rabarbertaart

Keto rabarbertaart, met een vleugje tijm

We hebben op de valreep nog even een fijn recept voor een heerlijk frisse keto rabarbertaart voor jullie!  De taart is nog nét op tijd voor het rabarberseizoen. Door modernere kweektechnieken is het rabarberseizoen tegenwoordig namelijk verlengd. Van maart tot en met augustus is Nederlandse rabarber verkrijgbaar. Het ligt niet in heel grote hoeveelheden in de winkel, dus misschien moet je even zoeken of vraag er gewoon even naar op de groente afdeling! Per punt bevat dit gerecht 1.8 gram koolhydraten en dat is helemaal perfect voor een heerlijk tussendoortje!

Advertentie

Keto rabarbertaart of  tarte tatin?

De basis is een taartbodem van het fatheaddeeg en dat hebben we zoeter gemaakt voor deze rabarbertaart bodem. Je kunt de bodem gewoon onderin de vorm bakken en dan de vulling erop. Maar wij bakten er een keto rabarber tarte tatin van, dus een omgekeerde taart met het deeg aan de bovenkant gebakken en pas na het bakken omgedraaid. We brouwden eerst een lekker stroopje in onze tarte tatinpan, daarna de rabarber erop en toen pas het deeg. Echt superleuk gelukt! Een heerlijk sappige rabarbertaart met een vleugje tijm. Perfect met een lepel room, als toetje!

Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

rabarbertaart
rabarbertaart

Zo maak je de keto rabarbertaart

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


rabarbertaart

Keto rabarbertaart, met een vleugje tijm

Een fijn recept voor een heerlijk frisse, keto rabarbertaart met een vleugje tijm voor jullie! Serveer lauwwarm of koud met ijs, slagroom of lekker dikke hangop.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Voedingswaarde

Per punt
kcal 171.69 koolhydraten 1.81 geiwitten 7.66 gvetten 14.13 gvezels 1.57 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 punten

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Maak fatheaddeeg volgens dit recept en kneed het deeg met 1 el Steviala 'kaneelsuiker' of andere zoetstof plus een snufje kaneel. Vorm er een passende bodem van, afhankelijk van je vorm. Bak de bodem 10 minuten voor. Laat de bodem afkoelen.
  • Verwarm de Steviala Sweet maple, Ery-bronze met water en tijm in een tarte tatinpan, voeg na 5 minuten de roomboter toe en laat op matig vuur iets inkoken tot een stroopje ontstaat.
  • Je kunt het stroopje ook in een steelpannetje maken als je geen tarte tatin maar een gewone taart maakt, dus met het deeg op de bodem van je vorm.
  • Snijd de rabarber in vierkantjes, en leg ze, om en om, in het stroopje. Leg het deeg erop en werk de eventueel overhangende rand naar binnen.
  • Bak de tarte tatin 10 – 15 minuten op 175 °C of tot het deeg mooi kleurt en gaar is.
  • Laat de taart zeker 5 minuten rusten in de vorm voordat je ‘m omkeert op een plank of plat bord.
  • Serveer de keto rabarbertaart lauwwarm of koud met ijs, slagroom of lekker dikke hangop.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


2 gedachten over “Keto rabarbertaart, met een vleugje tijm”

  1. Carla Buster

    Ik wil de rabarbertaart gaan maken en heb nog een paar vragen:

    • voor welke maat bakvorm is dit recept?
    • waar koop ik Steviala? Dat is toch een merknaam?
    • ik denk dat ik roomkaas zonder knoflook moet gebruiken voor de rabarbartaart, maar welke kies ik dan?
    1. Je maakt een bodem van ongeveer Ø 23-25 cm, kan eventueel ook in een (spring)vorm. Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Reacties zijn gesloten.

4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)
Scroll naar boven