Whow, superlekker en zijdezacht! Panna cotta hoeft niet per se zoet te zijn, en je hoeft het ook niet altijd als dessert te eten. Deze keto knolselderij panna cotta met pistaches eet je namelijk als voor- of bijgerecht. Hoewel je hersenen misschien in eerste instantie geneigd zijn om zich in te stellen op een zoet gerecht, duurt het niet lang voordat ze een geniet-alert aan je doorgeven. De romig zijdezachte smaak met zowel een zoetje als een beetje pit vormt een ongelooflijk prettige verrassing! Ideaal bijgerecht ook om mee uit te pakken tijden feestdagen. De groente panna cotta moet minstens 3 uur opstijven dus je kunt het gemakkelijk vooraf maken. De keto knolselderij panna cotta met pistaches heeft per portie als voedingswaarde kcal 291.8 ⋆ koolhydraten 7.77 g ⋆ eiwitten 6.37 g ⋆ vetten 24.88 g ⋆ vezels 5.73 g.
Noten voor en noten na
Ik maakte het recept toen mijn ex-collega bij ons kwam eten. Ik zou aansluitend samen met haar naar een muziektheatervoorstelling gaan. Ik had op internet wel eens een knolselderij panna cotta voorbij zien komen en dat was steeds in mijn hoofd blijven hangen. Die was met een andere topping, vergeten wat eigenlijk… Echter, omdat ik ook het avocadeau wilde maken, waren de pistaches toch al voorhanden. Mijn tafelgenoten waren erg enthousiast en wilden graag het recept weten. Nou, dan is dan bij deze geregeld!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto knolselderij panna cotta met pistaches
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto knolselderij panna cotta met pistaches
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 25 g pistachenoten, geroosterd
- 300 g knolselderij, in blokjes, schoon gewogen
- 300 ml bospaddenstoelenbouillon
- 2 blaadjes gelatine
- 2 tl olijfolie, extra vierge
- 2 snufjes nootmuskaat, vers geraspt
- peper en zout, naar smaak
- 150 ml slagroom
- paar sprietjes bieslook, fijngesneden
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Rooster de pistachenoten op hoog vuur in een koekenpannetje zonder olie. Hak ze middelfijn als ze zijn afgekoeld.
- Schil de knolselderij, snijd in plakken en maak er vervolgens blokjes van. Kook de knolselderijblokjes 15 minuten in zoveel bouillon, dat de groente nét onder water staat.
- Week ondertussen de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Giet de knolselderij af, stoom even droog in de pan en pureer de blokjes glad met de staafmixer. Voeg de slagroom en olijfolie toe en roer goed door. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verwarm het mengsel, niet laten koken. Roer dan de uitgeknepen blaadjes gelatine erdoor tot ze volledig zijn opgenomen. Laat afkoelen.
- Verdeel het knolselderijmengsel over 3 schaaltjes en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
- Bestrooi voor het serveren de keto knolselderij panna cotta met pistaches en bieslook, en verras jouw tafelgenoot of tafelgenoten!
- TIP: heel mooi & sjiek bijgerecht voor kerst!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet