keto kokos vetbom

Keto kokos vetbom met laagjes

Af en toe deel ik een lekkere vetbom, al ik noem ze liever energiebommetjes.  Op die manier ontstaat vanzelf een mooi overzicht van vetbommen. Veel toetjes recepten kunnen dienst doen als vetbom. Maar vandaag maakte ik een speciaal klein hapje: een verrukkelijke, romige, keto kokos vetbom. Ze zijn heel simpel om te maken, al moet je wel even de tijd nemen om de laagjes tussendoor op te laten stijven. Ze zijn mooi laag in koolhydraten en bevatten wel relatief veel vet: calorieën 139.63 kcal ⋆ koolhydraten 0.5 g ⋆ eiwitten 1.29 g ⋆ vetten 14.83 g ⋆ vezels 0.6 g per stuk.

Advertentie

Vet moet!

Allereerst even dit: Veel mensen zijn nog steeds bang voor vet, dat zit er zo ingehamerd. Maar het is een hardnekkig misverstand dat je van vet dik wordt! Of dat dat verzadigd vet slecht zou zijn, er is een grootschalig onderzoek gedaan  met zeer interessante uitkomsten. Vet eten is echt gezonder dan niet vet eten!

Bovendien heb je dat vet nodig om vet te verbranden en goed in ketose te blijven. Mensen die (qua gewichtsverlies) al een tijd stilstaan eten vaak te weinig vet. Ik heb het aan mezelf gemerkt en ik hoor het regelmatig om me heen. Zodra mensen méér vet gaat toevoegen aan hun menu, beginnen ze meestal weer goed af te vallen. Die extra vetinname is met zo’n super fudge energiebom als deze keto kokos vetbom zo geregeld. En ze bevatten al met al toch maar 0,7 gram koolhydraten per stuk.

Keto kokos vetbom, ijskoud de lekkerste

Deze keto kokos vetbommen zijn wel iets heftiger vet dan de vorige serie. Maak ze daarom niet té groot. Zelf vind ik ze misschien ijs en ijskoud het allerlekkerst, dan bedoel ik dus echt uit de diepvries. Natuurlijk laat ik ze eerst 10-20 minuutjes ontdooien. Daarna laat ik ze eenvoudig smelten in mond, yumyumyum! Zo zorgt één zo’n verzadigende keto kokos vetbom per dag zorgt voor een uitstekende lading extra vetten.

Bewaren

Werkelijk heet ideaal om er een voorraadje van te maken. Uit dit recept haal je 12-16 stukjes, genoeg voor 2 weken! In de koelkast blijven ze wel 1-2 weken goed. Ingevroren zijn ze zeker 3 maanden houdbaar!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

keto kokos vetbom
keto kokos vetbom

Zo maak je deze keto kokos vetbom

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


keto kokos vetbom

Keto kokosvetbom met laagjes

Verrukkelijk romige keto kokos vetbom! Simpel om te maken, al moet je wel even de tijd nemen om de laagjes tussendoor op te laten stijven.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Opstijven 40 minuten
Totale tijd 50 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 139.63 koolhydraten 0.5 geiwitten 1.29 gvetten 14.83 gvezels 0.6 g
Hoeveelheid (aan te passen)15 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Smelt kokosolie op laag vuur. Verdeel over 3 kommetjes: 1, 2 en 3.
  • Maak ruimte in de diepvries of koelkast. Bekleed een ondiepe vorm 14 x 14 cm met bakpapier. (Of gebruik een ijsblokjesvorm voor minstens 15 blokjes)

Kommetje 1

  • Meng deze kokosolie met cacaopoeder, proef en breng op smaak met een paar druppels zoetstof. Verdeel het mengsel over de vorm en zet (zo laag mogelijk) in de koeling of vriezer om op te stijven. 10-20 minuten moet genoeg zijn.

Kommetje 2

  • Meng deze kokosolie met de sesampasta tot een gelijkmatige substantie. Giet dit over de 1e gestolde chocolaag en herhaal het opstijven.

Kommetje 3

  • Meng deze kokosolie met 10 gram kokosrasp (dus géén kokosmeel!). Proef en voeg zo nodig zoetstof toe. Zet heel even in de koeling als het niet smeerbaar is.
  • Haal de twee koude lagen uit de vorm. Smeer de laatste (witte) laag op de bovenkant. Snijd in kleine blokjes. Bewaar de blokjes afgesloten in de koelkast of vriezer.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



28 gedachten over “Keto kokos vetbom met laagjes”

  1. Lijkt me heerlijk, deze ga ik snel maken, hoewel er nog andere vetbommetjes in mijn vriezer liggen. Ook recept van jullie met citroenrasp die zijn ook lekker.

  2. Deze ga,ik vandaag maken maar vervang de helft van de kokosolie voor kokosboter. In de winkel als creamed coconut te koop,van die blokken santen. Maakt het al zoeter van smaak

  3. Hey Anna Karina.

    Ik volg je nu al een tijdje en heb zonet deze gemaakt, moet nog uitharden en kan niet wachten om te proberen. Ik braaf de tahin gekocht net, en gemengd met de kokosboter, even proeven en echt dat is niet mijn ding, ben geen fan van sesam, dus ik heb het aangepast met pindakaas, en kom nog heerlijk uit qwa koolhydraten.

    En verder super bedankt voor al je recepten en duidelijke uitleg op de website, dankzij jou/jullie eet ik heerlijk!

    1. Hoi Lianne,
      Dank voor je complimenten & graag gedaan! Vooral aan je eigen smaak aanpassen! Als je niet van sesam houdt verplichten we je echt niet om dat te gaan eten. Wij verplichten sowieso niets, of toch: zelf blijven nadenken, dat promoten we wel graag! 😀

  4. Hallo Anna-Karina,
    Je omschrijft RAW cacao in je recept.
    Ik heb cacaopoeder van Buisman, per 100 gr 8,8 gr khd en 0,5 gr suiker.
    Is deze geschikt?
    Zo nee wat voor cacao moet ik dan precies hebben?

    1. Klik even op ingrediënten als je meer wilt weten. Dan vindt je dit:
      “Uiteraard gebruik je altijd een ongezoete variant cacaopoeder. Cacao heeft een zeer lage GI.
      RAW bevat per 100 gr. 20 gr. khd = 0,4 gr per tl (1,2 per el)
      Blooker bevat per 100 gr. 12,6 khd= 0,25 gr per tl (0,75 per el)”

      Dus die van Buisman is dan prima lijkt me?

  5. Beste Anna-Karina,

    Wat een feestje om deze te maken én te eten.
    Ik ben inmiddels 40 kilo kwijt door Atkins maar blij een beetje hangen.
    Heb nu KHA ontdekt om de laatste 10 ook kwijt te raken en om een geïnspireerd en geprikkeld te worden.
    Dat lukt met deze site absoluut !!
    Kun je ook ongeveer zeggen hoeveel vet ik voor 1 bommetje moet rekenen ?
    Met mijn koolhydraten en eiwitten zit ik altijd prima, alleen mijn vetten kom ik lastig aan mijn dagtotaal.
    Ik kan wel een stuk kaas nemen maar dan kom ik met eiwitten ook weer hoger, dus dit is een perfekte oplossing en nog goddelijk ook HAHA

  6. vreemd dat er in meerdere gerechten kokosolie wordt gebruikt, terwijl de hartstichting dit als verkeerde vetten aanmerkt.

    1. Als er lichamelijke problemen zijn, gelden er wellicht andere regels, ik ben geen voedingsdeskundige of arts. Ik heb er zelf geen onderzoek naar gedaan.

      Dit is mijn ervaring/mening, gebaseerd op diverse bronnen in de loop der jaren. Er zijn andere deskundigen die het juist promoten. En soms zijn organisaties niet zo flexibel dat ze zich snel aanpassen aan nieuwe inzichten. Dat is met voeding niet geheel eenduidig. Je mag een eigen afweging maken. Het staat je gewoon vrij om producten te vervangen. Wil je liever geen kokosolie gebruiken? Neem dan wat anders, boter of andere olie die geschikt is voor het doel.

      Ik maak ook mijn eigen keuze daarin, soms gebruik ik het een dan weer het ander (ik ‘geloof’ erg in diversiteit!)

  7. Hoi Anna-Karina, heb net de vet bommetjes gemaakt en ze zijn supergoed gelukt !!
    Ik heb best veel moeite om vet te eten dus ben erg blij met zo’n ‘vetboost’ in 1 keer
    De tip bakpapier natmaken en uitknijpen kende ik nog niet, is ook superhandig !!
    de bommetjes zijn lekker, en vullen goed .
    Bedankt weer

  8. Deze zijn echt zo lekker. Ik heb alleen pindakaas gebruikt ipv sesampasta en dat was ook gewoon heel lekker. Dus voor herhaling vatbaar!!

  9. Jeetje, ik dacht ook, wat veel vet…. ik heb ze in een siliconen ijsblokjesvorm gemaakt, 24 stuks. Maar wat n bommen inderdaad…. vult enorm en ze zijn super lekker! Er zit nu dus een voorraadje in de vriezer om af en toe te snoepen. Lekker hoor! Ben zo wel snel door m’n pot kokosvet heen.

  10. Anna Karina wederom bedankt voor het delen van dit recept. Je gaf al aan, dat veel kokosolie gebruikt wordt. Is het mogelijk om kokosolie in deze recepten te vervangen voor bijv. Roomboter. Vast bedankt voor het eventuele antwoord.

      1. Dank je wel. Ik vraag dit omdat ik op je site las, dat kokosolie te vervangen was door roomboter en of ghee. En roomboter vind ik lekkerder dan kokosolie. Maar ik weet dat het met dit recept niet verstandig is. Bedankt voor het antwoord

          1. Dank je. Weer een beetje bijgeleerd. Die site van jou en de recepten zijn een eye opener.

  11. Even een reactie op de kokos tahin cacao bommen.
    Ze zijn wel lekker maar jeetje wat machtig. Het is maar goed dat je er maar één per dag mag. Ben benieuwd hoe het volgende recept van vetbommetjes gaat smaken.
    heel veel succes met uw recepten. Ik ben er tot nu toe 32 kilo mee kwijtgeraakt. Ga zo door.

  12. Dag Anna-Karina, denk je dat deze vetbom verantwoord is voor iemand die een te hoog cholesterol heeft?

    1. Dat is een medische vraag, daar mag ik geen antwoord opgeven. Even met je arts overleggen a.u.b..
      Wel raad ik je aan je iets meer te verdiepen in de nieuwe inzichten wat betreft cholesterol en vet.

  13. Rita van der Horst

    Heb alles in huis kan dus zo aan de slag eerst even een uurtje sporten en dan is er weer plaats voor zoiets lekkers!

  14. Astrid Arenz- Bontje

    Hallo
    Allereerst wil ik je bedanken voor je heerlijke recepten

    Ook heb ik een vraag.

    De kokosolie die je hier gebruikt is dit de ontgeurde of de extra vierge?

Reacties zijn gesloten.

5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Scroll naar boven