Een lekker eenvoudige, maar zeer smakelijke keto paprikastoof. Wij aten het met kip en bloemkoolrijst. Maar je kunt er evengoed een lekkere puree bij serveren en een pittig worstje. Neem wel verschillende kleuren paprika, dat maakt het juist zo lekker! Wij gebruikten alleen een beetje bouillonpoeder, een snuf pimentón en peper en zout om de keto paprikastoof op smaak te brengen. Zo proef je de paprika het best. Pimentón is gerookt paprikapoeder en ja dat is echt een aanvulling in je kruidenlade. Het geeft elk gerecht waar tomaten of paprika in verwerkt worden direct een heel fijne, mediterrane smaak.
Variatietips & bewaren
Als je van heel kruidig houdt, kun je ook nog Italiaanse of Provençaalse kruiden toevoegen. Dit paprika gerecht smaakt koud ook superlekker! Je kunt van een restje paprikastoof heel goed een groentespread maken voor op een toastje of brood. Zet de staafmixer erin. Proef wel even, want misschien moet je de spread even extra op smaak brengen. Maar dat is heel persoonlijk.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto paprikastoof
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto paprikastoof
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 100 g ui, gesnipperd
- teentje knoflook, gehakt
- 2 el olijfolie, om in de bakken
- 200 g tomaten, in blokjes
- 300 g paprika, gemengd: rood, oranje en groen. In dunne lange repen
- snuf pimentón, naar smaak
- 1 laurierblad
- 1 tl bouillonpoeder
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd ui, knoflook en paprika’s zoals aangegeven. (en maal de bloemkoolrijst)
- Fruit de ui samen met de knoflook op matig vuur glazig in een braadpan met de olijfolie. Voeg dan de dunne repen paprika, pimentón, laurierblad en bouillonpoeder toe, roer om. Zet het vuur laag en doe er een deksel op. Laat 10 minuten zachtjes stoven en roer af en toe om.
- Voeg dan de blokjes tomaat toe en laat nog eens 10-15 minuten stoven en roer regelmatig om. Als het dreigt aan te gaan branden ietsje water toevoegen. Proef en breng zo nodig verder op smaak met peper en zout.
- Heerlijk -zoals op de foto- met kip(stuckjes) en bloemkoolrijst! Reken ongeveer 100-150 g bloemkoolrijst per persoon.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet