Wij mogen graag een lekker sausje bij ons eten serveren, ook een simpele & lekkere manier om extra vet binnen te krijgen. Vandaag geven we je twee keto sauzen voor vis. De eerste is een koolhydraatarme remouladesaus de tweede is een koolhydraatarme ravigottesaus. Beide zijn niet alleen heerlijk bij diverse soorten vis, zoals bij onze keto kibbeling. Maar ze smaken ook uitstekend bij geroosterde groente en rode vleessoorten als biefstuk of rosbief. Remoulade is een klassieke Franse saus. In de basis is het een saus van mayonaise, mosterd, kappertjes, stukjes augurk, en tuinkruiden. Wij nemen niet uitsluitend mayonaise maar combineren dit met Griekse yoghurt en mosterd, dat maakt de saus net wat lichter. Dat vinden wij beter passen bij de kibbeling.
Remoulade of ravigotte?
Deze twee sausen voor vis worden vaak door elkaar gehaald. Het kan ook wel verwarrend zijn, want beide sauzen bevatten meestal peterselie, dragon en bieslook. Daarnaast gaat er in beide sauzen regelmatig augurk en kappertjes. Het voornaamste verschil is eigenlijk dat ravigotte op basis van olie en azijn is, dus dat is een doorzichtige vinaigrette. Remouladesaus heeft als basis mayonaise of aïoli en is dus een ondoorzichtige witte saus. Om de verschillen tussen deze twee keto sauzen voor vis aanschouwelijk te maken, publiceren we onze koolhydraatarme remouladesaus en de koolhydraatarme ravigottesaus tegelijk in één bericht. Mag je zelf kiezen welke je lekkerder lijkt.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je 2x keto sauzen voor vis
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme remouladesaus
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 50 ml mayonaise
- 50 g Griekse yoghurt, kwark kan ook
- 5 ml mosterd, 1 tl
- 10 g augurken, in kleine blokjes
- 8 g sjalot, fijn gesnipperd
- 8 g verse kruiden, fijn gehakt. Bijvoorbeeld: kervel, platte peterselie, bieslook en dragon
- 5 g kappertjes
- peper en zout
- drupje zoetstof, vloeibaar
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Meng de mayonaise, Griekse yoghurt en mosterd tot een gladde saus.
- Snijd de augurk, sjalot en kruiden zoals aangegeven en meng ze samen met de kappertjes door de saus.
- Proef en breng naar wens op smaak met peper, zout en een drupje zoetstof.
Lekker bij…
- Witvis, viskoekjes, keto kibbeling en geroosterde groente. Een saus met iets meer mayonaise is perfect bij rode vleessoorten als tartaar, biefstuk of rosbief. Of maak eens een tapasplankje met gerookte zalm, forelfilet, Hollandse garnaaltjes remoulade op geroosterd koolhydraatarm brood.
Variatie
- Wil je een nog gevulder saus? Denk dan eens aan uitbreidingen als ansjovis (pasta van wrijven) en stukjes hardgekookt ei.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Koolhydraatarme ravigottesaus
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 50 ml citroenolijfolie
- 30 ml dragonazijn
- 2.5 ml mosterd, ½ tl
- 8 g sjalot, fijn gesnipperd
- 8 g verse kruiden, fijn gehakt. Wij gebruikten platte peterselie, bieslook, dille en dragon
- peper en zout
- drupje zoetstof, vloeibaar
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Schud de olijfolie met azijn, mosterd en kruiden tot een mooie vinaigrette.
- Proef en breng naar wens op smaak met peper, zout en een drupje zoetstof.
Lekker bij…
- Keto kibbeling, witvis en over geroosterde groente. Ook heerlijk bij rode vleessoorten als tartaar, biefstuk of rosbief.
Restje?
- Een restje kun je gemakkelijk verwerken als salade dressing, dus niet weggooien. Klop een beetje yoghurt erdoor voor een frisse zomerse dressing of wat suikervrije gembersiroop voor een meer oosterse smaak (lekker over een koolsalade)
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet