Hierbij ons tweede recept met meirapen, gemaakt met de jubelaankoop van dit heerlijke knolletje, die we deden bij de Landmarkt Schellingwoude. De smaak van rauwe meiraap doet denken die van radijs, maar is wel milder. Bij het koken verdwijnt die wat scherpe smaak. Bij deze keto meiraapsalade met kaas kun je dus wel die pittige smaak proeven. Door de meiraap te combineren met appel en gembersiroop, krijg je een mooie smaakcombinatie. Het recept voor de keto meiraapsalade met kaas is als maaltijdsalade geschikt voor 2 personen. Als bijgerecht kan het dienen voor 4 personen.
Snijhulp
Het dun schillen en raspen van groenten is echt wel een klusje. Ik gebruik graag een mandoline (niet het muziekinstrument – die ik overigens ook wel in mijn collectie heb). Mandolines heb je in allerlei soorten en maten, en daar mee samenhangend ook in diverse prijsklassen. Het loont wel de moeite om een goede mandoline te kopen. Je kunt er echt veel plezier van hebben. Wel altijd de snijhulp gebruiken! De messen van een mandoline zijn vlijmscherp en voor je het weet moet de eerste hulp er aan te pas komen.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto meiraapsalade met kaas
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
keto meiraapsalade met kaas
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Dressing
- 3 el olijfolie, extra vierge
- 1½ el citroensap
- ½ el Greensweet gembersiroop, of meer
- peper en zout, naar smaak
- 1 el platte peterselie, fijngesneden
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Schil de meirapen met een dunschiller en snijd er daarna (met een mandoline) dunne plakjes van. Halveer deze.
- Schil ¼ appel en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens in dunne plakjes. Snijd de bosui in ringetjes en de kaas in kleine blokjes. Hak de walnoten grof.
- Doe meiraap, appel, bosui, kaas en walnoten in een saladeschaal.
- Meng olijfolie, citroensap en gembersiroop in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de dressing met de overige ingrediënten. Garneer met de peterselie.
- Lekker met wat koolhydraatarm brood. Of serveer met een stukje (vega)vlees of -kip.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ook op de markt in Zutphen zijn er meiraapjes 🙂 Ik had er nog nooit van gehoord! Heerlijk recept! Halve peer ipv kwart appel gebruikt. Mmmmmm
Hoe dunner gesneden, hoe lekkerder.