Keto pompoen pannenkoekjes met kaneelboter

keto pompoen pannenkoekjes met kaneelboter

Pannenkoeken! Eén van de oudst bekende recepten in de hele wereld en iedereen is er dol op – inclusief ikzelf. Vroeger thuis was het ook al feest als er pannenkoekjes werden geserveerd, met poedersuiker of stroop. Maar in een koolhydraatarm eetpatroon moet je natuurlijk wel de nodige aanpassingen bedenken. Dat kan makkelijk! Serveer deze koolhydraatarme keto pompoen pannenkoekjes, liefst met deze kaneelboter, en het wordt in huis net zo’n feest als voorheen. Ze bevatten 1.22 gram koolhydraten per stuk, per portie van 4 stuks is dat 4.88 gram khd.

De smaak oppeppen

Pompoen heeft van zichzelf een tamelijk neutrale smaak, dus het is wel nodig om dat op te peppen. Daarvoor koos ik kaneel en kardamom (ik nam twee peulen, waarvan ik de inhoud zo fijn mogelijk maakte). Anna-Karina kwam met de suggestie om er ook wat gember aan toe te voegen, en/of wat geraspte citroenschil. In elk geval smaken die prima samen kunnen gaan. Natuurlijk kun je de pompoen garen in de oven. Ik besloot echter een snelle variant te kiezen: tien minuten koken in water en even laten uitlekken.

Pannenkoek flipper

We hadden een tijdje gelegen een heel handige pannenkoek flipper aangeschaft, die we nu maar eens moesten gaan inwijden bij het maken van de keto pompoen pannenkoekjes. Dat ging fantastisch! De rondjes van de vorm niet te vol gieten is het devies. De panenkoekjes rijzen nog best een stuk, en je wilt natuurlijk niet dat de onderkant al donkerbruin is voordat de bovenkant (zo goed als) droog gebakken is.

Ik hanteerde als maat een voor driekwart gevulde juslepel. Heb je niet zo’n vorm? Bak dan een grote pannenkoek, of maak het beslag iets dikker zodat je hoopjes in de pan kunt scheppen. Naast de kaneelboter – super lekker en makkelijk & snel te maken – hadden we ook Steviala Frost om over de keto pompoen pannenkoekjes te strooien; een uitstekend alternatief voor poedersuiker.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

keto pompoen pannenkoekjes met kaneelboter

Zo maak je keto pompoen pannenkoekjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Keto pompoen pannenkoekjes

keto pompoen pannenkoekjes met kaneelboter
Door: Hans van Deelen
Maak keto pompoen pannenkoekjes, liefst met deze kaneelboter, en het wordt in huis net zo'n groot feest als het vroeger altijd was. Bevat 1.22 gram koolhydraten per stuk, portie van 4 is 4.88 gram khd.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per stuk (4.88 khd portie van 4 stuks)
kcal 226.47 koolhydraten 1.22 geiwitten 6.59 gvetten 21.46 gvezels 1.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Kaneelboter

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Voor de pompoenpuree kook je pompoen en pureert die. Het is handig als je restje pompoen hebt!

Kaneelboter

  • Meng de roomboter met de zoetstof en de kaneel in een schaaltje. Dek af en zet in de koelkast.

Beslag

  • Meng in een beslagkom de pompoenpuree met het amandelmeel, de eieren, roomkaas, kaneel, gember, bakpoeder en zoetstof. Open de peulen kardemom en haal de zwarte pitjes eruit. Maak deze zo klein mogelijk (of gebruik gemalen kardemom), voeg toe en meng erdoor.

Pannenkoekjes bakken

  • Verwarm de olie in een flinke koekenpan en giet ongeveer ¾ juslepel beslag in de gaatjes van een pannenkoek flipper die je in de pan hebt gelegd. (of schep 4-5 bergjes in de pan). Bak de keto pompoen pannenkoekjes op middelhoog vuur tot de bovenkant droog en de onderkant goudbruin is geworden. Draai ze om en bak de andere kant tot ze helemaal gaar zijn.

Serveren

  • Serveer de keto pompoen pannenkoekjes met Steviala frost en een of twee theelepels kaneelboter er bovenop. De kaneelboter smelt mooi als de pannenkoekjes nog lekker warm zijn.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.

Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top