Een makkelijke salade maken die subliem smaakt en een prima voedingswaarde heeft? Neem deze keto rucola avocado salade! Je zet ‘m in een mum van tijd op tafel en de salade combineert met zowat alles. Enige ‘zorgenkindje’ is om een perfect rijpe avocado te hebben. Lees hieronder een tip om een rijpe avocado te herkennen. Avocado is echter wel een belangrijk onderdeel van deze salade. Hij heeft een belangrijk aandeel in de voedingswaarde en zorgt voor een romige smaak, die de andere smaken met elkaar verbindt. De voedingswaarde van deze keto rucola avocado salade is per portie: kcal 269.64 ⋆ koolhydraten 3.73 g ⋆ eiwitten 4.35 g ⋆ vetten 25.36 g ⋆ vezels 4.32 g.
Variatietips & bewaren
- Als een avocado heel hard is, dan is hij nog niet rijp. Laat hem nog even een paar dagen rijpen op de fruitschaal. Is het verzonken pitje lichtgekleurd, dan is de avocado goed.
- Als je deze salade bij het diner wilt serveren, geef er dan warm gerookte zalm of een champignonburger bij. Iets met een wat stevigere smaak in ieder geval.
- Mocht je rucola te uitgesproken van smaak vinden, dan kun je ook voor – veel mildere – veldsla kiezen. Dan kan wat je erbij serveert ook een mildere smaak hebben.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto rucola avocado salade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto rucola avocado salade
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 25 g walnoten
Dressing
- 1 el olijfolie, extra virgine
- ½ tl mosterd
- ½ tl citroensap
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Rooster de walnoten zonder vet in een klein pannetje op hoog vuur tot ze lichtjes kleuren.
- Meng olie, mosterd en citroensap goed tot een homogeen geheel ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de paprika in kleine stukjes en snipper de sjalot. Doe samen met de rucola in een schaal. Sprenkel de helft van de dressing er overheen. Snijd de avocado in vieren. Bestrijk met de dressing en leg bovenop de slade. Verdeel de walnoten er overheen. Server de rest van de dressing er apart bij.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet