keto meringue met passiecurd

Keto meringue met passiecurd

Hoewel deze feestelijke lekkernij het hele jaar door gegeten kan worden, staat hij hier dit weekend op de Paasbrunch tafel! De mooie gele en witte kleur van de keto meringue met passiecurd geven mij onmiddellijk een vrolijk voorjaarsgevoel! Het enige nadeel van dit leuke gerecht vind ik dat het zo lang (2 uur) moet drogen in de oven. Verder is het niet echt moeilijk om te maken. En de sensatie tijdens het eten! Whow, het meringue bakje smelt in je mond, dankzij de romige zachte slagroom en de iets zure keto passiecurd: een ware traktatie! Tjonge, we hebben ervan gesmuld, dat snap je wel denk ik? En dat met toch maar 61.2 kcal ⋆ koolhydraten 0.8 g ⋆ eiwitten 1.47 g ⋆ vetten 5.84 g ⋆ vezels 0.1 g per gevuld bakje!

Advertentie

Drogen, niet bakken

Elders op de website hebben we ook een suikervrije Pavlova staan, die hebben we op 160/100 °C gebakken in de oven waardoor het eerder klaar is, maar een ietwat bruinere kleur krijgt. Deze keto meringue nestjes hebben we gedroogd op 80 °C, dan blijft het schuim mooi wit. Echter, je moet wel iets meer geduld hebben voordat het droog is. Reken op 2 uur.
Overigens wordt keto meringue nooit zo keihard als ‘gewone’ meringue. Immers, suiker heeft nu juist de unieke eigenschappen die ervoor zorgen dat het eischuim keihard kan worden. Dus behandel dit keto eischuim voorzichtig, want het is best wel kwetsbaar. Deze versie is zachter, maar smelt in je mond. Echt zalig!

Meringue bewaren

Ja, toegegeven: je moet deze keto meringue met passiecurd gewoon opeten en niet bewaren :-P. Maar oké, stel dat je geen 8 andere mensen in de buurt hebt… Het gedroogde schuim blijft (ongevuld uiteraard) dagenlang goed droog. Gewoon open en bloot laten staan, eventueel losjes onder een schone theedoek.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

keto meringue met passiecurd

Zo maak je keto meringue met passiecurd

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

keto meringue met passiecurd

Keto meringue met passiecurd

Het schuimbakje van deze keto meringue met passiecurd wordt nooi zo keihard als je de suiker vervangt door icing. Dus behandel het schuim voorzichtig, want het is best wel kwetsbaar, maar het smelt in je mond. Echt zalig!
4.80 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Drogen 3 uur
Totale tijd 3 uur 30 minuten

Voedingswaarde

Per stuk, incl. de passiecurd
kcal 61.2 koolhydraten 0.8 geiwitten 1.47 gvetten 5.84 gvezels 0.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)9 bakjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Meringue

Serveer met…

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Verwarm de heteluchtoven voor op 100 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
 • Maak de gardes van de mixer en de, liefst metalen, beslagkom vetvrij met een paar druppels citroensap (niet uit een flesje, die is te vet).
 • Splits de eieren: vang het eiwit op in de schone kom. De eidooiers gaan in een ander bakje, die gaan straks in de passiecurd.
 • Klop de eiwitten met een snufje zout half stijf en voeg vervolgens tijdens het kloppen -beetje voor beetje- de icing toe. Proef of het zoet genoeg is. Klop door tot het schuim stevig is met stijve pieken.
  keto meringue met passiecurd
 • Schep of spuit 9 hoopjes stijf eiwit op de beklede bakplaat. Maak met een theelepeltje een holte in het midden.
  keto meringue met passiecurd
 • Verlaag de temperatuur naar 80 °C en droog het schuim minstens 2 uur. Of langer, dat hangt van je eigen vorm af. Het schuim moet in elk geval goed droog aanvoelen. Zet de oven uit en laat afkoelen (nadrogen) in de dichte oven.
  Behandel dit keto eischuim met aandacht want het is best wel kwetsbaar, niet te hard in knijpen. Snijd het schuim voorzichtig van het papier, door er een dun lang mes onderdoor te halen.
  keto meringue met passiecurd
 • Maak de passiecurd volgens dit recept.

Serveren

 • Klop de slagroom met wat zoetstof stijf. Verdeel dit over de meringue en lepel er wat passiecurd op.

Groot of klein?

 • Een grote ronde of vierkante vorm kan natuurlijk ook, net wat je wilt. Kleine porties (ongevuld schuim) zijn makkelijker te bewaren, handig voor als je niet alles in één keer opeet.

Bewaren

 • Het gedroogde schuim blijft dagenlang goed droog. Gewoon open en bloot laten staan, eventueel losjes onder een schone theedoek.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven