Deze heerlijke keto soep met paksoi en kerrie staat in een mum van tijd op tafel. Hou je van makkelijk? Maak dan gelijk een dubbele portie, want je kunt de paksoisoep ook prima invriezen! De smaak is een tikkie oosters, we gebruikten namelijk een blokje van onze eigen groene currypasta om de ui en knoflook in te fruiten. Dat blokje kan gewoon zo uit de diepvries in de pan want het smelt direct. En die geur die dan vrijkomt, zalig! Daar word ik elke keer weer vrolijk van en het water loopt me letterlijk in de mond (nee,… dat moet je niet visualiseren).
Ui en knoflook fruiten, hoe en waarom?
Voor de pasksoisoep met kerrie fruiten we eerst ui en knoflook. Fruiten is een kooktechniek, waarbij kleingesneden groenten in boter en/of olie al roerend worden gebakken op matig vuur. Dit wordt vaak bij uien en knoflook gedaan. Die krijgen hierdoor een licht goud-gele kleur, worden glazig en het aroma komt vrij. Het grote voordeel van fruiten is ook dat je gerecht op die manier minder zout nodig heeft, omdat de gefruite ui en knoflook voor extra smaak zorgen. Ook kruiden, specerijen en groenten als prei kun je fruiten. Ook dat matig vuur is van groot belang! Bak je de uien en knoflook op hoog vuur, dan kleuren de ui en knoflook bruin en wordt de smaak bitter. Deze keto soep met paksoi en kerrie bevat per portie: kcal 136 ⋆ koolhydraten 4.5 g ⋆ eiwitten 2.28 g ⋆ vetten 11.33 g ⋆ vezels 2.81 g.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto soep met paksoi en kerrie
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto soep met paksoi en kerrie
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 50 g ui, 1 kleine, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 blokje groene currypasta, < recept (uit de diepvries)
- 1 el olijfolie
- 300 g paksoi, in stukjes – groen en wit even gescheiden houden
- 100 g paprika, in stukjes
- 100 g broccoli, in kleine roosjes
- 1 el kerrie
- 750 ml bospaddenstoelenbouillon
- 150 ml kokosmelk, volvet!
- peper en zout
Garneren
- beetje koriander (blad)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snipper de ui en hak de knoflook. Fruit deze samen met een blokje groene currypasta en olijfolie zacht in een pan met dikke bodem (soeppan).
- Snijd de paksoi, paprika en broccoli zoals aangegeven. Voeg de witte paksoidelen, paprika, broccoli en kerrie toe aan de pan. Roerbak 3 minuten mee en voeg dan de bospaddenstoelbouillon en kokosmelk toe. Breng alles aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Warm op het laatst het groene paksoiblad nog even mee. Proef en breng zo nodig verder op smaak met peper en zout.
- Serveer met gehakt vers korianderblad.
Variatietips
- Voeg (gemengde) paddenstoelen toe voor een nog gevuldere soep. Als je van pittig houdt, snijd dan een rood pepertje in ringen en bak die even gelijk mee met de ui en knoflook.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet