keto paprikastoof

Keto paprikastoof

Een lekker eenvoudige, maar zeer smakelijke keto paprikastoof. Wij aten het met kip en bloemkoolrijst. Maar je kunt er evengoed een lekkere puree bij serveren en een pittig worstje. Neem wel verschillende kleuren paprika, dat maakt het juist zo lekker! Wij gebruikten alleen een beetje bouillonpoeder, een snuf pimentón en peper en zout om de keto paprikastoof op smaak te brengen. Zo proef je de paprika het best. Pimentón is gerookt paprikapoeder en ja dat is echt een aanvulling in je kruidenlade. Het geeft elk gerecht waar tomaten of paprika in verwerkt worden direct een heel fijne, mediterrane smaak.

Advertentie

Variatietips & bewaren

Als je van heel kruidig houdt, kun je ook nog Italiaanse of Provençaalse kruiden toevoegen. Dit paprika gerecht smaakt koud ook superlekker! Je kunt van een restje paprikastoof heel goed een groentespread maken voor op een toastje of brood. Zet de staafmixer erin. Proef wel even, want misschien moet je de spread even extra op smaak brengen. Maar dat is heel persoonlijk.

Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je keto paprikastoof

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

keto paprikastoof

Keto paprikastoof

Wij gebruikten alleen een beetje bouillonpoeder, pimentón en peper en zout om de keto paprikastoof op smaak te brengen. Zo proef je de paprika het best. Als je van heel kruidig houdt, kun je ook nog Italiaanse of Provençaalse kruiden toevoegen.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 199.3 koolhydraten 12 geiwitten 2.62 gvetten 14.31 gvezels 5.82 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd ui, knoflook en paprika’s zoals aangegeven. (en maal de bloemkoolrijst)
    keto paprikastoof
  • Fruit de ui samen met de knoflook op matig vuur glazig in een braadpan met de olijfolie. Voeg dan de dunne repen paprika, pimentón, laurierblad en bouillonpoeder toe, roer om. Zet het vuur laag en doe er een deksel op. Laat 10 minuten zachtjes stoven en roer af en toe om.
  • Voeg dan de blokjes tomaat toe en laat nog eens 10-15 minuten stoven en roer regelmatig om. Als het dreigt aan te gaan branden ietsje water toevoegen. Proef en breng zo nodig verder op smaak met peper en zout.
    keto paprikastoof
  • Heerlijk -zoals op de foto- met kip(stuckjes) en bloemkoolrijst! Reken ongeveer 100-150 g bloemkoolrijst per persoon.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven