keto naan of Indiaas brood

2x Keto Naan of Indiaas brood van Joyce

“Wij vinden deze 2 keto naan erg lekker, daarom wil ik deze graag met jullie delen.”, schrijft Joyce in haar mail. Bij Joyce thuis houden ze erg van curry’s, maar sinds ze koolhydraatarm eten missen ze de naan erbij. Daarom is Joyce zelf wat gaan uitproberen. Ze heeft 2 verschillende recepten gemaakt voor heerlijke naan of Indiaas brood op basis van kokosmeel. Het eerste recept voor knoflook-naan met koriander, die maakte ze met Griekse Yoghurt en de knoflooknaan met komijn is met water gemaakt. Je bakt de keto naan gewoon in een koekenpan op het fornuis, dus zonder oven.

Advertentie

Afkomstig uit Centraal- en Zuid-Azië

Naan is een broodsoort en dient als bijgerecht bij verschillende oosterse gerechten. Ik ken het zelf vooral uit de traditionele Indiase keuken. Het brood wordt warm geserveerd met ghee of roomboter. Of je gebruikt het om andere gerechten mee op te scheppen, het dient dan dus als bestek. Naan is Dari/Perzisch voor brood. Dus eigenlijk is naanbrood dubbelop. De naan is het belangrijkste bijgerecht bij de maaltijden in Centraal- en Zuid-Azië. Maar goed, het is een brood dat oorspronkelijk van tarwemeel en zuurdesem wordt gemaakt. Knoflook en kruiden als komijn, koriander en zwarte komijn (nigella) geven de traditionele naan zijn typische smaak.

Portiegrootte keto naan

Uit beide recepten voor Indiaas brood haal je 2 broodjes. De keto naan met koriander bevat per stuk calorieën 179.2 kcal ⋆ koolhydraten 3.9 g ⋆ eiwitten 6.2 g ⋆ vetten 12.5 g ⋆ vezels 14.7 g. De keto naan met komijn bevat per stuk calorieën 148.95 kcal ⋆ koolhydraten 3.1 g ⋆ eiwitten 5.05 g ⋆ vetten 10 g ⋆ vezels 14.65 g. Die met water bevat dus net wat minder koolhydraten.

Welke neem jij?


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

keto naan of Indiaas brood
Keto naan met yoghurt en koriander
Keto naan met water en komijn

1e recept: Zo maak je Keto Naan, Indiaas brood met koriander

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Bezoekersrecept

Knoflooknaan met koriander

5 van 4 stemmen
keto naan of Indiaas brood
Door: Joyce
Keto naan gemaakt met yoghurt
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 179.2 koolhydraten 3.9 geiwitten 6.2 gvetten 12.5 gvezels 14.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Naan met korianderpoeder

Knoflookolie

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng het kokosmeel met Griekse yoghurt, psylliumvezel, bakpoeder, knoflookpoeder, korianderpoeder en uienpoeder in een beslagkom en kneed er een deeg van. Laat even staan.
  • Meng voor de knoflookolie de geperste knoflook, olijfolie, zout en peper door elkaar.
  • Verdeel het naan brooddeeg in twee delen, vorm er twee ovale rondjes van en druk ze plat.
  • Verwarm een koekenpan of grillpan.
  • Besmeer de keto naan aan één kant met de knoflookolie en bak ze 2-3 minuten op de besmeerde kant in de koeken- of grillpan. Besmeer ook de andere kant, draai ze om en bak nogmaals 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn.

Bewaren

  • Je kunt de keto naan een dagje koel bewaren, maar ook heel goed invriezen!

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

2e recept: Zo maak je knoflooknaan met komijn

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Bezoekersrecept

Knoflooknaan met komijn

4.50 van 2 stemmen
Keto naan met komijn
Door: Joyce
Heerlijke broodvervanger, deze keto naan met komijn eet je bij diverse Indiase gerechten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 148.95 koolhydraten 3.1 geiwitten 5.05 gvetten 10 gvezels 14.65 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Naan deeg met komijn

Knoflookolie

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng het kokosmeel met het water, psylliumvezel, bakpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn en kerrie in een beslagkom en kneed er een deeg van. Laat even staan.
  • Meng voor de knoflookolie de geperste knoflook, olijfolie, zout en peper door elkaar.
  • Verdeel het naan brooddeeg in twee delen, vorm daar twee ovale rondjes van en druk ze plat.
  • Verwarm een koekenpan of grillpan.
  • Besmeer de naan aan één kant met de knoflookolie en bak ze 2-3 minuten op de besmeerde kant in de koeken- of grillpan. Besmeer ook de andere kant, draai ze om en bak nogmaals 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn.

Bewaren

  • Je kunt de keto naan een dagje koel bewaren, maar ook heel goed invriezen!

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven