De kunst van een taart bakken waar spinazie (en ei) in zit is om de spinazie zo droog mogelijk in de taart te doen, en om de taartbodem vóór te bakken in de oven. Als je dat niet doet, dan heb je grote kans dat de bodem nat en klef uit de oven komt. Dat wil je niet. Maar als de aanwijzingen in het recept goed volgt, kan het eigenlijk bijna niet mis gaan (100 procent zeker is niets in het leven, toch?). De vulling is heerlijk zacht van smaak en luchtig. Voor je het weet heb je zo’n royale taartpunt achter je kiezen. Trek in nog zo’n stuk heb je waarschijnlijk niet: het vult enorm goed. De voedingswaarde van de keto spinazietaart met bodem is per stuk taart, zoals in het recept aangegeven: kcal 557.81 ⋆ koolhydraten 3.13 g ⋆ eiwitten 19.22 g ⋆ vetten 51.23 g ⋆ vezels 3.96 g.
Welke kaas
Met de keuze voor welke kaas je gebruikt heb je natuurlijk een goede mogelijkheid om de smaak naar je eigen hand te zetten. Kies niet voor te jonge kaas, dan wordt de smaak van de taart wel heel neutraal. Geitenkaas is een goede smaakmaker, als je er van houdt, tenminste… Ik koos voor extra belegen kaas. Die geeft smaak zonder meteen overheersend te worden. Maar ja, niets zo persoonlijk als smaak. Kies dus gewoon datgene wat je het lekkerst vindt. En bedenk dat kaas bijna altijd nul gram koolhydraten bevat! Bij een koolhydraatarme leefstijl wordt aangeraden om per dag maximaal 100 gram kaas te eten. Dat vanwege de relatief grote hoeveelheid calorieën.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je keto spinazietaart met bodem
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto spinazietaart met bodem
Ook gebruikt
- Springvorm Ø 23 cm
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Taartbodem
- 150 g amandelmeel
- 3 el sesamzaad, blond
- 1 el psylliumvezel, < klik voor welke
- 50 g roomboter, zacht
- 1 ei
- snufje zout
Vulling
- 5 eieren
- 240 ml slagroom
- 100 g geraspte kaas, pittige
- peper en zout
- 200 g spinazie, grof gesneden, wilde is het minst vochtig
- 1 teentje knoflook
- 30 ml olijfolie, of boter om te bakken
- nootmuskaat, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Taartbodem
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en vet een springvorm Ø 23 cm in met boter (een ander formaat geeft andere resultaten).
- Kneed voor de bodem het amandelmeel met de sesamzaadjes, psylliumvezel, roomboter, ei en zout tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in tweeën. Bekleed de springvorm ermee, een deel voor de bodem het andere deel voor de opstaande rand. Prik gaatjes in de bodem met een vork.Bak de taartbodem 7-8 minuten voor en laat iets afkoelen voor je de vulling erin doet.
Vulling
- Meng (ondertussen) voor de vulling de eieren met de slagroom, geraspte kaas, breng goed op smaak met peper en zout, zet apart.
- Hak de spinazie grof en roerbak dit in wat olijfolie, pers de knoflook erboven uit en bak even mee tot alles is geslonken. Kruid met nootmuskaat naar smaak. Eventueel overtollig vocht afgieten.
- Verdeel de spinazie over de voorgebakken taartbodem en giet de eiermassa erover, voorzichtig een beetje mengen met een vork.
- Bak de spinazietaart 30-40 minuten op 175 °C of tot het ei gestold is.
- Laat even rusten voordat je de keto spinazietaart serveert.
- Als er taart overblijft: koud ook lekker!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet