Wij maakten deze gevulde keto oosterse paksoisoep met reepjes omelet, maar als je liever een geheel veganistische soep maakt neem dan gerust vegan kipstukjes als eiwitbron. Het stukje citroengras geeft deze soep een heerlijke oosterse sfeer en smaak mee. Wij zijn er dol op en ook deze ligt standaard in de diepvries!. Ik mag graag af en toe een soepje inzetten bij wijze van balansmaaltijd. Heerlijk in het weekend, gewoon door de week als warme lunch of 4-uurtje. Het is echt zo klaar dus daar hoef je het niet voor te laten. Al met al een heerlijk, makkelijk te maken, keto lunchsoep welke ook makkelijk als maaltijdsoep kan dienen. Neem van alle groente groente net iets meer of vul de soep aan met garnalen, gehaktballetjes of kip! Of neem eenvoudig een dubbele portie.
Daarom keto soep!
Twijfel je aan de waarde, het nut of ’t gemak van soep eten? Neem dan deze voordelen eens goed in je op 🙂
- Soep is makkelijk, soep maken kan iedereen.
- Soep is goedkoop en een ideale no waste maaltijd.
- Je kunt bijna alle restjes groente wel gebruiken om in een soepje te verwerken.
- Soep bestaat uit water met naar verhouding veel groente. Met één portie van 250 ml heb je meestal al meer dan de aanbevolen hoeveelheid binnen (in deze keto oosterse paksoisoep 300 g pp).
- Omdat er al snel een paar verschillende groente in soep zitten eet je ook altijd gevarieerd. Daarmee voorkom je overschotten of tekorten.
- Een lekker gevulde keto soep bevat alle nodige vitaminen, mineralen, antioxidanten en voedingsvezels. Dat maakt soep gezond!
- Soep is perfect als verantwoorde snack tussendoor en voorkomt ook dat je gaat snaaien.
- Mensen die regelmatig soep eten, hebben een lagere BMI.
- Het is snel klaar je kunt het makkelijk invriezen.
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je keto oosterse paksoisoep
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto oosterse paksoisoep
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 ui, 60 g
- 30 ml olijfolie
- 500 g paksoi, ongeveer 1 stronk
- 1 groene paprika, ong. 150 g
- 200 g kastanjechampignons
- 750 ml groentebouillon
- ½ stengel citroengras
Optioneel
- sojasaus
- rode peper, of sambal
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Begin met het snijden van de groente. Snijd de ui grof. Spoel de paksoi schoon en snijd in reepjes, houd het wit en het groen gescheiden. Snijd de paprika in repen en de kastanjechampignons in kwarten. Kneus de stengel citroengras met de botte kant van een mes.
- Fruit de ui zachtjes aan in een soeppan met de olijfolie, voeg na ongeveer 2 minuten de witte delen paksoi, paprikarepen en gesneden champignons toe en roerbak (dus op hoog vuur) alles nog eens 2 minuten. Voeg de bouillon en gekneusde stengel citroengras toe, breng aan de kook en laat alles 10 minuten zachtjes garen.
- Klop ondertussen de eieren los en bak er een dunne omelet van, snijd de omelet in linten.
- Voeg in de laatste minuut de groene delen van de paksoi toe aan de soep. Proef of het zout genoeg is, voeg eventueel wat sojasaus (tamari) toe.
- Verdeel de keto oosterse paksoisoep over de kommen en serveer met de omelet reepjes en wat verse taugé erin. Eet smakelijk!
Variaties
- Wil je een pittiger soep? Voeg (samen met de paprika) wat sambal of verse rode peper toe.Ook lekker om er een extra gevulde maaltijdsoep van te maken door er garnalen of kip aan toe te voegen. Of neem gewoon een dubbele portie!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet