Keto sauzen voor vis: remoulade en ravigotte

keto sauzen voor vis

Wij mogen graag een lekker sausje bij ons eten serveren, ook een simpele & lekkere manier om extra vet binnen te krijgen. Vandaag geven we je twee keto sauzen voor vis. De eerste is een koolhydraatarme remouladesaus de tweede is een koolhydraatarme ravigottesaus. Beide zijn niet alleen heerlijk bij diverse soorten vis, zoals bij onze keto kibbeling. Maar ze smaken ook uitstekend bij geroosterde groente en rode vleessoorten als biefstuk of rosbief. Remoulade is een klassieke Franse saus. In de basis is het een saus van mayonaise, mosterd, kappertjes, stukjes augurk, en tuinkruiden. Wij nemen niet uitsluitend mayonaise maar combineren dit met Griekse yoghurt en mosterd, dat maakt de saus net wat lichter. Dat vinden wij beter passen bij de kibbeling.

Remoulade of ravigotte?

Deze twee sausen voor vis worden vaak door elkaar gehaald. Het kan ook wel verwarrend zijn, want beide sauzen bevatten meestal peterselie, dragon en bieslook. Daarnaast gaat er in beide sauzen regelmatig augurk en kappertjes. Het voornaamste verschil is eigenlijk dat ravigotte op basis van olie en azijn is, dus dat is een doorzichtige vinaigrette. Remouladesaus heeft als basis mayonaise of aïoli en is dus een ondoorzichtige witte saus. Om de verschillen tussen deze twee keto sauzen voor vis aanschouwelijk te maken, publiceren we onze koolhydraatarme remouladesaus en de koolhydraatarme ravigottesaus tegelijk in één bericht. Mag je zelf kiezen welke je lekkerder lijkt.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

2 keto sauzen voor vis: koolhydraatarme remouladesaus en de koolhydraatarme ravigottesaus

Zo maak je 2x keto sauzen voor vis

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!

keto sauzen voor vis - koolhydraatarme remouladesaus

Koolhydraatarme remouladesaus

Deze supermakkelijke koolhydraatarme remouladesaus is niet alleen lekker bij vis, maar smaakt ook zalig bij geroosterde groente en rode vleessoorten als biefstuk of rosbief.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 110.3 koolhydraten 0.7 geiwitten 1.02 gvetten 11.48 gvezels 0.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng de mayonaise, Griekse yoghurt en mosterd tot een gladde saus.
  • Snijd de augurk, sjalot en kruiden zoals aangegeven en meng ze samen met de kappertjes door de saus.
  • Proef en breng naar wens op smaak met peper, zout en een drupje zoetstof.

Lekker bij…

  • Witvis, viskoekjes, keto kibbeling en geroosterde groente. Een saus met iets meer mayonaise is perfect bij rode vleessoorten als tartaar, biefstuk of rosbief. Of maak eens een tapasplankje met gerookte zalm, forelfilet, Hollandse garnaaltjes remoulade op geroosterd koolhydraatarm brood.

Variatie

  • Wil je een nog gevulder saus? Denk dan eens aan uitbreidingen als ansjovis (pasta van wrijven) en stukjes hardgekookt ei.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

keto sauzen voor vis- ravigottesaus

Koolhydraatarme ravigottesaus

Deze snelle koolhydraatarme ravigottesaus smaakt niet alleen perfect bij kibbeling of andere vis, maar is bij geroosterde groente en rode vleessoorten als biefstuk of rosbief ook niet te versmaden!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 106.25 koolhydraten 0.25 geiwitten 0.2 gvetten 11.5 gvezels 0.23 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schud de olijfolie met azijn, mosterd en kruiden tot een mooie vinaigrette.
  • Proef en breng naar wens op smaak met peper, zout en een drupje zoetstof.

Lekker bij…

  • Keto kibbeling, witvis en over geroosterde groente. Ook heerlijk bij rode vleessoorten als tartaar, biefstuk of rosbief.

Restje?

  • Een restje kun je gemakkelijk verwerken als salade dressing, dus niet weggooien. Klop een beetje yoghurt erdoor voor een frisse zomerse dressing of wat suikervrije gembersiroop voor een meer oosterse smaak (lekker over een koolsalade)

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar top