“Wij vinden deze 2 keto naan erg lekker, daarom wil ik deze graag met jullie delen.”, schrijft Joyce in haar mail. Bij Joyce thuis houden ze erg van curry’s, maar sinds ze koolhydraatarm eten missen ze de naan erbij. Daarom is Joyce zelf wat gaan uitproberen. Ze heeft 2 verschillende recepten gemaakt voor heerlijke naan of Indiaas brood op basis van kokosmeel. Het eerste recept voor knoflook-naan met koriander, die maakte ze met Griekse Yoghurt en de knoflooknaan met komijn is met water gemaakt. Je bakt de keto naan gewoon in een koekenpan op het fornuis, dus zonder oven.
Afkomstig uit Centraal- en Zuid-Azië
Naan is een broodsoort en dient als bijgerecht bij verschillende oosterse gerechten. Ik ken het zelf vooral uit de traditionele Indiase keuken. Het brood wordt warm geserveerd met ghee of roomboter. Of je gebruikt het om andere gerechten mee op te scheppen, het dient dan dus als bestek. Naan is Dari/Perzisch voor brood. Dus eigenlijk is naanbrood dubbelop. De naan is het belangrijkste bijgerecht bij de maaltijden in Centraal- en Zuid-Azië. Maar goed, het is een brood dat oorspronkelijk van tarwemeel en zuurdesem wordt gemaakt. Knoflook en kruiden als komijn, koriander en zwarte komijn (nigella) geven de traditionele naan zijn typische smaak.
Portiegrootte keto naan
Uit beide recepten voor Indiaas brood haal je 2 broodjes. De keto naan met koriander bevat per stuk calorieën 179.2 kcal ⋆ koolhydraten 3.9 g ⋆ eiwitten 6.2 g ⋆ vetten 12.5 g ⋆ vezels 14.7 g. De keto naan met komijn bevat per stuk calorieën 148.95 kcal ⋆ koolhydraten 3.1 g ⋆ eiwitten 5.05 g ⋆ vetten 10 g ⋆ vezels 14.65 g. Die met water bevat dus net wat minder koolhydraten.
Welke neem jij?
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
1e recept: Zo maak je Keto Naan, Indiaas brood met koriander
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Knoflooknaan met koriander
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Naan met korianderpoeder
- 50 g kokosmeel
- 50 g Griekse yoghurt
- 4 g psylliumvezel
- ½ tl bakpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 el korianderpoeder
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Meng het kokosmeel met Griekse yoghurt, psylliumvezel, bakpoeder, knoflookpoeder, korianderpoeder en uienpoeder in een beslagkom en kneed er een deeg van. Laat even staan.
- Meng voor de knoflookolie de geperste knoflook, olijfolie, zout en peper door elkaar.
- Verdeel het naan brooddeeg in twee delen, vorm er twee ovale rondjes van en druk ze plat.
- Verwarm een koekenpan of grillpan.
- Besmeer de keto naan aan één kant met de knoflookolie en bak ze 2-3 minuten op de besmeerde kant in de koeken- of grillpan. Besmeer ook de andere kant, draai ze om en bak nogmaals 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn.
Bewaren
- Je kunt de keto naan een dagje koel bewaren, maar ook heel goed invriezen!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
2e recept: Zo maak je knoflooknaan met komijn
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Knoflooknaan met komijn
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Naan deeg met komijn
- 50 g kokosmeel
- 100 ml water
- 4 gr psylliumvezel
- ½ tl bakpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 el komijn
- 1 tl kerrie
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Meng het kokosmeel met het water, psylliumvezel, bakpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn en kerrie in een beslagkom en kneed er een deeg van. Laat even staan.
- Meng voor de knoflookolie de geperste knoflook, olijfolie, zout en peper door elkaar.
- Verdeel het naan brooddeeg in twee delen, vorm daar twee ovale rondjes van en druk ze plat.
- Verwarm een koekenpan of grillpan.
- Besmeer de naan aan één kant met de knoflookolie en bak ze 2-3 minuten op de besmeerde kant in de koeken- of grillpan. Besmeer ook de andere kant, draai ze om en bak nogmaals 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn.
Bewaren
- Je kunt de keto naan een dagje koel bewaren, maar ook heel goed invriezen!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet