Dit recept voor keto passiecurd is gebaseerd op ons eerdere recept, maar we hebben nu een kleinere hoeveelheid nodig, voor onze heerlijke gevulde (Paas) meringues. Curd kun je van alle soorten fruit maken. Dus niet alleen maar van zurige fruitsoorten als cirtusfruit, zoals ik lang gedacht heb. Natuurlijk is de lemoncurd wereldberoemd en de stap naar curd van limoen (lime), grapefruit of sinaasappel is is dan ook al snel gemaakt. Zijn er geen passievruchten voorradig, geen probleem, want deze maakte ik met diepvriesblokjes passievrucht!
Gebruik de keto passiecurd als extra smaakmaker op je (zuivel) ontbijtjes en desserts. Maar ook als zoet broodbeleg smeert het fijn weg. Of besmeer je taartbodem eens met een laagje passiecurd voordat je de roomkaasvulling erop doet, hmmm!
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je koolhydraatarme passiecurd
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto passiecurd
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 60 g roomboter
- 100 g passievrucht blokjes, bevroren
- kneepje citroensap
- snufje zout
- 2 eidooiers, de eiwitten gebruik je in de meringue
- zoetstof, naar smaak, Steviala vloeibaar
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de roomboter met de (bevroren) passieblokjes, citroensap en een snufje zout langzaam op matig vuur in een pan met dikke bodem. Verwarm tot tegen het kookpunt en draai het vuur laag.
- Klop de eidooiers gedurende twee minuten los en giet dit, al roerende(!), in een dunne straal bij het warme passiemengsel. Blijf 3-5 minuten goed roeren tot de curd de dikte van vla heeft. Proef of het zoet genoeg is en voeg zo nodig iets zoetstof toe.
- Doe de curd in een brandschoon glazen potje en laat helemaal afkoelen. Koel en donker bewaren ongeveer 4-6 weken moet kunnen, al heeft het dat bij ons nooit gehaald. Geopende potjes bewaar je maximaal 1-2 weken in de koelkast.
- Het overgebleven eiwit gebruiken we voor meringuebakjes.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet