Vandaag publiceren we de keto spitskool andijviesalade, van Marieke. Dit is hoe Marieke haar recept introduceerde
Het is een heerlijk, winters budgetrecept. Al met al toch nét even wat anders. Er is een goede balans tussen het zoet van de kool en het iets bittere van de andijvie. De komkommer maakt het fris en de prei geeft het net iets pit. Natuurlijk kan je in plaats van de prei ook een bosuitje gebruiken. De spitskool andijviesalade is prima te combineren met diverse gerechten.
Voedingswaarde en tip!
De keto spitskool andijviesalade van Marieke bevat 304.45 kcal ⋆ koolhydraten 5 g ⋆ eiwitten 5.65 g ⋆ vetten 28.35 g ⋆ vezels 3.35 g per portie. Marieke heeft nog een leuke tip. Zo’n spitskool is vaak redelijk groot en dus snijd ze altijd de bovenste helft eraf. Die bladeren gebruikt ze dan bijvoorbeeld voor knapperige wraps met kaas, kipfilet of paté of een andere lekkere vulling. Dat eet ze dan als makkelijk tussendoortje. De onderste helft van de spitskool schaaft ze met een mandoline of kaasschaaf voor bijvoorbeeld deze budgetvriendelijke salade!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je keto spitskool andijviesalade, van Marieke
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Keto spitskool andijviesalade
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Salade
Dressing
- 2 el mayonaise
- 1 el citroensap
- ½ el sesamolie
- 1 tl sambal, naar smaak
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd alle groente voor de salade extra fijn zoals aangegeven. Meng de groente in een saladeschaal.
- Klop of schud mayonaise, citroensap en sesamolie tot een mooie dressing. Proef en breng de dressing op smaak met sambal, peper en zout. Meng (een van) de dressing door de groente. Verdeel tot slot de walnoten over je spitskool andijviesalade en eet smakelijk!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet