Ik houd enorm van de combinatie hartig met zoet. En op de een of andere manier lenen salades zich daarvoor uitstekend! Deze keto komkommer aardbeisalade staat in een mum van tijd op tafel. Begin met het roosteren van de cashewnoten, ondertussen snijd je de komkommer en aardbei klein. Eén losse aardbei meng je met wat olie tot een dressing en klaar is je ketosalade. Heerlijk als lunch, of bijgerecht bij een pittig gerecht of eet ‘m gewoon als koude snack tussendoor op zomerse dagen!
Variatietips & bewaren
Wil je de salade van komkommer en aardbei nog koolhydraatarmer? Neem dan in plaats van cashewnoten gerust amandelen, dat scheelt weer wat. Houd je erg van kaas door je salade? Dan is een lichte kaassoort, zoiets als feta of milde geitenkaas, ook nog een variatie optie. Als je de dressing apart houdt dan kun je de keto komkommer aardbeisalade gerust gesneden een half dagje bewaren.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto komkommer aardbeisalade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto komkommer aardbeisalade
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 20 g cashewnoten, geroosterd en gebroken
- 200 g komkommer, ongeveer ½
- 60 g aardbeien, 5 kleine in kwarten
Dressing
- 1 losse aardbei, geprakt, ongeveer (15 g)
- ½ el citroenolijfolie
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Rooster de cashewnoten lichtjes, roer af en toe om.
- Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en de aardbeien in kwarten.
- Prak de losse aardbei voor de dressing en meng dit samen met de citroenolijfolie, breng op smaak met peper en zout.
- Meng de gesneden komkommer en aardbei en bestrooi met de geroosterde cashewnoten. Geef de dressing er los bij.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet