Hoe leuk is het om te verkennen wat je allemaal met fathead deeg kunt doen? Na die zalige gevulde koeken wilden we graag verder experimenten met zoete varianten. Het (ook zeer geslaagde) resultaat daarvan is onze keto roomkaastaart met frambozen. Kan op alle dagen, maar wij vinden het bij uitstek geschikt voor kerst of Pasen! Bijzonder feestelijk ook als dessert of als een verfijnd begeleider van een kopje koffie. Je haalt er makkelijk 12 porties uit, die voldoende volume hebben, maar toch zonder moeite na het hoofdgerecht naar binnen glijden, c.q. de trek wel overeind houden. 1 portie bevat 2.18 gram koolhydraten.
Maak het deeg met de juiste mozzarella
Het maken van het fathead deeg is een eenvoudig, maar geconcentreerd klusje. We hebben een heel duidelijke instructie daarvoor gemaakt, die eigenlijk niet kan mislukken, als je de aanwijzingen precies opvolgt. En oh ja, denk niet dat je de geraspte mozzarella wel kunt vervangen door een gewoon bolletje! De geraspte mozzarella (AH) is veel droger dan zo’n bol. Daarmee krijg je geen mooie deegbal, maar een kledderboel! Nou ja, alleen de roomkaasbereiding en de vruchtjes smaken natuurlijk ook best lekker…
Proef zelf of het zoet genoeg is
Omdat het gaat om een zoet gerecht, hebben we aan het fathead deeg wat druppels zoetstof toegevoegd. Wij deden er vijf druppels stevia vloeibaar in, maar misschien wil je het zelf nog wat zoeter hebben? Het devies blijft: proeven, proeven, proeven.
Het opstaand randje van het deeg kun je het makkelijkst maken door de randen ietsje terug te vouwen en het dan met je vingers wat te modelleren. Dat hoeft niet overal precies even gelijkmatig, je mag best zien dat het handwerk is. Het randje zal echter voldoende zijn om de roomkaasbereiding binnenboord te houden.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto roomkaastaart met frambozen
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto roomkaastaart met frambozen
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Deeg voor bodem
- 1 x recept fathead bodem
- 5-10 druppels zoetstof, naar smaak!
Roomkaasbereiding
- 250 g roomkaas
- 100 ml slagroom
- 25 g erythritol
- ½ tl vanille
Garnering
- 200 g frambozen
- 15 g Greensweet icing, (fijn gemalen erythritol kan ook)
- 1 el munt, verse, kleine blaadjes
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Deeg
- Voorkom problemen met het deeg. We hebben diverse merken mozzarellabollen getest. Die blijken stuk voor stuk een behoorlijk slap deeg op te leveren. Het geheim van dit deeg zit 'm vooral in de juiste mozzarella. Kant-en-klaar geraspte mozzarella van AH (#nospon, gewoon echt zo…) smelt prima en geeft een mooie stevige basis aan je deeg.
- Maak het recept voor de fathead deeg bodem. Voeg er druppels zoetstof naar smaak aan toe. Rol dun uit op een bakvel tot een rechthoekige lap (ongeveer 30 x 25 cm). Maak rondom een opstaand randje door de lap ietsje terug te vouwen en vervolgens het randje met je vingers verder te vormen. Prik gaatjes in de bodem met een vork om blazen te voorkomen.
- Bak 14 minuten in de oven, of tot de bodem goudbruin is. Laat afkoelen op een rooster.
Roomkaasbereiding
- Klop de slagroom stijf met de erythritol en het vanillepoeder (of het merg van een half vanillestokje). Meng met de roomkaas. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de geheel afgekoelde fathead deegbodem.
Garnering
- Plaats de frambozen op zo'n manier erbovenop, dat je makkelijk 12 stukjes van de taart kunt snijden.
- Bestrooi de taart met icing (gebruik een zeefje). Strooi de muntblaadjes erover, bij ons liggen ze onder de suiker, maar erop is beter. Feestelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Erg lekker en makkelijk te maken! Heb de frambozen vervangen door blauwe bessen. Deel van de bessen gepureerd in de keukenmachine en door de roomkaas gemengd. Mmmmmm