We hebben al een aantal gevulde portobello’s op de website staan, maar deze is absoluut een verrukkelijke toevoeging: keto portobello met spinazie en geitenkaas. En dat met maar net iets meer dan 5 gram koolhydraten per stuk! Je zou haast in de verleiding komen om er twee te verorberen. Nou ja, dat klinkt wel leuk, maar is eigenlijk zonde van het heerlijke recept. Dan geniet je er niet optimaal van. We hebben er deze lekkere salade bij gemaakt. Dat is niet alleen heel smakelijk, ook uit het oogpunt van de voedingswaarde is dat een goede keuze. De voedingswaarde van de keto portobello met spinazie en geitenkaas is per portie kcal 218.9 ⋆ koolhydraten 5.4 g ⋆ eiwitten 7.7 g ⋆ vetten 17.8 g ⋆ vezels 4.07 g.
Theelepeltje
De portobello is eigenlijk gewoon een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon, die zich uitstekend leent om met een vulling in de oven te zetten. Ik verwijder altijd niet alleen het steeltje (eruit snijden of voorzichtig eruit draaien), maar ook de lamellen, zodat je er meer vulling in kunt doen. Die kun je het beste met een theelepeltje eruit schrapen. Niet te hard drukken, de lamellen komen makkelijk los. Je wilt de paddenstoel natuurlijk heel houden. Nu kun je ook gemakkelijk de binnenzijde van de portobello insmeren met olie en bestrooien met peper en zout. Spinazie en geitenkaas vormen natuurlijk een ijzersterke combinatie, hier nog extra geaccentueerd door reepjes gedroogde tomaat. Kortom, een echte aanrader, deze keto portobello met spinazie en geitenkaas!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto portobello met spinazie en geitenkaas
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto portobello met spinazie en geitenkaas
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 portobello
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 150 g spinazie (wilde)
- 2 gedroogde tomaten, in dunne reepjes gesneden
- 60 g geitenkaas, blanc
- 6 halve pecannoten
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
- Verwijder het steeltje (draaien) en de lamellen (met een theelepel) uit de portobello's. Smeer de binnenkant van de portobello in met olie en bestrooi lichtjes met peper en zout. Bak de hoeden met de open kant omhoog 10 minuten in de oven. Haal ze eruit, maar laat de oven even aan.
- Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook, fruit deze samen 1 minuut met wat olie in een ruime koekenpan. Voeg de spinazie toe en laat deze snel slinken. Zet het vuur laag en laat eventueel overtollig vocht weglopen. Snijd de tomaat en verbrokkel de geitenkaas, meng ze beiden door de spinazie. Proef en breng op smaak met wat peper en zout.
- Vul de portobello's met het spinaziemengsel. Doe de stukjes pecannoot er bovenop. Bak ze 15 minuten.
- Serveer de keto portobello met spinazie en geitenkaas met een lekkere salade als hoofdgerecht, of als bijgerecht bij een stukje (vega)vlees of vis. Ook als lunch niet te versmaden!
- Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet