keto rucolasoep met room

Keto rucolasoep met room

Rucola of raketsla kennen we allemaal wel als basis van een salade, of als verse topping op een pizza. Maar vandaag gebruiken we het als onderdeel van een soepje. Het is een lekker simpel, maar wel heel bijzonder smakende keto rucolasoep met room geworden. Ook helemaal passend in dit seizoen, want het is een licht voorjaarssoepje, perfect als voorgerechtje of tussendoortje. Bij de paasbrunch ofzo…? Je maakt een simpele bouillon met heerlijk kruidige tijm (of dille, als je tijm te heftig vindt). Daarin warm je de rucola op, niet echt laten koken, want dan verliest rucola z’n smaak teveel. Even goed de staafmixer erin zetten, en klaar is je bijzondere soepje. Kind kan de was doen! De rucolasoep bevat in deze vorm slechts 1.62 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Erbij 

Als topping voor de simpele, keto rucolasoep met room gebruik je slagroom en heel dun gesneden bosui. Dun snijden doe je om de smaak van de bosui bij een hapje soep niet te laten overheersen. Ook serveren we nog een heel lekkere, krokante kaaskletskop bij de soep. Maar je kunt er evengoed gebakken bacon of gerookt spek bij serveren. Of kies voor een geprakt hardgekookt ei, eventueel in combinatie met gerookte zalm. We zijn benieuwd welke combinatie jouw favoriet wordt! Reacties graag! Kan onderaan of via de socials.



Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

keto rucolasoep met room
keto rucolasoep met room

Zo maak je keto rucolasoep met room

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


keto rucolasoep met room

Rucolasoep met room

Kruidig en fris: de smaak van het voorjaar zit in deze keto rucolasoep met room, waarin ook verse tijm een belangrijke rol speelt. Perfect voor je paasbrunch of gewoon lekker als opkikker tussendoor.
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 69.92 koolhydraten 1.62 geiwitten 1.2 gvetten 6.35 gvezels 0.85 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • (Maak ook de kaaskletskoppen als je die erbij wilt)
    Snipper de sjalot en fruit deze in een soeppan in de roomboter glazig. Pluk de tijmblaadjes van de takjes en voeg toe aan de pan. Pers ook het teentje knoflook erboven uit. Bak een minuutje mee op een lage stand.
    tijm voor de rucolasoep
  • Voeg de bouillon toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Snijd in de tussentijd het halve bosuitje heel fijn en doe in een schaaltje. Snijd de rucola grof.
  • Voeg de rucola toe aan de bouillon en pureer de soep helemaal glad met een staafmixer. Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout.

Serveren

  • Serveer de keto rucolasoep met room en een beetje bosui.
    Lekker met kaaskletskoppen, gebakken bacon, gerookt spek of gerookte zalm en hardgekookt ei.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



1 gedachte over “Keto rucolasoep met room”

  1. 5 sterren
    Toevallig gisteren ook een rucolasoepje gemaakt. Ik heb nog een half bosje koriander toegevoegd. Geserveerd met een kleingesneden plak rauwe ham en een theelepel creme fraiche. Heerlijke restverwerking!

Reacties zijn gesloten.

5 from 2 votes (1 rating without comment)
Scroll naar boven