keto mozzarella bodem

Keto Mozzarella bodem

Al jaren is onze fathead bodem bij velen favoriet als het gaat basis voor pizza, flatbread en plaattaarten. In dat recept hameren we op het gebruik van de mozzarella van AH (#nospon). Deze keto mozzarella bodem is een iets aangepaste versie van de fathead bodem. We hadden noodgedwongen eens geraspte mozzarella van Lidl (eveneens #nospon) gebruikt voor de zalige courgettetaart met pompoen die ook vandaag verschenen is. Er is voor de bodem wel een kleine aanpassing nodig, want de verpakking bevat 200 g geraspte mozzarella en is dus van een ander merk. Daarom geven we je even een nieuw recept voor deze aangepaste bodem. Bekijk ook even goed de fotoserie, zo volg je precies hoe wij het deden.

Advertentie

Bewaren

Je kunt de keto mozzarella bodem als ongebakken of voorgebakken deegbodem invriezen, doe dat dan tussen de twee bakvellen dus als je ‘m plat hebt gerold. In een ziplock zak plat invriezen. In bevroren toestand beleggen en afbakken, hoe handig!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je keto mozzarella bodem

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


keto mozzarella bodem

Keto mozzarella bodem

Deze keto mozzarella bodem lijkt op onze bodem van fatheaddeeg, echter DEZE wordt gemaakt met de geraspte mozzarella van Lidl.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ook gebruikt

 • sauspan met dikke bodem
 • 1 bakvellen

Voedingswaarde

Hele bodem (basis voor 2-3 porties)
kcal 1237 koolhydraten 8 geiwitten 73.55 gvetten 99.15 gvezels 6.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 bodem (2-3 porties per bodem)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Je maakt een bodem van ongeveer Ø 23-25 cm, of een rechthoek van 24 x 27 cm. Het deeg kan eventueel ook in een (spring)vorm.
 • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en haal de bakplaat uit de oven.
 • Leg alvast twee bakvellen klaar. Weeg de roomkaas en het amandelmeel af en leg het ei klaar. Dan kun je straks snel werken.
 • Smelt de kant-en-klaar (!) geraspte mozzarella samen met de roomkaas op middelhoog vuur in een sauspan. Blijf roeren tot je een mooie egale massa hebt, dat duurt ongeveer 3-5 min. Als je merkt dat het aan dreigt te branden, dan staat het vuur te hoog.
 • Doof het vuur en voeg het amandelmeel en het ei toe aan de gesmolten kaas.
  Roer stevig en vlot tot je een mooi egaal deeg hebt. Stort dat op een bakvel en kneed het deeg 30 seconden door. Druk het deeg plat, leg het tweede bakvel erop en vorm het deeg hoe je wilt (rond of plat), rol even na met de deegroller. Haal het bovenste bakvel er eraf. Strakke randen krijg je gemakkelijk door het bakvel even terug te vouwen.
  Prik gaatjes in de bodem met een vork tegen het opbollen.
 • Bak de keto mozzarella bodem 15 minuten tot de bodem een beetje kleurt.
 • Laat de bodem buiten de oven iets afkoelen, draai de bodem om en beleg zoals je wilt. Bak dan met de topping nog eens 10-15 minuten of zoals het recept aangeeft. Smullen verzekerd!!!
 • Omdat de bodem redelijk machtig is is deze hoeveelheid (belegd) geschikt voor 2 of 3 personen als hoofdmaaltijd. Dat is ook afhankelijk van het beleg.
  De totale bodem bevat 8 gram koolhydraten, zonder topping.

Invriezen

 • Je kunt de keto mozzarella bodem als ongebakken deegbodem invriezen, doe dat dan tussen de twee bakvellen dus als je 'm plat hebt gerold. In een ziplock zak plat invriezen. In bevroren toestand beleggen en afbakken, hoe handig!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Scroll naar boven