Vandaag publiceren we de keto spitskool andijviesalade, van Marieke. Dit is hoe Marieke haar recept introduceerde
Het is een heerlijk, winters budgetrecept. Al met al toch nét even wat anders. Er is een goede balans tussen het zoet van de kool en het iets bittere van de andijvie. De komkommer maakt het fris en de prei geeft het net iets pit. Natuurlijk kan je in plaats van de prei ook een bosuitje gebruiken. De spitskool andijviesalade is prima te combineren met diverse gerechten.
Voedingswaarde en tip!
De keto spitskool andijviesalade van Marieke bevat 304.45 kcal ⋆ koolhydraten 5 g ⋆ eiwitten 5.65 g ⋆ vetten 28.35 g ⋆ vezels 3.35 g per portie. Marieke heeft nog een leuke tip. Zo’n spitskool is vaak redelijk groot en dus snijd ze altijd de bovenste helft eraf. Die bladeren gebruikt ze dan bijvoorbeeld voor knapperige wraps met kaas, kipfilet of paté of een andere lekkere vulling. Dat eet ze dan als makkelijk tussendoortje. De onderste helft van de spitskool schaaft ze met een mandoline of kaasschaaf voor bijvoorbeeld deze budgetvriendelijke salade!
Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?


Zo maak je keto spitskool andijviesalade, van Marieke
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Bezoekersrecept
Keto spitskool andijviesalade
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Salade
Dressing
- 2 el mayonaise
- 1 el citroensap
- ½ el sesamolie
- 1 tl sambal, naar smaak
- peper en (zee)zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd alle groente voor de salade extra fijn zoals aangegeven. Meng de groente in een saladeschaal.
- Klop of schud mayonaise, citroensap en sesamolie tot een mooie dressing. Proef en breng de dressing op smaak met sambal, peper en zout. Meng (een van) de dressing door de groente. Verdeel tot slot de walnoten over je spitskool andijviesalade en eet smakelijk!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.
Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: