Wil je een makkelijke, koolhydraatarme en bijzondere snack maken in een mum van tijd? Je raadt het al: die hebben we voor je! We maakten namelijk keto mozzarella pizza’s zonder korst. Zeer geschikt om te serveren als je wat later in de middag met vrienden gezellig onderuit zakt. De voorbereiding duurt slechts 5 minuten. In minder dan een kwartier haal je ze uit de oven. Fast food in de positieve zin van het woord. Wel even laten afkoelen natuurlijk, want de kaas wordt pas knapperiger naarmate de temperatuur zakt.
Vega of vlees
Ik nam als worst de plakjes Spaanse worst van De vegetarische Slager. Dat werkte prima! Maar je kunt natuurlijk gewoon je eigen favoriete salami gebruiken. Qua koolhydraten scoort vlees altijd beter dan een vleesvervanger, hoewel er in dit soort worstproducten vaak ook suiker (en veel zout!) zit. Qua duurzaamheid is het een heel ander verhaal. Iets met opwarming van de aarde ofzo…
Versmelten
Als je mooie ronde, niet aan elkaar vastgegroeide mozzarella pizza’s zonder korst wilt, dan moet je ze wel meerdere centimeters tussen de hoopjes vrij laten. Dan passen er natuurlijk wel minder exemplaren op de bakplaat. Je kunt ze ook dichter tegen elkaar aan leggen, dan versmelten ze enigszins met elkaar. Even met een pizzames lossnijden als ze afgekoeld zijn. Persoonlijk vind ik dat wel de meest praktische methode en zeker niet minder fraai of minder lekker. De keto mozzarella pizza bevat per stuk: kcal 101.83 ⋆ koolhydraten 0.58 g ⋆ eiwitten 8.02 g ⋆ vetten 7.51 g ⋆ vezels 0.04 g.
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
- Minipizza van courgette
- Koolhydraatarme tonijnpizza!
- Koolhydraatarme aubergine pizzaplakken
- Koolhydraatarme lo-dough pizza!
- Koolhydraatarme pizzabodem van fathead deeg

Zo maak je keto mozzarella pizza
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Mozzarella pizza’s zonder korst
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g geraspte mozzarella, twee zakjes
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 100 g salami, vlees of vega
- verse basilicum
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat (en eventueel ook het rooster) met bakpapier.
- Vorm 12 platte rondjes Ø 9 cm mozzarella op de beklede bakplaat, met steeds 3 cm ertussen. Vandaar heb je mogelijk de plaat én het rooster nodig. Bestrooi ze met Italiaanse kruiden en leg er een plakje salami of vega Spaanse worst op.
- Bak de mozzarella pizza’s 12-14 minuten, of tot de randjes mooi goudbruin kleuren.
- Laat ze even afkoelen voordat je ze van de bakplaat schept. Je kunt ze met een pizzames (roller) makkelijk lossnijden. Helemaal afgekoeld zijn de randjes krokant en superlekker! Serveer met verse basilicum.
- Je kunt ze eventueel in een tomatensausje (of passata) dippen.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Wij vonden ze erg lekker. Maar klopt het dat ze ook erg vet zijn?
Klopt ja, zeker als je vette salami hebt 😉
Kun je ook een mozzarellabol in plakjes snijden?
Dat lijkt me zeker het proberen waard, of raspen!
We vieren momenteel vakantie in de achtertuin, en deze snack geeft volgens mij nou net een heerlijk vakantiegevoel. M’n betere helft heeft trouwens ook de kaascracker ontdekt, ze zijn niet aan te slepen ;-))
Heb jij weer… Hij bakt ze toch wel zelf?
Jaaa, te bruin.