keto sauzen voor vis

Keto sauzen voor vis: remoulade en ravigotte

Wij mogen graag een lekker sausje bij ons eten serveren, ook een simpele & lekkere manier om extra vet binnen te krijgen. Vandaag geven we je twee keto sauzen voor vis. De eerste is een koolhydraatarme remouladesaus de tweede is een koolhydraatarme ravigottesaus. Beide zijn niet alleen heerlijk bij diverse soorten vis, zoals bij onze keto kibbeling. Maar ze smaken ook uitstekend bij geroosterde groente en rode vleessoorten als biefstuk of rosbief. Remoulade is een klassieke Franse saus. In de basis is het een saus van mayonaise, mosterd, kappertjes, stukjes augurk, en tuinkruiden. Wij nemen niet uitsluitend mayonaise maar combineren dit met Griekse yoghurt en mosterd, dat maakt de saus net wat lichter. Dat vinden wij beter passen bij de kibbeling.

Advertentie

Remoulade of ravigotte?

Deze twee sausen voor vis worden vaak door elkaar gehaald. Het kan ook wel verwarrend zijn, want beide sauzen bevatten meestal peterselie, dragon en bieslook. Daarnaast gaat er in beide sauzen regelmatig augurk en kappertjes. Het voornaamste verschil is eigenlijk dat ravigotte op basis van olie en azijn is, dus dat is een doorzichtige vinaigrette. Remouladesaus heeft als basis mayonaise of aïoli en is dus een ondoorzichtige witte saus. Om de verschillen tussen deze twee keto sauzen voor vis aanschouwelijk te maken, publiceren we onze koolhydraatarme remouladesaus en de koolhydraatarme ravigottesaus tegelijk in één bericht. Mag je zelf kiezen welke je lekkerder lijkt.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

2 keto sauzen voor vis: koolhydraatarme remouladesaus en de koolhydraatarme ravigottesaus

Zo maak je 2x keto sauzen voor vis

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

keto sauzen voor vis - koolhydraatarme remouladesaus

Koolhydraatarme remouladesaus

Deze supermakkelijke koolhydraatarme remouladesaus is niet alleen lekker bij vis, maar smaakt ook zalig bij geroosterde groente en rode vleessoorten als biefstuk of rosbief.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 110.3 koolhydraten 0.7 geiwitten 1.02 gvetten 11.48 gvezels 0.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng de mayonaise, Griekse yoghurt en mosterd tot een gladde saus.
  • Snijd de augurk, sjalot en kruiden zoals aangegeven en meng ze samen met de kappertjes door de saus.
  • Proef en breng naar wens op smaak met peper, zout en een drupje zoetstof.

Lekker bij…

  • Witvis, viskoekjes, keto kibbeling en geroosterde groente. Een saus met iets meer mayonaise is perfect bij rode vleessoorten als tartaar, biefstuk of rosbief. Of maak eens een tapasplankje met gerookte zalm, forelfilet, Hollandse garnaaltjes remoulade op geroosterd koolhydraatarm brood.

Variatie

  • Wil je een nog gevulder saus? Denk dan eens aan uitbreidingen als ansjovis (pasta van wrijven) en stukjes hardgekookt ei.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

keto sauzen voor vis- ravigottesaus

Koolhydraatarme ravigottesaus

Deze snelle koolhydraatarme ravigottesaus smaakt niet alleen perfect bij kibbeling of andere vis, maar is bij geroosterde groente en rode vleessoorten als biefstuk of rosbief ook niet te versmaden!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 106.25 koolhydraten 0.25 geiwitten 0.2 gvetten 11.5 gvezels 0.23 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Schud de olijfolie met azijn, mosterd en kruiden tot een mooie vinaigrette.
  • Proef en breng naar wens op smaak met peper, zout en een drupje zoetstof.

Lekker bij…

  • Keto kibbeling, witvis en over geroosterde groente. Ook heerlijk bij rode vleessoorten als tartaar, biefstuk of rosbief.

Restje?

  • Een restje kun je gemakkelijk verwerken als salade dressing, dus niet weggooien. Klop een beetje yoghurt erdoor voor een frisse zomerse dressing of wat suikervrije gembersiroop voor een meer oosterse smaak (lekker over een koolsalade)

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven