Keto kipshoarma saladebootjes

Keto kipshoarma saladebootje, van Patrick

Deze keto kipshoarma saladebootjes van Patrick zijn ook vast weer een schot in de spreekwoordelijke roos. Hij maakte de saladeschuitjes met shoarma als snack voor oudejaarsavond. Maar je kunt het natuurlijk ook als lunch serveren. Meestal eet je shoarma met sla tussen een broodje of op frietjes (of patat zoals ze boven de rivieren zeggen). Patrick houdt het supersimpel. Want de bootjes zijn de losse blaadjes baby romaine-kropjes. Tijdens het bakken van de kip heeft hij ze alvast op de schaal gelegd. Het knoflook-dillesausje is al even snel gemaakt. Het recept voor 4 snackporties heeft een perfecte keto voedingswaarde balans. Weinig khd en behoorlijk hoog in vetten en eiwitten! Bevat per snakportie: calorieën 291.02 kcal ⋆ koolhydraten 1.47 g ⋆ eiwitten 18.07 g ⋆ vetten 23.5 g ⋆ vezels 1.33 g. Als lunch voor 2 personen de voedingswaarde verdubbelen, immers je eet dan een grotere portie.

Advertentie

Wedstrijd knoflook-dillesausje

Zo grappig, Patrick doet wedstrijdjes met de koelkast 😉 Hij legt het ons uit in de mail die hij stuurde:

Meestal maak ik sausjes op basis van 1 deel mayonaise en 2 delen yoghurt. Ik heb een tic. Ik probeer het sausje klaar te hebben voordat mijn koelkast gaat piepen omdat de deur te lang open staat. Ik dacht altijd dat je de koelkast z.s.m. weer dicht moest doen, tot ik ergens dit las: “Als de koelkast steeds open en dicht gedaan wordt, leidt dat tot ‘turbulentie’ in de koelkast. … Laat je de koelkast open staan, dan hoeft het apparaat dus minder hard te werken om weer op temperatuur te komen.” Sinds die tijd doe ik wedstrijdjes met het piepsignaal.

Dus voor het sausje bij de keto kipshoarma saladebootjes zet ik het kommetje zo dicht mogelijk bij de koelkast. Dan leg ik alvast een lepel klaar. Deur open, snel de mayonaise (Zaanse uit een tube) in het kommetje, tube terug. Echter bij het dopje erop doen gaat het nog weleens fout dan mislukt de test geheid 😀 Vervolgens moet de yoghurt (meestal Griekse) snel van de bijna bovenste plank gehaald worden, deksel eraf en 2 lepels bij de mayo, deksel erop en terug op de plank voordat de koelkast het gevreesde signaal geeft! Heerlijk gevoel als dat allemaal weer is gelukt. Ja, het is een afwijking dat geef ik toe, maar wel een redelijk onschuldige.

Shoarmakruiden mix

Patrick gebruikt hier kant-en-klaar kipshoarma die is al gekruid. Mocht je ander vlees gebruiken of het recept met (vegan) kip willen maken, dan kun je ook zelf de de kruidenmix maken. Je maalt alles fijn in een koffiemolen of vijzel. Dit recept is bedoeld voor meerdere keren. Gebruik van deze shoarma-kruidenmix ongeveer 1½ tl per 100 gram varkensvlees, lamsvlees of (vega) kip.  Meng de mix met een scheutje olie en het vlees door elkaar, even laten staan en bakken! 

1 tl gemberpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen peper
½ tl cayennepeper
½ tl kaneel
½ tl kruidnagelpoeder 
½ tl kurkuma
 ½ tl zout 

We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

keto kipshoarma saladebootjes

Zo maak je keto kipshoarma saladebootjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Bezoekersrecept

Kipshoarma saladebootjes

5 van 4 stemmen
Keto kipshoarma saladebootjes
Door: Patrick
Als je voor deze keto kipshoarma saladebootjes liever geen echte kip hebt dan zijn er diverse vega(n) varianten. Wij nemen vegan kipstukjes van Vivera (#nospon) als we dit recept van Patrick gaan maken. In de tekst zie je hoe wij zelf dan ook een lekkere shoarma kruidenmix maken!
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 12 minuten

Voedingswaarde

Per snackportie (of dubbel voor 2 lunchporties)
kcal 291.02 koolhydraten 1.47 geiwitten 18.07 gvetten 23.5 gvezels 1.33 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 snackporties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Knoflook dillesausje

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Bak het vlees in wat olijfolie tot het gaar is.
  • Haal ondertussen de blaadjes van de sla los en leg ze op een schaal.

Saus

  • Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar. Gebruik de gembersiroop en knoflookpoeder om de saus naar eigen wens op smaak te brengen.

Serveren

  • Schep de gebakken shoarma in de bootjes en doe er wat saus op. Patrick vindt ze koud ook heel lekker!

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Scroll naar boven