Keto pizza-omelet, van Lea

keto pizza-omelet van le

Bezoekersrecept van de maand nov. 2021! Lea is een enthousiast keto & koolhydraatarm-eter, en dat bevalt haar heel erg goed. Ze heeft heel hard gewerkt om een mooi plaatje te maken van haar keto pizza-omelet. Haar oude koekenpan was namelijk niet heel erg anti-aanbak meer, dus was de pizza niet toonbaar voor op de website. Ze heeft toen een nieuwe koekenpan gekocht en de omelet opnieuw gemaakt! Lief hè? En nu staat haar pizza-omelet te shinen op de website. Dank je wel Lea!

Lea schreef

Op zaterdag eet mijn man graag een patatje met een snack erbij. Ik natuurlijk niet, maar ik maak tegenwoordig op zaterdag een heerlijke keto pizza-omelet. Heerlijk, koolhydraatarm en enorm verzadigend.

Keto pizza met pimentón

Lea doet ook pimentón op haar keto pizza-omelet, heerlijk spul! Het blikje staat erbij te pronken op haar foto. Het is ook wel bekend als gerookt paprikapoeder, het geeft al je mediterrane gerechten een bijzondere rooksmaak. Mocht je het niet kennen maar wel willen proberen, doseer het dan voorzichtig, want het overheerst snel. Je moet pimentón trouwens niet verwarren met piment. Pimentpoeder lijkt meer op kruidnagel qua smaak en wordt gemaakt van een bes. Ook heerlijk om een simpel gebakken eitje mee op te peppen, probeer maar eens.

Pizza koolhydraatarm maken

Er zijn al vele hacks om pizza koolhydraatarm te maken. Je kunt de tarwe deegbodem van een pizza vervangen door een deeg waar geen tarwemeel in verwerkt is, zie ook ons fatheaddeeg. Of je neemt een koolhydraatarme kant-en-klare wrap waar je je pizzatopping oplegt. Lea maakte de bodem voor haar keto pizza-omelet van eieren en spek! er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.

Dit is trouwens het laatste bezoekersrecept wat we in de planning hadden. Dus als iemand nog een lekker recept op de plank heeft liggen…? Stuur maar op! Hier staat alles:

We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Zo maak je de keto pizza-omelet

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!

Bezoekersrecept

Keto pizza-omelet

5 van 2 stemmen
keto pizza-omelet van le
Door: Lea
Op zaterdag eet mijn man graag een patatje met een snack. Ik maak dan deze heerlijke keto pizza-omelet voor mezelf. Koolhydraatarm en enorm verzadigend.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 890.5 koolhydraten 4.9 geiwitten 48.9 gvetten 74.6 gvezels 3.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Bak de spekjes op middelhoog vuur uit, zonder boter.
  • Klop ondertussen de eieren met de slagroom en de Italiaanse kruiden.
  • Laat de roomboter bij de knapperige spekjes smelten. Voeg de spinazie in porties toe en roerbak alles (op hoog vuur dus) tot de spinazie is geslonken.
  • Verdeel het eiermengsel erover en temper het vuur. Laat, met een deksel op de pan, zachtjes garen. Als de omelet bijna gaar is de geraspte kaas erover verdelen en nog even -met deksel op de pan- laten smelten.
  • Klaar om te serveren! Strooi als laatste wat pimentón over je keto pizza-omelet en blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

Tip

  • Lea doet er zelf nog weleens wat tomatenketchup over. (Heinz, zonder toegevoegde suikers en zout, 5,4 g khd)

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Scroll naar top