Je ziet op foodfoto’s nooit echt zien hoe iets smaakt en hoe simpel het is om te maken, daar heb je dus een beetje fantasie bij nodig. Voor dit makkelijke fornuisgerecht hoef je echt helemaal geen keukenprins (M/V) te zijn. Een beetje groente snijden en in de pan laten garen, dat moet iedereen lukken toch? Wel voegden we op het laatst nog wat citroenrasp toe aan deze keto portobello met paksoi in room. Dat maakt dit romige gerecht lekker fris. We brachten het verder op smaak met een kwart bosbaddenstoelenbouillon-blokje. Je kunt daarvoor ook een ander bouillonblokje gebruiken, maar die bospaddenstoelensmaak is lekker intens en past zΓ³ goed bij de portobello dat dat wel jammer zou zijn…
Voldoende eiwitten en vetten
Dit makkelijke fornuisgerecht bevat een ruime hoeveelheid eiwitten en vetten. Dat maakt het een bijzonder fijn ketogerecht. Val je een tijdje niet meer goed af? Dan moet je de vetinname eens een beetje verhogen. Dikke kans dat je vetverbranding dan ook weer op gang komt! Per portie bevat deze keto portobello met paksoi in room kcal 548.95 β koolhydraten 8.35 g β eiwitten 27.87 g β vetten 44.46 g β vezels 3.5 g.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
β₯ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Keto portobello met paksoi in room
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto portobello met paksoi in room
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
IngrediΓ«nten
- 160 g kipfilet, in stukjes
- peper
- roomboter + olijfolie, bij elkaar 40 ml, om in te bakken
- 50 g paprika, in repen of stukjes
- 300 g paksoi, grof gehakt
- 2 stuks portobello, in lange repen (ongeveer 175 g)
- flinke snuf kerrie
- ΒΌ blokje bospaddenstoelenbouillon, verkruimeld (of zout)
- 100 ml slagroom
- 100 g geitenkaas, van een rolletje, in plakken
- citroenrasp, voor erop
Klik op de ingrediΓ«nten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de kipfilet in stukjes en maal er (flink wat) peper over. Bak de kip in roomboter met wat olijfolie in een hapjespan op hoog vuur rondom bruin.
- Snijd ondertussen de paprika, portobello en paksoi zoals aangegeven.
- Bak de paprika eerst even 2 minuten mee met de kip. Voeg dan de paksoi, repen portobello, kerrie en de verkruimelde bospaddenstoelenbouillon toe. Schep om en stoof op halfhoog vuur 5 minuten mee. Roer af en toe om. Proef even of het zout genoeg is.
- Voeg de slagroom toe. Snijd de geitenkaas in plakjes en leg ze op de groente, rasp er (biologische) citroenschil over. Laat nu met een deksel erop 5 minuten op laag vuur staan tot de kaas is gesmolten.
Β© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet