keto noten chocolademelk met slagroom

Keto noten chocolademelk

Vandaag een leuk extra receptje om het einde van de vakantie te vieren! Deze loaded keto noten chocolademelk met slagroom is eigenlijk een enorme energiebom. Wie het fenomeen en de werking daarvan nog niet kent leest even ons artikel over vetbommen. Veel mensen die niet goed afvallen eten vaak te weinig vet. Het zit er zo ingehamerd dat je van vet dik wordt, dat velen er bang voor zijn. Volkomen onterecht, vet is je nieuwe brandstof als je koolhydraatarm of ketogeen eet. Een glas met onze ingrediënten bevat zo’n 30 gram vet en 3.7 gram koolhydraten. Daarmee is het echt wel ketogeen te noemen. 

Chocolademelk, warm of koud 

Deze keto noten chocolademelk met slagroom drinken we (ijs)koud, maar eerder publiceerden we ook al eens deze heerlijke warme chocolademelk op de website, die bevat zelfs nog iets minder koolhydraten. Namelijk 2,65 gram koolhydraten per glas. Je kunt ze beiden zowel met amandelmelk als met volvette kokosmelk maken. De warme is ook geschikt voor mensen die geen chiazaad kunnen eten. Want met chiazaad moet je even opletten. 

Gebruik maximaal 10-20 gram/ 1-2 eetlepels chia zaad per dag!

Let op! Het is van groot belang om te weten dat chiazaad een bloeddruk verlagende werking heeft, het is bloedverdunnend. Daarom is het beslist niet verstandig om zomaar chiazaad te gebruiken als je van je arts al vochtafdrijvende, bloeddrukverlagende en/of bloed verdunnende medicijnen hebt gekregen. Overleg met je arts wat voor jou mogelijk is.

keto noten chocolademelk met slagroom

keto noten chocolademelk met slagroom

 

Zo maak je keto noten chocolademelk met slagroom

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


keto noten chocolademelk met slagroom

Keto noten chocolademelk

door Anna-Karina van Denderen
Een vloeibare keto vetbom van jewelste! Keto noten chocolademelk, loaded met extra slagroom, gesmolten chocola en amandelpasta.
4.84 van 6 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: drankje, vetbom
Voorbereiden: 10 min
Optioneel opstijven: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 min

Voedingswaarden

Per glas inclusief topping
Calorieën 394 kcal
Koolhydraten 3.7 g
Eiwit 21.25 g
Vet 30.85 g
Vezels 3.1 g

Uit recept

2 glazen

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Ingrediënten

Topping

Bereiden

  • Meng alle ingrediënten, behalve de topping tot een gladde, luchtige milkshake. Dit kan gewoon met de hand. Laat eventueel een uurtje koel staan om het chiazaad z'n werk te laten doen. Proef en breng de drank goed op smaak met zoetstof.
  • NB: Geen chiazaad? Neem dan i.p.v. amandelmelk, volvette kokosmelk of laat het chiazaad weg. Dan krijg je een iets dunnere chocolademelk, maar ook nog lekker!
Topping
  • Smelt een klein beetje chocola au bain-marie.
  • Schenk de koude keto noten chocolademelk in glazen.
  • Spuit (of schep) de slagroom erop. Drizzle vervolgens de chocola en nog wat amandelpasta daarover. Schaaf er tot slot pure chocola over
  • Slurp door een riet en geniet! (liever niet bewaren)
  • Wil je ‘m dikker en voedzamer? Neem eenvoudig meer notenpasta. Of vervang de amandelmelk door volvette kokosmelk.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!(Gezien 5.265 keer, 9 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties op “Keto noten chocolademelk”