Goede vetten? Check! Eiwitrijk? Check! Laag in koolhydraten? Check! Deze keto omelet met avocado en makreel scoort uitmuntend als verzadigende #ketomaaltijd. Het bevat calorieën 595 kcal ⋆ koolhydraten 2.2 g ⋆ eiwitten 30 g ⋆ vetten 51.7 g ⋆ vezels 2.9 g per portie. Bovendien is het snel klaar dus wat wil je nog meer?
Een lekkere omelet maak je zo
Een lekkere omelet is smeuïg, luchtig en heeft volume. Hier enkele tips:
- klop de eieren met slagroom in een kom en breng op smaak met zout en peper. Om goed gemengd ei te krijgen moet je echt lang genoeg kloppen. Minstens 2 minuten stellen wij als regel
- gebruik een gladde koekenpan met een dikke bodem
- verhit de olie en schenk het eimengsel in een keer in de pan, verdeel zo nodig door de pan rond te walsen
- maak de omelet op matig vuur, het moet eerder stollen dan bakken
(oeps, deze keto omelet met avocado en makreel is eigenlijk te bruin geworden) - bak je omelet zeker niet té lang, als de bovenkant bijna droog is dan haal je hem van het vuur
- je kunt de omelet beleggen met wat je maar lekker vindt, en vervolgens klap je de omelet dubbel
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je keto omelet met avocado en makreel
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto omelet met avocado en makreel
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 2 eieren
- 15 ml slagroom
- 2 g platte peterselie, fijn gehakt
- 1 tl sesamzaad
- peper en zout
- olijfolie, om te bakken
Vulling
- 75 g gerookte makreel
- ½ avocado, geprakt
- 1 el kappertjes
- peper
- citroenolijfolie, drizzle
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Klop de eieren los met slagroom, roer de fijn gehakte peterselie en sesamzaad erdoor en kruid met peper en zout. Bak er op matig vuur een omelet van in een koekenpan met wat olijfolie. Laat het ei rustig stollen.
- Pluk ondertussen de makreel in stukjes en prak de avocado fijn.
- Schik de avocado, makreel en kappertjes op de gebakken omelet en maal er nog wat peper over en een drizzle citroenolijfolie. Vouw de omelet dicht en eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet