De puntpaprika is ondertussen al helemaal ingeburgerd in Huize HAK. Waar we deze groente in eerste instantie zagen als de zwakke broeder van de klassieke paprika, heeft ie nu zijn eigen karakter getoond, zoals moge blijken uit deze keto puntpaprika met gehakt en groente. Juist het feit dat de puntpaprika zo’n dun ‘vel’ heeft, maakt ‘m uitstekend geschikt om te vullen. Daarbij is het wel aan te raden om al in de winkel in te schatten of de puntpaprika’s makkelijk te vullen zijn. De vorm kan nogal grillig zijn…
Je eigen draai
Natuurlijk is het heel eenvoudig om het recept voor deze heerlijke gevulde puntpaprika’s aan te passen aan je eigen smaak. Minder van de ene groente erin, en wat meer van de andere is geen punt. Met de gedroogde tomaatjes moet je niet te scheutig zijn, die bevatten de meeste koolhydraten. Ook kun je kruiden en/of specerijen toevoegen die je lekker vindt. Deze gevulde ovenpaprika’s kun je uitstekend vooraf bereiden en in de oven schuiven tegen de tijd dat je wilt eten. De voedingswaarde van de keto puntpaprika met gehakt en groente is per portie (twee helften): kcal 536.23 ⋆ koolhydraten 9.6 g ⋆ eiwitten 23.83 g ⋆ vetten 43.87 g ⋆ vezels 5.81 g.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Keto puntpaprika met gehakt en groente
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto puntpaprika met gehakt en groente
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 3 stuks puntpaprika, (375 gram ( gehalveerd
- 1 el olijfolie
- 75 g bleekselderij, in dunne elleboogjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 160 g gehakt, vlees of vega
- 250 g kastanjechampignons, in plakjes
- 4 gedroogde tomaten, in reepjes
- 20 g bosui, in ringetjes
- peper en zout, naar smaak
- 50 g roomkaas
- 50 g slagroom
- 1 bol mozzarella, in stukjes
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de puntpaprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten, spoel schoon. Leg de puntpaprika's in een grote ovenschaal.
- Snijd de bleekselderij, ui, kastanjechampignons, gedroogde tomaten en bosui zoals aangegeven.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Fruit de gesneden bleekselderij, ui en uitgeperst teentje knoflook met olie in een koekenpan op matig vuur, ongeveer 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is (vega gehakt is al 'gaar').
- Voeg de champignons toe en bak tot ze glanzen. Voeg dan de gedroogde tomaat en de bosui toe en bak nog even. Zet het vuur laag.
- Meng de roomkaas met de slagroom en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Voeg bij de groenten en roer goed door. Proef en breng de vulling zo nodig nog verder op smaak met peper en zout.
- Verdeel de vulling over de puntpaprika's. Leg er stukjes mozzarella bovenop. Bak de keto puntpaprika met gehakt en groente 25 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Je kunt er een eenvoudige salade bij serveren.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet