keto roomkaastaart met frambozen

Keto roomkaastaart met frambozen

Hoe leuk is het om te verkennen wat je allemaal met fathead deeg kunt doen? Na die zalige gevulde koeken wilden we graag verder experimenten met zoete varianten. Het (ook zeer geslaagde) resultaat daarvan is onze keto roomkaastaart met frambozen. We horen de kerstklokjes alweer bijna klingelen, dan is dit een bijzonder feestelijk dessert. Of voor de rest van jaar: een verfijnd begeleider van een kopje koffie. Je haalt er 12 porties uit, die voldoende volume hebben, maar toch zonder moeite na het hoofdgerecht naar binnen glijden, c.q.  de trek wel overeind houden. 1 portie bevat 2.18 gram koolhydraten.

Maak het deeg met de juiste mozzarella

Het maken van het fathead deeg is een eenvoudig, maar geconcentreerd klusje. We hebben een heel duidelijke instructie daarvoor gemaakt, die eigenlijk niet kan mislukken, als je de aanwijzingen precies opvolgt. En oh ja, denk niet dat je de geraspte mozzarella wel kunt vervangen door een gewoon bolletje! De geraspte mozzarella (AH) is veel droger dan zo’n bol. Daarmee krijg je geen mooie deegbal, maar een kledderboel! Nou ja, alleen de roomkaasbereiding en de vruchtjes smaken natuurlijk ook best lekker…

Proef zelf of het genoeg is

Omdat het gaat om een gerecht, hebben we aan het fathead deeg wat druppels zoetstof toegevoegd. Wij deden er vijf druppels vloeibaar in, maar misschien wil je het zelf nog wat zoeter hebben? Het devies blijft: proeven, proeven, proeven.
Het opstaand randje van het deeg kun je het makkelijkst maken door de randen ietsje terug te vouwen en het dan met je vingers wat te modelleren. Dat hoeft niet overal precies even gelijkmatig, je mag best zien dat het handwerk is. Het randje zal echter voldoende zijn om de roomkaasbereiding binnenboord te houden.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Strooi er icing over met behulp van een zeefje

Zo maak je keto roomkaastaart met frambozen

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Keto roomkaastaart met frambozen

keto roomkaastaart met frambozen
Door: Hans van Deelen
Keto roomkaastaart met frambozen is een bijzonder feestelijk (kerst)dessert, maar ook een verfijnd begeleider van een kopje koffie of thee.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Afkoelen 15 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 165.45 kcalkoolhydraten 2.18 geiwitten 0.01 gvetten 14.2 gvezels 1.57 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Deeg voor bodem

Roomkaasbereiding

Garnering

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Deeg

  • Voorkom problemen met het deeg. We hebben diverse merken mozzarellabollen getest. Die blijken stuk voor stuk een behoorlijk slap deeg op te leveren.  Het geheim van dit deeg zit 'm vooral in de juiste mozzarella. Kant-en-klaar geraspte mozzarella van AH (#nospon, gewoon echt zo…) smelt prima en geeft een mooie stevige basis aan je deeg.
  • Maak het recept voor de fathead deeg bodem. Voeg er druppels zoetstof naar smaak aan toe. Rol dun uit op een bakvel tot een rechthoekige lap (ongeveer 30 x 25 cm). Maak rondom een opstaand randje door de lap ietsje terug te vouwen en vervolgens het randje met je vingers verder te vormen. Prik gaatjes in de bodem met een vork om blazen te voorkomen.
  • Bak 14 minuten in de oven, of tot de bodem goudbruin is. Laat afkoelen op een rooster.

Roomkaasbereiding

  • Klop de slagroom stijf met de erythritol en het vanillepoeder (of het merg van een half vanillestokje). Meng met de roomkaas. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de geheel afgekoelde fathead deegbodem.

Garnering

  • Plaats de frambozen op zo'n manier erbovenop, dat je 12 stukjes van de kunt snijden.
  • Bestrooi de met icing (gebruik een zeefje). Strooi de muntblaadjes erover, bij ons liggen ze onder de suiker, maar erop is beter. Feestelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top