Keto spinazietaart met bodem

Keto spinazietaart met bodem

De kunst van een taart bakken waar spinazie (en ei) in zit is om de spinazie zo droog mogelijk in de taart te doen, en om de taartbodem vóór te bakken in de oven. Als je dat niet doet, dan heb je grote kans dat de bodem nat en klef uit de oven komt. Dat wil je niet. Maar als de aanwijzingen in het recept goed volgt, kan het eigenlijk bijna niet mis gaan (100 procent zeker is niets in het leven, toch?). De vulling is heerlijk zacht van smaak en luchtig. Voor je het weet heb je zo’n royale taartpunt achter je kiezen. Trek in nog zo’n stuk heb je waarschijnlijk niet: het vult enorm goed. De voedingswaarde van de keto spinazietaart met bodem is per stuk taart, zoals in het recept aangegeven: kcal 557.81 ⋆ koolhydraten 3.13 g ⋆ eiwitten 19.22 g ⋆ vetten 51.23 g ⋆ vezels 3.96 g.

Advertentie

Welke kaas

Met de keuze voor welke kaas je gebruikt heb je natuurlijk een goede mogelijkheid om de smaak naar je eigen hand te zetten. Kies niet voor te jonge kaas, dan wordt de smaak van de taart wel heel neutraal. Geitenkaas is een goede smaakmaker, als je er van houdt, tenminste… Ik koos voor extra belegen kaas. Die geeft smaak zonder meteen overheersend te worden. Maar ja, niets zo persoonlijk als smaak. Kies dus gewoon datgene wat je het lekkerst vindt. En bedenk dat kaas bijna altijd nul gram koolhydraten bevat! Bij een koolhydraatarme leefstijl wordt aangeraden om per dag maximaal 100 gram kaas te eten. Dat vanwege de relatief grote hoeveelheid calorieën.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je keto spinazietaart met bodem

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Keto spinazietaart met bodem

Keto spinazietaart met bodem

De vulling van deze keto spinazietaart met een bodem van amandelmeel is heerlijk zacht van smaak en luchtig.
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ook gebruikt

  • Springvorm Ø 23 cm

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 557.8 koolhydraten 3.13 geiwitten 19.22 gvetten 51.23 gvezels 3.96 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 stukken

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Taartbodem

Vulling

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Taartbodem

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en vet een springvorm Ø 23 cm in met boter (een ander formaat geeft andere resultaten).
  • Kneed voor de bodem het amandelmeel met de sesamzaadjes, psylliumvezel, roomboter, ei en zout tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in tweeën.
    Bekleed de springvorm ermee, een deel voor de bodem het andere deel voor de opstaande rand. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
    Bak de taartbodem 7-8 minuten voor en laat iets afkoelen voor je de vulling erin doet.

Vulling

  • Meng (ondertussen) voor de vulling de eieren met de slagroom, geraspte kaas, breng goed op smaak met peper en zout, zet apart.
  • Hak de spinazie grof en roerbak dit in wat olijfolie, pers de knoflook erboven uit en bak even mee tot alles is geslonken. Kruid met nootmuskaat naar smaak. Eventueel overtollig vocht afgieten.
  • Verdeel de spinazie over de voorgebakken taartbodem en giet de eiermassa erover, voorzichtig een beetje mengen met een vork.
  • Bak de spinazietaart 30-40 minuten op 175 °C of tot het ei gestold is.
  • Laat even rusten voordat je de keto spinazietaart serveert.
  • Als er taart overblijft: koud ook lekker!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven