zeker voor starters kan het in het begin even wennen zijn om anders te gaan eten. Daarom even wat extra uitleg. Bij een ketogeen dieet eten de meeste mensen namelijk in het begin echt te weinig eiwitten en gezonde vetten. Bij het volgen van alle soorten koolhydraatarme diëten vormen (goede) vetten de nieuwe brandstof. Dat vergt een omschakeling, niet alleen in de keuken, maar ook vaak ‘tussen de oren’. We zijn zó gewend geraakt aan de boodschap dat vet eten ‘fout’ is… Gun jezelf de tijd om te leren omgaan met deze nieuwe keto leefstijl en eetgewoontes, gewoon elke week iets bij leren.

Overschakelen op vetverbranding

Wanneer je ketogeen (koolhydraatarm) gaat eten -minder koolhydraten en méér gezonde vetten en eiwitten- dan schakelt je lichaam van suikerverbranding over naar vetverbranding. Je belast je lichaam dan niet met een overdaad aan koolhydraten. Je hebt vervolgens minder insuline nodig en daarmee ontlast je het lichaam. Bovendien blijft je bloedsuiker laag en veel stabieler! Dat gebeurt al binnen een paar dagen.

Mocht je je een beetje gammel en futloos voelen dan is je lichaam aan het omschakelen, maar heeft je lijf waarschijnlijk toch te weinig brandstof om echt lekker te kunnen functioneren. Ook heel belangrijk is voldoende eiwit, dat zorgt namelijk voor een goed gevuld gevoel (verzadigd). Nu is het best lastig om meer eiwit binnen te krijgen dan je gewend was. Bij ontbijtjes met ei of vlees is het meestal oké. Maar een bakje yoghurt met bijvoorbeeld granola kan wel wat extra’s gebruiken. Voeg dan simpel wat extra eiwitpoeder aan je volle yoghurt toe.

3 maaltijden en snacks

In deze keto starters weekmenu’s staan de drie dagelijkse maaltijden vermeld. Mocht je daar niet genoeg aan hebben dan kun je gerust een lekker tussendoortje nemen. Kies dan wel iets waar je lichaam voldoende energie uit haalt. Kijk eens naar onze verzameling vetbommen en snacks. Of wat te denken van een simpel gekookt ei of een halve avocado. Let altijd goed op de verhouding van eiwitten en vetten binnen je eigen dagtotaal. Je persoonlijke dagtotaal kun je berekenen met onze keto calculator. Kom je daar niet uit stuur dan een mailtje met je gegevens dan kunnen we je daarmee helpen.

Veel plezier met je eetweek!

Keto starters weekmenu 2

Wat vind jij van dit gratis keto weekmenu?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar boven