Keto portobello met spinazie en geitenkaas

Keto portobello met spinazie en geitenkaas

We hebben al een aantal gevulde portobello’s op de website staan, maar deze is absoluut een verrukkelijke toevoeging: keto portobello met spinazie en geitenkaas. En dat met maar net iets meer dan 5 gram koolhydraten per stuk! Je zou haast in de verleiding komen om er twee te verorberen. Nou ja, dat klinkt wel leuk, maar is eigenlijk zonde van het heerlijke recept. Dan geniet je er niet optimaal van. We hebben er deze lekkere salade bij gemaakt. Dat is niet alleen heel smakelijk, ook uit het oogpunt van de voedingswaarde is dat een goede keuze. De voedingswaarde van de keto portobello met spinazie en geitenkaas is per portie kcal 218.9 ⋆ koolhydraten 5.4 g ⋆ eiwitten 7.7 g ⋆ vetten 17.8 g ⋆ vezels 4.07 g.

Advertentie

Theelepeltje

De portobello is eigenlijk gewoon een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon, die zich uitstekend leent om met een vulling in de oven te zetten. Ik verwijder altijd niet alleen het steeltje (eruit snijden of voorzichtig eruit draaien), maar ook de lamellen, zodat je er meer vulling in kunt doen. Die kun je het beste met een theelepeltje eruit schrapen. Niet te hard drukken, de lamellen komen makkelijk los. Je wilt de paddenstoel natuurlijk heel houden. Nu kun je ook gemakkelijk de binnenzijde van de portobello insmeren met olie en bestrooien met peper en zout. Spinazie en geitenkaas vormen natuurlijk een ijzersterke combinatie, hier nog extra geaccentueerd door reepjes gedroogde tomaat. Kortom, een echte aanrader, deze keto portobello met spinazie en geitenkaas!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je keto portobello met spinazie en geitenkaas

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Keto portobello met spinazie en geitenkaas

Keto portobello met spinazie en geitenkaas

Echt verrukkelijk, makkelijk en snel te bereiden, deze keto portobello met spinazie en geitenkaas. Feest op tafel!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 218.9 koolhydraten 5.4 geiwitten 7.7 gvetten 17.8 gvezels 4.07 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een ovenschaal klaar.
  • Verwijder het steeltje (draaien) en de lamellen (met een theelepel) uit de portobello's. Smeer de binnenkant van de portobello in met olie en bestrooi lichtjes met peper en zout. Bak de hoeden met de open kant omhoog 10 minuten in de oven. Haal ze eruit, maar laat de oven even aan.
  • Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook, fruit deze samen 1 minuut met wat olie in een ruime koekenpan.
    Voeg de spinazie toe en laat deze snel slinken. Zet het vuur laag en laat eventueel overtollig vocht weglopen.
    Snijd de tomaat en verbrokkel de geitenkaas, meng ze beiden door de spinazie. Proef en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Vul de portobello's met het spinaziemengsel. Doe de stukjes pecannoot er bovenop. Bak ze 15 minuten.
  • Serveer de keto portobello met spinazie en geitenkaas met een lekkere salade als hoofdgerecht, of als bijgerecht bij een stukje (vega)vlees of vis. Ook als lunch niet te versmaden!
  • Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven