Ja, je leest het goed: KROKANT! In mijn vorige leven aten wij regelmatig kibbeling. Dat heerlijke laagje eromheen is nu ook weer niet een enorme hoeveelheid koolhydraten maar toch wel echt genoeg om ze om te zetten naar een koolhydraatarmere vissnack. Vandaar op deze vrijdag onze keto krokante kibbeling. We publiceren gisteren al 2 keto sauzen voor vis erbij: een koolhydraatarme remouladesaus en een koolhydraatarme ravigottesaus. Op die manier blijven we helemaal in de stijl. Voor de kibbeling kun je verschillende soorten vis nemen. Kabeljauw wordt het meest gebruikt, maar koolvis (beste alternatief), wijting of heek kan ook uitstekend. Bevat calorieën 230.2 kcal ⋆ koolhydraten 0.3 g ⋆ eiwitten 22.65 g ⋆ vetten 15.8 g ⋆ vezels 0.25 g dat is per portie exclusief saus. De remoulade is 0.7 g khd per portie en de ravigotte 0.25 g khd, dus dat past uitstekend binnen een keto leefstijl.
Viskar met kibbeling
Bij ons in Zaandam staat zo’n viskar op het industrieterrein. Je kent dat vast wel? Je bent leuk druk met een klus in of om het huis en gaat nog even naar de bouwmarkt, Loods 5 of tuincentrum en hoe handig die vissnack, gelijk je lunch geregeld! Slim van ze hè? Wij deelden een ‘normale’ portie meestal samen. Hans zei steevast: “Ik hoef maar één stukje”, maar ondertussen zat hij meestal lekker mee te smullen. Maar dat geeft niet want ik hou van ‘m, hij mag dat.
Overigens eet ik stiekem -ook deze keto krokante- kibbeling het liefst zonder saus, maar wel met een lekkere kibbelingkruidensmaak. Dus ik strooi er gewoon wat extra kruiden over na het bakken 😉 Die kruidenmix voor kibbeling kun je kant-en-klaar kopen, maar daar zit vrijwel altijd een boel dextrose (suiker) en zetmeel in, dus wij maken ‘m lekker zelf! Op onze speciale kruidenmixpagina vind je nog meer lekkere kruidenmixen.
Kibbeling kruidenmix, homemade zonder zooi

2 el selderijzout, of voeg zout tijdens het koken toe, 1 el paprikapoeder, 1 el mosterdpoeder, 1 el peperkorrels, 1 tl nootmuskaat, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gemberpoeder. 1 tl korianderpoeder, ½ tl kardemompoeder, ½ tl komijnzaad, gemalen, ¼ tl chilipoeder, ¼ tl kurkuma
Maal mosterdzaad, peperkorrels en komijnzaad in een koffiemolen en meng het met de rest van de ingrediënten. Bedoeld voor meerdere keren
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:




Zo maak je keto krokante kibbeling
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto krokante kibbeling
Ook gebruikt
- pan om te frituren
- metalen schuimspaan
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 750 ml olie, naar eigen keus, om in te frituren
- 300 g kabeljauw, in stukken. Heek, koolvis of wijting kan ook.
- 5 g kibbeling kruidenmix, zie onder voor recept – kipkruiden kan ook
Beslag (ongeveer ⅓ geteld)
- 2 eieren
- 50 g eiwitpoeder
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl xanthaangom
- 5 g kibbeling kruidenmix, zie onder voor recept – kipkruiden kan ook
- water, om te verdunnen 1 – 2 el
Kibbeling kruidenmix (meerdere keren)
- 2 el selderijzout, of voeg zout tijdens het koken toe
- 1 el geel mosterdzaad, gemalen
- 1 el peper, gemalen
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- ½ tl kardemompoeder
- ½ tl komijnpoeder
- ¼ tl chilipoeder
- ¼ tl kurkuma
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Zet de afzuigkap aan want dit gaat stinken 😉Dit is ook een mooi gerechtje voor als je frituurolie bijna vervangen moet worden, hierna kun je het niet meer gebruiken namelijk.Verhit de olie in een pan tot 175 °C. Controleer de temperatuur van je olie, door een houten lepel voorzichtig in de hete olie te dopen. Als er luchtbelletjes aan de lepel verschijnen, is je olie heet genoeg.
- Snijd de vis in grove stukken (ongeveer 3 x 3 cm) en meng met 5 g kibbeling kruidenmix.
Beslag
- Klop met een garde een beslag van het ei met het eiwitpoeder, bakpoeder, xanthaangom en nog eens 5 g kibbelingkruiden. Voeg beetje bij beetje water toe tot het beslag de dikte heeft van ietsje dikker dan pannenkoekbeslag. Wentel de stukjes vis door het beslag zodat ze goed bedekt zijn.
Bakken
- Leg de stukjes kibbeling voorzichtig per 5 of 6 stukjes in de hete olie met behulp van een metalen schuimspaan. Frituur ze rondom tot alle stukjes goudbruin zijn. Schep ze met de schuimspaan eruit en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. (schep tussendoor het losgekomen beslag uit de hete olie)Herhaal tot alle stukjes gebakken zijn.
- Serveer de krokante kibbeling met een van de twee klassieke sauzen voor vis (remoulade of ravigotte).
Kibbeling kruidenmix maken
- Gebruik maatlepeltjes, dat zijn vaste inhoudsmaten: 1el = 15ml en 1tl = 5ml. Dus 1el = 3tl
- Maal eerst het mosterdzaad en de peperkorrels in een koffiemolen en meng het met de rest van de ingrediënten. De kruidenmix is bedoeld voor meerdere keren, bewaar koel en donker in een goed afgesloten potje.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Vandaag de kibbeling gemaakt, in dit geval van kabeljauwhaasjes.
Het resultaat was een prachtig malse kibbeling met een heerlijk dun beslaglaagje. Die houden we er in.in jaren geen kibbeling gehad, maar deze gaan we regelmatig op vrijdag maken.
Bedankt voor het primarecept
Graag gedaan Jan, vrijdag visdag!
Vandaag de kibbeling geprobeerd te maken maar wanneer ik de vis in de olie laat zakken laat het eiwit mengsel los van de vis. Dus helaas geen krokant korstje. Wat doe ik verkeerd?
Een deel zal inderdaad wel loslaten, maar als alles loslaat is de vis mogelijk te nat, of je olie te heet.
Oké, bedankt voor je reactie. Ik ga nog een poging wagen
Deze gaan we zeker eens proberen!! Kibbeling zo lang moeten missen..