Deze keto pittige snijbonen met kip is een makkelijk groentegerecht, dat je op het fornuis kunt bereiden. Pittig betekent bij ons redelijk mild, maar het leuke is dat je dat helemaal naar eigen smaak kunt regelen. Als je helemaal niet van pittig houdt laat dan de rode peper weg. In huize HAK zijn we dol op snijbonen. Je kunt ze in elke soort keuken wel kwijt, want of het nu gaat om een Hollandse stamppot of zo’n tikkie oosterse pittige snijbonenschotel, ze vormen altijd een makkelijke basis voor een keto groentegerecht. Want bomvol groente zit dit gerecht met snijbonen, paprika én bloemkoolrijst! We hadden nog puntpaprika en passata over van die heerlijke gevulde puntpaprika en de gevulde tomatensoep dus die kregen ook een plaats in dit koolhydraatarme diner. Al met al eet je ruim voldoende groente, zodat dit makkelijke fornuisgerecht echt het predicaat ‘gezond keto diner‘ verdient! De voedingswaarde van deze spicy snijbonen is: kcal 307.95 ⋆ koolhydraten 11.3 g ⋆ eiwitten 25.71 g ⋆ vetten 15.74 g ⋆ vezels 8.72 g.
Bloemkoolrijst met paprikavlokken
Ik doe tegenwoordig heel vaak wat paprikavlokken door de bloemkoolrijst, dat geeft het net een ander smaakje mee. De vlokken zijn niet pikant en heel handig om te gebruiken in diverse gerechten en salades. Wij kopen ze bij Pit& Pit, daar hebben ze diverse schone kruiden, zaden en noten. Maar ook bijvoorbeeld de beste psylliumvezel (husk). De meeste producten zijn zonder toevoegingen en zonder ander raar spul. Dus echt wel een aanrader. Nee, we worden door niets en niemand gesponsord. Verder is het extra leuk om die bloemkoolrijst even als een torentje op te maken, kleine moeite en het eet zoveel leuker!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto pittige snijbonen met kip
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto pittige snijbonen met kip
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 350 g snijbonen, rauw en schoon gewogen
- 1 sjalot, gesnipperd
- ½ rode peper, of meer, in ringetjes
- 100 g puntpaprika, in reepjes van 2 cm gesneden
- 160 g kipgehakt, van kip of vega*
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 el olijfolie
- 2 cm gemberwortel, geraspt
- citroenrasp, van ½ (bio) citroen
- 1 el sojasaus, type tamari
- 50 ml passata
- peper en zout
Bloemkoolrijst
- 200 g bloemkoolrijst
- 1 el paprikavlokken
- 1 el olijfolie
- 1 bosui
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Ontdoe de snijbonen van de puntjes en snijd ze in ruitjes. Kook ze in 7 minuten beetgaar, spoel koud af (in een vergiet) en laat ze uitlekken.
- Snijdondertussen de ui, rode peper en de paprika (en eventueel het vega gehakt) zoals aangegeven. Bak de ui, rode peper en gesneden paprika, kipgehakt en geperste knoflook enkele minuten in een pan met wat olijfolie, Voeg dan gember, citroenrasp, tamari en passata toe. Voeg 1 tot 2 el water toe als het wat te droog is.
- Meng de snijbonen erdoor en breng op smaak met peper. Proef en breng zo nodig verder op smaak met peper en zout. Even goed doorwarmen en warm houden.
Bloemkoolrijst
- Snijd de bosui in dunne ringetjes.
- Meng de bloemkoolrijst met de paprikavlokken. Bak de bloemkoolrijst al omscheppend met twee houten spatels 1 tot 2 minuten op hoog vuur in een koekenpan met wat olie, tot de rijst gaat stomen.
Serveren
- Zet een kookring op het dinerbord en doe daarin de helft van de rijst. Druk een beetje aan. Haal de ring weg en garneer met bosuiringetjes. Doe dit ook op het tweede bord. Verdeel de snijbonenschotel om de bloemkoolrijst heen.
- Geniet!
*Ik maakte vegetarisch kipgehakt door het met een trekkoord hakmolentje klein te maken.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet