passiecurd

Keto passiecurd

Dit recept voor keto passiecurd is gebaseerd op ons eerdere recept, maar we hebben nu een kleinere hoeveelheid nodig, voor onze heerlijke gevulde (Paas) meringues. Curd kun je van alle soorten fruit maken. Dus niet alleen maar van zurige fruitsoorten als cirtusfruit, zoals ik lang gedacht heb. Natuurlijk is de lemoncurd wereldberoemd en de stap naar curd van limoen (lime), grapefruit of sinaasappel is is dan ook al snel gemaakt. Zijn er geen passievruchten voorradig, geen probleem, want deze maakte ik met diepvriesblokjes passievrucht!

Advertentie

Gebruik de keto passiecurd als extra smaakmaker op je (zuivel) ontbijtjes en desserts. Maar ook als zoet broodbeleg smeert het fijn weg. Of besmeer je taartbodem eens met een laagje passiecurd voordat je de roomkaasvulling erop doet, hmmm! 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je koolhydraatarme passiecurd

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

passiecurd

Keto passiecurd

Zalige keto passiecurd! Je kunt verse passievruchten nemen, maar ik gebruik hier de bevroren blokjes, wel zo handig! Heerlijk op taart, door de yoghurt, bij ijs en op meringue!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Voedingswaarde

Per portie van 15 ml
kcal 63.1 koolhydraten 1.2 geiwitten 1.43 gvetten 5.8 gvezels 0.21 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 porties van 15 ml (1 el)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de roomboter met de (bevroren) passieblokjes, citroensap en een snufje zout langzaam op matig vuur in een pan met dikke bodem. Verwarm tot tegen het kookpunt en draai het vuur laag.
    passiecurd
  • Klop de eidooiers gedurende twee minuten los en giet dit, al roerende(!), in een dunne straal bij het warme passiemengsel. Blijf 3-5 minuten goed roeren tot de curd de dikte van vla heeft. Proef of het zoet genoeg is en voeg zo nodig iets zoetstof toe.
    passiecurd
  • Doe de curd in een brandschoon glazen potje en laat helemaal afkoelen. Koel en donker bewaren ongeveer 4-6 weken moet kunnen, al heeft het dat bij ons nooit gehaald. Geopende potjes bewaar je maximaal 1-2 weken in de koelkast.
    passiecurd
  • Het overgebleven eiwit gebruiken we voor meringuebakjes.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven