Sommige mensen vinden courgette als pasta te slap en te nat. Dan moet je pasta van koolraap eens proberen! Superlekker en zeker NIET slap! Koolraap is een voedzame knol die we verbouwen tot leuke smalle linten. Die linten kunnen we uitstekend als pastavervanger gebruiken. Ook de redelijk neutrale, licht zoete smaak van koolraap maakt deze keto koolraaplinten met paddenstoelen absoluut de moeite waard. Als je de koolraap beetgaar bereidt, dan wordt je beloond met een geweldige smaak en prachtige gele kleur. Bovendien bevat koolraap beduidend lager gehalte aan koolhydraten (2 g khd) dan bijvoorbeeld knolselderij (5 g khd).
Koolraap & knolraap
Je zou koolraap makkelijk kunnen verwarren met knolraap, maar dat zijn toch echt twee heel verschillende groenten. Knolrapen zijn veel kleiner en smaken fris en een beetje pittig. Je kunt ze prima rauw eten, bijvoorbeeld in een salade. Koolraap is een echte wintergroente, die wat zoetig en kruidig smaakt. Je kunt koolraap wel rauw eten, maar de groente is toch duidelijk meer geschikt om te koken. Voor alle verschillen en overeenkomsten kijk je ook even in dit artikel. De combinatie van koolraaplinten, paddenstoelen en kaas is erg smakelijk, subtiel zelfs. De keto koolraaplinten met padenstoelen bevat 5 gram koolhydraten per portie.
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je keto koolraaplinten met paddenstoelen
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Keto koolraaplinten met paddenstoelen
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 250 g koolraap, in zo dun mogelijke linten gesneden
- 1 tl spaghettikruiden, optioneel
- 1 el olijfolie
- 150 ml bospaddenstoelenbouillon, of iets meer
Paddenstoelensaus
- 300 g paddenstoelen, gemengd, kleingesneden of kastanjechampignons
- ½ rode peper, in dunne ringetjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el olijfolie
- 90 g crème fraîche, mag lekker smeuïg worden voor een vegan versie neem je haverfraîche.
- peper en zout, naar smaak
Garnering
- 40 g Parmezaanse kaas
- 3 g platte peterselie, fijngesneden (klein handje)
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de koolraap in zo dun mogelijke plakken (kaasschaaf, mandoline of brede dunschiller) en vervolgens in smalle linten van 1 tot 1,5 cm.
- Roerbak de koolraaplinten (met de spaghettikruiden) op hoog vuur 5 minuten in een ruime koekenpan met olie. Blus af met de bouillon en laat zachtjes pruttelen met een deksel erop. Controleer na 5 minuten of de koolraaplinten zacht genoeg zijn. Voeg iets meer bouillon toe en smoor wat langer indien nodig. Houd warm.
- Snijd ondertussen de paddenstoelen en de rode peper. Roerbak de paddenstoelen op hoog vuur in een droge koekenpan tot ze beginnen te glimmen. Draai het vuur terug tot middelhoog. Voeg de rode peper toe en pers de knoflook erboven uit. Bak een minuutje mee. Meng de crème fraîche er door en verwarm alles. Proef en voeg zo nodig peper en zout toe.
- Serveer de keto koolraaplinten met paddenstoelen in een kom of diep bord, dat blijft langer warm. Garneer aan tafel met de peterselie en de kaas. Heerlijk en gezond!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet