keto salami en zalm minimuffins

Keto salami en zalm minimuffins

Dit recept is goed voor 24 keto salami en zalm minimuffins, maar bak gerust een dubbele hoeveelheid, dan heb je 48 minimuffins in één keer. Handig als je wat te vieren hebt. Muffins zijn super makkelijk om te maken. De vulling is een basis van ei met room. Die vul je naar eigen wens aan met kaas, groente, kruiden, vis, vlees enzovoort. Overbodig te zeggen dat je op deze keto muffins eindeloos kunt variëren. Of je nu van hartig of van zoet houdt of zelfs lekker pittig. Er is voor iedereen namelijk wel een lekkere combinatie te verzinnen. Ook de vorm pas je aan. Je neemt een mini muffinvorm als je eenhaps feesthapjes wilt serveren. Maar als je een grotere portie wilt bij het avondeten, dan neem je uiteraard een grote muffinvorm. Of giet de vulling in een springvorm en snijd er punten van.

Advertentie

No waste & bewaren

Het maken van minimuffins is bovendien een bijzonder charmante en smakelijke manier om van groenterestjes in je koelkast af te komen. De ingrediënten moeten echter wel al gaar zijn of redelijk rauw gegeten kunnen worden, anders even voorgaren. Want in het eimengsel zullen de groenten niet echt meer veel garen. In de koelkast (goed afgedekt) kun je deze keto salami en zalm minimuffins wel een dag of 2 bewaren of nog handiger: vries ze in. Ze zijn ook heel makkelijk om -bevroren- mee te nemen naar ’t werk of school in je lunchbox. Onze minimuffins zoals beschreven bevatten per stuk: kcal 59.29 ⋆ koolhydraten 0.13 g ⋆ eiwitten 4.12 g ⋆ vetten 4.7 g ⋆ vezels 0.06 g.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

keto salami en zalm minimuffins

Zo maak je keto salami en zalm minimuffins

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

keto salami en zalm minimuffins

Keto salami en zalm minimuffins

In de koelkast (goed afgedekt) kun je deze keto salami en zalm minimuffins wel een dag of 2 bewaren of nog handiger: vries ze in. Ze zijn ook heel makkelijk om -bevroren- mee te nemen naar ’t werk of school in je lunchbox.
4 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ook gebruikt

  • 2 minimuffinvorm siliconen

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 59.29 koolhydraten 0.13 geiwitten 4.12 gvetten 4.7 gvezels 0.06 g
Hoeveelheid (aan te passen)24 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C. Bekleed 2 siliconen minimuffinvormen met elk 12 holtes (Xenos, #nospon) met de (vega) salami en de zalm.
  • Snijd de champignons in minstens 24 dunne plakjes. Bak deze op hoog vuur in een droge koekenpan al omscheppend tot ze vocht beginnen af te geven en doof het vuur. Zet even apart.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes, hak de peterselie en de bieslook fijn.
  • Klop de eieren los met de slagroom en meng met de gehakte kruiden. Breng op smaak met peper. Liever geen zout meer toevoegen, de salami, zalm en kaas zijn al zout genoeg.
  • Schep nu eerst in elk holletje 1 theelepeltje van het ei-kruidenmengsel. Verdeel de blokjes kaas en de gebakken plakjes champignon over de 24 holtes. Tot slot nogmaals 1 theelepeltje van het eimengsel in elke holte.
  • Bak de minimuffins 10 – 15 minuten in de oven of tot ze gaar zijn. Laat ze 5 minuutjes in de vorm rusten.
  • Zowel warm als koud zijn deze minimuffins heel lekker!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven