Keto room bonbons met citrus

room bonbons met citrus

Deze keto room bonbons met citrus zijn onze favoriete keto snoepjes, althans de afgelopen maand dan toch. Romig en fris tegelijk, zowel erín als eróp heb ik citrusrasp gedaan, dat zorgt voor een ware smaakontploffing als je zo’n bevroren keto bonbonnetje in je mond neemt en laat smelten. Dat halve pistachenootje zit er vooral voor de sier op. Het had evengoed een ander stukje noot of chocola kunnen zijn. De volgende keer weer wat anders erop. Die chocola vind ik wel een tof ideetje. De keto bonbons bevatten bijna geen koolhydraten maar wel behoorlijk wat vet. Voedingswaarde: calorieën 43.96 kcal ⋆ koolhydraten 0.2 g ⋆ eiwitten 0.27 g ⋆ vetten 4.74 g ⋆ vezels 0.04 g per stuk!

Vet! Keto room bonbons

Keto room bonbons zijn heel makkelijk om te maken, dus laat dat je niet weerhouden. En ja klopt, het is een vette hap, dat moet juist. Ik heb deze keto bonbons met de mixer van de keukenmachine gemaakt. Op die manier kun je even stevig mengen. Ik vind het zelf fijn om de kokosolie en de boter even te laten smelten, niet heel heet maar net aan gesmolten is prima. Op die manier mengt het echt goed met de roomkaas en blijven er geen klontjes vet in het mengsel zitten. Die klontjes vind ik persoonlijk geen feestje tijdens het eten van de roombonbons. Bovendien kun je het mengsel goed in de vormpjes gieten als het enigszins warm is, lekker makkelijk. 

Je valt niet of nauwelijks af? Meer vet!

Als je net koolhydraatarm eet, is je lichaam een makkelijke brandstof kwijt. Je hebt wel een andere brandstof nodig om energie op te kunnen wekken, die andere brandstof is vet! Wij hebben al vaker gemerkt, dat mensen een enorme drempel over moeten om zoveel vet te gaan eten. En eerlijk is eerlijk ik dacht ook in het begin dat al dat vet niet goed kon zijn. Het was er zo ingehamerd dat je van vet dik wordt en ik wilde juist afvallen. Pas toen ik écht voldoende vet toevoegde aan mijn menu viel ik goed af. Vet eten brengt dus juist de verbranding van je lichaamsvet op gang!

Op de eerste plaats eet je voldoende voedingsmiddelen met vet erin: (niet vegetariërs: vette vis, vet vlees) avocado’s, volvette zuivelproducten, een handje noten allemaal prima. Daarnaast kun je eenvoudig wat vet toevoegen in de vorm van vetbommen  zoals deze heerlijke keto room bonbons.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

room bonbons
room bonbons

Zo maak je Room bonbons met citrus

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


room bonbons met citrus

Keto room bonbons met citrus

Romig en fris tegelijk, zowel ín de keto room bonbons als eróp heb ik citrusrasp gedaan. Dat zorgt voor een ware smaakontploffing als zo’n ding in je mond neemt.
4.34 van 3 stemmen

(thema) Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 181

Voorbereidingstijd 10 min
Vriezen 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 min

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 43.96 koolhydraten 0.2 geiwitten 0.27 gvetten 4.74 gvezels 0.04 g
Hoeveelheid (aan te passen)30 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garneren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Zet 30 siliconen ijs- of chocoladevormpjes klaar. Of gebruik speciale bonbonvormpjes, zoals wij.
  • Smelt boter en kokosolie op heel laag vuur tot de helft in een steelpannetje, doof het vuur en zet apart.
  • Rasp de schil van ½ sinaasappel en ½ citroen. Halveer de pistachenootjes.
    roombonbons met citrus
  • Voeg de roomkaas toe aan het pannetje met vet en mix met de (staaf)mixer tot een egale massa. Proef en breng de keto room bonbons op smaak met citrusrasp en zoetstof.

Bevriezen

  • Giet het mengsel direct in de siliconen vorm. Garneer ze met een half nootje en wat citrusrasp. Laat ze minstens 2 uur bevriezen.
  • Haal ze uit de siliconen vorm en doe ze over in een plastic zakje. Zo kun je de keto room bonbons in de diepvries maanden goed houden en er telkens 1 of 2 nemen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



24 gedachten over “Keto room bonbons met citrus”

  1. Hoi hoi, net de bonbonnetjes gemaakt en zitten nu in de vriezer. Wat me opviel, was dat toen ik de roomboter, kokosolie en roomkaas mixte, dat de substantie niet gietbaar was. Het leek meer op goed geklopte slagroom. Heb jij een idee waar dat aan kan liggen? Ik hoor het graag. Uiteindelijk wel in een siliconenijsblokjesvorm (had even niks anders)gedaan met de lepel. De smaak zal er niet minder om zijn (heb de mixer afgelikt😬)

      1. Jazeker, op een laag vuurtje zodat het alleen zou smelten en het pannetje flink rond gedraaid. Alles was vloeibaar totdat ik er een egale massa van wilde mixen. Wellicht toch te lang gemixt?

          1. HEt probleem was dat ik het niet in de vorm kon gieten. Het geheel was na het mixen niet meer vloeibaar maar een vaste substantie. Aangezien er ‘gieten’ in de tekst staat, ging ik er vanuit dat het zo vloeibaar was dat ik het kon schenken ipv met een lepel erin scheppen en aandrukken. Vandaar dat ik me afvroeg of ik toch wat verkeerd had gedaan of dat er een andere verklaring voor kon zijn.

  2. Achter de roomboter en kokosolie staan 0 kdh. Wat zijn kdh?
    Ik kom toch op 22,6kcal per stuk. Heeft Iemand een uitleg. Bedankt

  3. Heerlijke bonbons met de feestdagen. Gisteren gemaakt. Fluitje van een cent. Eén tip. Ik heb de roomboter en de kokosolie gesmolten op lage stand (2) inductieplaat. Daarna de roomkaas (100 gr monchou en 20 gr mascarpone) er bij gedaan en geprobeerd te mengen. Lukte van geen kanten ook niet met de staafmixer. De roomboter wilde niet mengen. Ik heb toen het mengsel laten afkoelen tot kamertemperatuur. Daarna ging het mengen perfect.

  4. Ik heb deze gemaakt met monchou en het receptje iets aangepast (100 g monchou, 50 g kokosvet en 50 g roomboter).
    Gezien ik geen verse citrusvruchten kan eten, heb ik sinaasappelschil poeder gebruikt en wat citroensap uit een flesje. Een paar druppels stevia, wat chia zaadjes voor de extra vezels en wat pompoenpitten voor een ‘bite’.
    In blokjesvorm ingevroren. Structuur is prima, maar ik mis nog wat smaak. misschien volgende keer nog meer citroen toevoegen.
    Gaat vast goed komen

  5. Heerlijk! Heb ze vanmiddag gemaakt en net eentje van gesnoept, mn dochter vond ze in eerste instantie lekker maar na de helft van het snoepje was het teveel haha

  6. Wat een geweldig lekkere ijsbonbons! De tweede serie staat in de vriezer ? en dan zo supermakkelijk te maken…
    Ik heb rauwe cacao door een gedeelte gedaan, spannend!

  7. Deze room bonbons met citrus zijn overheerlijk ik kan er bijna niet van afblijven. Mijn dochter vind het net chocolade, alleen met een ander smaakje.

  8. Hallo Anna Karina,
    Zojuist de roombonbons gemaakt echt heerlijk. Maar inplaats van kokosolie heb ik kokosmelk gebruikt ook lekker dus. Van beide had ik een restje over.
    Ik geniet erg van je recepten. Als het me lekker lijkt dan print ik ze uit om het later te maken en reageer dan niet.
    Met het boek ben ik ook erg blij.
    Vriendelijke Groet Janny Wallet

  9. Karolien Mennes

    Yes, ik heb ze net gemaakt en liggen nu in de vriezer. Wel heb ik de sinaasappel / citroenrasp maar ook chocoladerasp gelijk door het beslag gedaan. Het beslag doet mij zeer denken aan het beslag van citroencake. Ook heb ik alles op kamertemperatuur gelaten en zo met de mixer gemixt. Daarna afgetopt met nog een snufje chocoladerasp en een halve walnoot. Doordat ik de ingrediënten niet heb gesmolten, mengt alles heel goed door elkaar en krijg je geen scheiding van de boter en de olie. Bij het in de vormpjes doen krijg je een soort van pindarotsje model. Ziet er ook nog eens heel erg leuk uit. En voor Henriette, ik heb de helft 30 gram kokosolie en 30 gram walnootolie gebruikt. Je kan natuurlijk ook als vervanger van de kokosolie helemaal voor de walnootolie gaan, tenminste als je daar wel van houdt. Becel heeft de walnootolie op de markt gebracht. Het staat bij AH in de schappen waar de boters staan. Het is perfect om mee te koken, bakken en te roerbakken. Maar het is ook uitstekend geschikt voor cake, dus waarom dan niet voor deze overheerlijke bonbons. Gewoon proberen zou ik zeggen. Succes.

  10. Zik heb de roombonbons gemaakt,
    Heb ook je boek en alle vetbommetjes heb ik ook gemaakt,
    Zeer aan te bevelen, een succes mmmmm

  11. Géke Logtenberg-Hammink

    Een vraagje.
    Ik heb de Roombonbons met citrus nu in de diepvries staan. Maar bij het vullen van de vormpjes begon na enkele bonbons de boter en de kokosolie te scheiden van de roomkaas.
    Wat zou de oorzaak zijn? Te warm?
    In het begin was het een mooi egale substantie, maar even later begon het.

    1. Geen idee, misschien toch niet goed gemengd? (vet en water stoten elkaar af, kan met merken te maken hebben) Je zou kunnen proberen er iets bindmiddel aan toe te voegen, bv. johannesbroodpitmeel of arrowroot.

  12. Rita van der Horst

    Jee, dat is echt een snoepje voor mij heerlijk, denk dat ik alles in huis heb, dus..

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top