Keto Italiaans platbrood

Oeh, dit was wel echt smullen, hoor! Het keto Italiaans platbrood wat we vandaag voor jullie in de aanbieding hebben, overtrof ook onze eigen verwachting. De structuur is helemaal goed en de smaak is perfect. En toch maar 1.35 gram koolhydraten per portie. Het geheim zit ‘m in de tweede ovengang van het platbrood. Nou ja in de oven, maar eigenlijk gebruik je dan alleen de grill.

Advertentie

Nog even onder de grill…

Vlak voor het serveren bestrijk je het gebakken broodje namelijk nog even met gesmolten kruidenboter. Rasp er tot slot wat Parmezaanse kaas over en zet nog een paar minuutjes onder de hete grill. Daardoor geef je het brood ook iets knapperigs mee. En zoals jullie wellicht weten: knapperig bakken is in de koolhydraatarme keuken vaak wel een dingetje. Dit keto Italiaans platbrood is echt gruwelijk lekker bij diverse ovenschotels, salades en soepen, of gewoon als hartige snack.

Erbij of als snack

We hebben onze vingers er -letterlijk- bij afgelikt. Wij aten het keto Italiaans platbrood als side dish bij geroosterde groenten uit de oven, wat een uitstekende aanvulling was. Maar je kunt het brood -zoals gezegd- ook serveren als bijgerecht. Liever als hartige snack zo zonder iets oppeuzelen? Dan zou je wat meer kruiden kunnen toevoegen. Immers een snack mag best wat meer uitgesproken van smaak zijn. Zoals we altijd zeggen: geef er je eigen draai aan. Je weet tenslotte zelf het best wat je lekker vindt. Dat kunnen wij echt niet voor je bepalen.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je Keto Italiaans platbrood

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Keto Italiaans platbrood

Dit keto Italiaans platbrood is gruwelijk lekker bij diverse ovenschotels, salades en soepen, of gewoon als hartige snack.
4.75 van 32 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Grillen 2 minuten
Totale tijd 27 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 214.27 koolhydraten 1.35 geiwitten 10.98 gvetten 18.13 gvezels 1.37 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Kruidenboter en topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Kneed een samenhangend deeg van het amandelmeel samen met de geraspte mozzarella, Griekse yoghurt, olijfolie, ei en selderijzout. Vorm het deeg met de hand tot een ovale platte broodvorm op het bakvel. Druk er een paar kuiltjes in met je vingertoppen.
  • Bak het platbrood in ongeveer 10-15 minuten gaar en goudgeel. Hangt af van hoe plat je het brood maakte.

Kruidenboter + topping

  • (doe dit vlak voor het serveren) Smelt ondertussen de roomboter met de knoflook en kruiden, bestrijk het keto Italiaanse platbrood met de gesmolten kruidenboter. Rasp er tot slot wat Parmezaanse kaas over en zet nog een paar minuutjes onder de hete grill.
  • Dit keto Italiaans platbrood is gruwelijk lekker bij diverse ovenschotels, salades en soepen, of gewoon als hartige snack.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


34 gedachten over “Keto Italiaans platbrood”

  1. 5 sterren
    Hemels lekker, ik heb er gesneden olijven en gedroogde tomaten bijgevoegd en ipv gemalen mozarella 1 bol mozarella in stukjes gesneden en de rest aangevuld met parmezaan. Echt superlekker! Vorige keer enkel met parmezaanse kaas gemaakt, dat lukte ook makkelijk.

  2. 5 sterren
    H E M E L S… meer woorden heeft dit recept niet nodig ! En mijn tip, maak er meteen 2 of 3, kunnen uitstekend in de vriezer en gemakkelijk heel even af te bakken in de AF (dezelfde doorsnee als je AF maken – ontdooien en 4 min. 175° -) en met een topping naar keuze.

  3. 5 sterren
    Zo heerlijk! We hebben het meteen helemaal opgegeten en niet meer gekookt.
    De volgende dag weer gemaakt en gegeten met shakshuka. Wat een super eenvoudig en goed recept.

  4. 5 sterren
    1 dag geleden begonnen met koolhydraatarm eten samen met mijn hubbie. Wij kunnen beide wel een paar kilootjes kwijt. Vandaag dit brood gemaakt en wij vinden het allebei erg lekker! Voor herhaling vatbaar.

  5. Dit is verrukkelijk😍 Lekker bij de BBQ gegeten, zelfs mijn man was verast😃

  6. 5 sterren
    Bizar lekker!!! Tijd om af te koelen is er niet…de 3e keer dat ik dit recept maak, echt heerlijk.

  7. Even een vraagje… als ik het deeg gekneed heb kan ik het dan in de koelkast bewaren en enkele uren later in model brengen en bakken? Of moet het direct? Ik zoek wat dingen ter voorbereiding van een etentje. Bedankt alvast voor je antwoord!

    1. Staat eigenlijk al in het recept. Deze maken wij altijd vooraf tot en met het bakken, maar we doen de laatste stap dan pas op het laatst, dus vanaf Kruidenboter + topping (doe dit vlak voor het serveren) .

  8. Bianca Groot

    5 sterren
    Wauw!! Super lekker 😋 heerlijk bij dr soep! Bedankt 🙏🏻 Gaan we vaker maken.

  9. 5 sterren
    Gisteren gemaakt voor bij de borrel. Super lekker broodje…Zeer zeker een blijver!!

  10. 5 sterren
    Inderdaad heerlijk! Gisteren gebakken, maar toen gingen we toch wat anders eten. Dus de koelkast in. Vandaag de helft in de oven gedaan, wel doormidden en met ham en kaas er tussen. De laatste grill minuten moesten ook nog! Dat was een geweldige lunch!

  11. Als er staat per portie bijv 300 calorieën, is het dan voor het hele gerecht of is het 300 calorieën per persoon?

  12. Dit is zo lekker ! En simpel te maken ook nog eens.
    ik ga het zo weer maken.
    De geraspte mozzerella is op dit moment in de bonus bij AH dus…..sla je slag.
    want éénmaal dit “plat brood” gemaakt, voor altijd verloren.
    pas op voor verslaving

  13. 5 sterren
    Inderdaad gruwelijk lekker😋 en niet alleen voor de keto-liefhebbers. HEERLIJK ❣️❣️

  14. Ellen Niezen-Spetter

    En inderdaad weer een toprecept! Heerlijk broodje waarmee je ook nog eens kunt variëren door de kruiden in de boter, top! Ik maak jullie recepten overigens altijd in eerste instantie exact volgens het recept omdat ik weet dat ze altijd gewoon kloppen en lekker zijn. Een tweede keer probeer ik soms een variatie maar ook heel vaak niet omdat het gewoon perfect gebalanceerd Is allemaal. Daarom kan ik me irriteren aan mensen die meteen beginnen met kan je dit ook weglaten of kan je zus ipv zo gebruiken… Dames en heren: niet nodig, gewoon het recept volgen. En als je de helft van de ingrediënten niet lust of niet mag, maak je toch een van de andere recepten? Ze zijn namelijk allemaal geweldig ❤️

  15. Hanny Gijsel

    5 sterren
    Hallo Anna-Karina en Hans,

    jullie hebben niets teveel gezegd. We hebben zojuist dit heerlijke brood gegeten bij mijn zelf gemaakte Italiaanse tomatensoep. Het smaakt inderdaad gruwelijk lekker. Het is helemaal op! Dat wordt dus snel nog een keertje bakken. Dank jullie weer voor het recept👌👌👌

  16. 5 sterren
    Oei, deze is echt gruwelijk lekker! Hij is in 1 x opgegeten, nog warm. Hier kunnen we de hele avond op teren.
    Mooi weekend gewenst samen,
    Groetjes Hennie en Luut.

  17. Hallo Anna-Karina en Hans,

    Is deze ook als pizzabodem te gebruiken? Het ziet er heerlijk uit.

  18. Hallo Anna-Karina en Hans,
    Ik lees net jullie recept van het keto Italiaans platbrood en het lijkt me heerlijk.
    Heb toevallig het voornemen om dit weekend zelf Italiaanse tomatensoep te maken. Dus…. komt dit goed van pas. Jullie houden onze reactie te goed. Groetjes, Hanny Gijsel

Reacties zijn gesloten.

4.75 from 32 votes (16 ratings without comment)
Scroll naar boven