Pastasaus kun je in ongelofelijk veel varianten kant-en-klaar aanschaffen bij de supermarkt of in de speciaalzaak. Jij zult er ook wel mee bekend zijn. Maar het lekkerst is natuurlijk om zelf een saus te maken. Wij hadden het idee opgevat om een keto pastasaus van geroosterde tomaten te brouwen. Geroosterde tomaten hebben een diepe smaak, die je natuurlijk onmiddellijk herkent in de pastasaus die je er van maakt. En moeite kost het eigenlijk nauwelijks! Gewoon de tomaten in tweeën snijden, bestrijken met gekruide olijfolie, bakken in de oven en daarna pureren in een pannetje. Dat is alles. Maar wat een resultaat!
Let op de ui
Eén ding om goed op te letten is om de stukjes ui, die je ook meebakt in de oven, goed tussen de tomaten te leggen (en niet tussen de tomaten en de rand van de bakplaat; anders verbranden ze). Het leuke is dat het vocht van de tomaten het verbranden van de uienstukjes tegengaat. Mocht er toch een verbrand stukje tussen zitten: niet in de pastasaus verwerken, verbrand eten is erg ongezond! Maak de keto pastasaus van geroosterde tomaten ook niet te zout. Immers, het is erg afhankelijk van het gerecht dat je ermee wilt maken hoe zout het eindresultaat moet worden. Zout erbij kan altijd nog.
Invriezen
Deze keto pastasaus van geroosterde tomaten is ideaal. Het recept is voldoende voor 600 ml saus. Daar kun je mooi 12 porties van 50 ml van maken in een muffinpan om in te vriezen, zie recept. Echt een heel goede manier om deze heerlijke saus paraat te hebben in uitstekend verwerkbare porties. ’s Morgens een of twee porties uit de vriezer halen, en in de koelkast laten ontdooien. Dan is het als het tijd is om te gaan koken bruikbaar. Binnenkort hebben we een lekker en makkelijk recept waarin deze keto tomatensaus een hoofdrol speelt. Dus als je de saus dan op voorraad hebt…

Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarme pastasaus van geroosterde tomaten
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto pastasaus van geroosterde tomaten
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 kilo tomaten, niet te kleine
- 2 uien
- 3 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl tijm
- 1 tl korianderpoeder
- ½ tl komijn
- zoetstof, naar smaak
- peper
- bouillonpoeder, of zout, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Snijd de tomaten langs de zijkant in tweeën. Leg ze met de gesneden kant naar boven op een ingevette bakplaat, of gebruik een bakvel.
- Snijd de gepelde uien in tweeën en vervolgens in halve ringen. Let de uienstukjes tussen de tomaten in, dan verbranden ze niet.
- Meng olie, knoflook, tijm, koriander, komijn, zoetstof en peper in een schaaltje. Strijk dit mengsel met een bakkwast over de tomaathelften.
- Bak de tomaten een uur in het midden van de oven.
- Doe de groente (alles) over in een pan. Voeg bouillonpoeder toe (1 tot 2 tl). Pureer met een staafmixer. Maal er wat verse (zwarte) peper over en meng erdoor.
- Je hebt nu 600 ml heerlijke keto pastasaus van geroosterde tomaten!
Bewaren
- Vries het in, wij doen dat in een muffinpan met siliconen inzetvormpjes. Dan heb je
12 mooie porties!
Tip
- De saus is vrij dik, je kunt 'm verdunnen met iets water
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Niet normaal……wat een smaakbom, die saus. Wordt nooit meer saus uit een pakje.
Wat fijn voor je! TIP als de tomaten goedkoop zijn een voorraadje invriezen!
Zo, da’s echt lekker. Vanochtend als eerste gedaan want had de tomaten al een week in huis. De keuken ruikt heerlijk (bijkomend voordeel ;)) en het smaakt ook nog goed. Even af laten koelen en de vriezer in. Volgende week de gevulde courgette met kip en paprika maken….
Wat een heerlijk klusje zo aan het begin van het weekend! Alvast eet smakelijk voor volgende week 😉
Beste Hans,
Wat doen we met de uien?
Groetjes Rian.
Hoi, Je kunt gewoon alles pureren, ik heb de tekst even wat aangepast nu kan er geen misverstand ontstaan.