We hebben op de valreep nog even een fijn recept voor een heerlijk frisse keto rabarbertaart voor jullie! De taart is nog nét op tijd voor het rabarberseizoen. Door modernere kweektechnieken is het rabarberseizoen tegenwoordig namelijk verlengd. Van maart tot en met augustus is Nederlandse rabarber verkrijgbaar. Het ligt niet in heel grote hoeveelheden in de winkel, dus misschien moet je even zoeken of vraag er gewoon even naar op de groente afdeling! Per punt bevat dit gerecht 1.8 gram koolhydraten en dat is helemaal perfect voor een heerlijk tussendoortje!
Keto rabarbertaart of tarte tatin?
De basis is een taartbodem van het fatheaddeeg en dat hebben we zoeter gemaakt voor deze rabarbertaart bodem. Je kunt de bodem gewoon onderin de vorm bakken en dan de vulling erop. Maar wij bakten er een keto rabarber tarte tatin van, dus een omgekeerde taart met het deeg aan de bovenkant gebakken en pas na het bakken omgedraaid. We brouwden eerst een lekker stroopje in onze tarte tatinpan, daarna de rabarber erop en toen pas het deeg. Echt superleuk gelukt! Een heerlijk sappige rabarbertaart met een vleugje tijm. Perfect met een lepel room, als toetje!
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je de keto rabarbertaart
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto rabarbertaart, met een vleugje tijm
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 fathead bodem, < klik voor recept
- 25 ml Steviala sweet maple
- 50 gr Steviala ery bronze
- 25 ml water
- ½ tl tijm, gedroogd
- 50 g roomboter
- 400 g rabarber, schoon gewogen
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Maak fatheaddeeg volgens dit recept en kneed het deeg met 1 el Steviala 'kaneelsuiker' of andere zoetstof plus een snufje kaneel. Vorm er een passende bodem van, afhankelijk van je vorm. Bak de bodem 10 minuten voor. Laat de bodem afkoelen.
- Verwarm de Steviala Sweet maple, Ery-bronze met water en tijm in een tarte tatinpan, voeg na 5 minuten de roomboter toe en laat op matig vuur iets inkoken tot een stroopje ontstaat.
- Je kunt het stroopje ook in een steelpannetje maken als je geen tarte tatin maar een gewone taart maakt, dus met het deeg op de bodem van je vorm.
- Snijd de rabarber in vierkantjes, en leg ze, om en om, in het stroopje. Leg het deeg erop en werk de eventueel overhangende rand naar binnen.
- Bak de tarte tatin 10 – 15 minuten op 175 °C of tot het deeg mooi kleurt en gaar is.
- Laat de taart zeker 5 minuten rusten in de vorm voordat je ‘m omkeert op een plank of plat bord.
- Serveer de keto rabarbertaart lauwwarm of koud met ijs, slagroom of lekker dikke hangop.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ik wil de rabarbertaart gaan maken en heb nog een paar vragen:
Je maakt een bodem van ongeveer Ø 23-25 cm, kan eventueel ook in een (spring)vorm. Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!