Rucola of raketsla kennen we allemaal wel als basis van een salade, of als verse topping op een pizza. Maar vandaag gebruiken we het als onderdeel van een soepje. Het is een lekker simpel, maar wel heel bijzonder smakende keto rucolasoep met room geworden. Ook helemaal passend in dit seizoen, want het is een licht voorjaarssoepje, perfect als voorgerechtje of tussendoortje. Bij de paasbrunch ofzo…? Je maakt een simpele bouillon met heerlijk kruidige tijm (of dille, als je tijm te heftig vindt). Daarin warm je de rucola op, niet echt laten koken, want dan verliest rucola z’n smaak teveel. Even goed de staafmixer erin zetten, en klaar is je bijzondere soepje. Kind kan de was doen! De rucolasoep bevat in deze vorm slechts 1.62 gram koolhydraten per portie.
Erbij
Als topping voor de simpele, keto rucolasoep met room gebruik je slagroom en heel dun gesneden bosui. Dun snijden doe je om de smaak van de bosui bij een hapje soep niet te laten overheersen. Ook serveren we nog een heel lekkere, krokante kaaskletskop bij de soep. Maar je kunt er evengoed gebakken bacon of gerookt spek bij serveren. Of kies voor een geprakt hardgekookt ei, eventueel in combinatie met gerookte zalm. We zijn benieuwd welke combinatie jouw favoriet wordt! Reacties graag! Kan onderaan of via de socials.
♥ Ook lekker:
- Rucolapesto met basilicum en venkelzaad
- Rucola salade met zalm, avocado en tomaat
- Of zoek met onze receptenzoeker
Zo maak je keto rucolasoep met room
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!
Rucolasoep met room

Voedingswaarde
Ingrediënten
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
- (Maak ook de kaaskletskoppen als je die erbij wilt)Snipper de sjalot en fruit deze in een soeppan in de roomboter glazig. Pluk de tijmblaadjes van de takjes en voeg toe aan de pan. Pers ook het teentje knoflook erboven uit. Bak een minuutje mee op een lage stand.
- Voeg de bouillon toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
- Snijd in de tussentijd het halve bosuitje heel fijn en doe in een schaaltje. Snijd de rucola grof.
- Voeg de rucola toe aan de bouillon en pureer de soep helemaal glad met een staafmixer. Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout.
Serveren
- Serveer de keto rucolasoep met room en een beetje bosui. Lekker met kaaskletskoppen, gebakken bacon, gerookt spek of gerookte zalm en hardgekookt ei.
© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten
Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.
- Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
- Gewoon Koolhydraatarm, ISBN 9789082659818
- Verrukkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659870
Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!
![]() |
![]() |
![]() |