Keto Italiaans platbrood

Oeh, dit was wel echt smullen, hoor! Het keto Italiaans platbrood wat we vandaag voor jullie in de aanbieding hebben, overtrof ook onze eigen verwachting. De structuur is helemaal goed en de smaak is perfect. En toch maar 1.35 gram koolhydraten per portie. Het geheim zit ‘m in de tweede ovengang van het platbrood, waarbij je met de grill de smaken van de knoflook en de kruiden laat inwerken en iets van knapperigheid aan het brood geeft. En zoals jullie wellicht weten: knapperig bakken is in de koolhydraatarme keuken vaak wel een dingetje.

Erbij of als snack

We hebben onze vingers er bij afgelikt. Wij aten het keto Italiaans platbrood als side dish bij geroosterde groenten uit de oven, wat een uitstekende aanvulling was. Maar je kunt het brood ook serveren bij een soepje of salade, of gewoon zo als hartige snack, dan zou je wat meer kruiden kunnen toevoegen. Immers een snack mag best wat meer uitgesproken van smaak zijn. Zoals we altijd zeggen: geef er je eigen draai aan.


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

Zo maak je Keto Italiaans platbrood

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Keto Italiaans platbrood

Door: Hans van Deelen
Dit keto Italiaans platbrood is gruwelijk lekker bij diverse ovenschotels, salades en soepen, of gewoon als hartige snack.
4.91 van 11 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 214.27 kcalkoolhydraten 1.35 geiwitten 10.98 gvetten 18.13 gvezels 1.37 g
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Grillen 2 min
Totale tijd 27 min
Hoeveelheid (aan te passen)6 porties

Ingrediënten

Deeg

Kruidenboter en topping

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Kneed een samenhangend deeg van het amandelmeel samen met de geraspte mozzarella, Griekse yoghurt, olijfolie, ei en selderijzout. Vorm het deeg met de hand tot een ovale platte broodvorm op het bakvel. Druk er een paar kuiltjes in met je vingertoppen.
  • Bak het platbrood in ongeveer 10-15 minuten gaar en goudgeel. Hangt af van hoe plat je het brood maakte.

Kruidenboter + topping

  • (doe dit vlak voor het serveren) Smelt ondertussen de roomboter met de knoflook en kruiden, bestrijk het keto Italiaanse platbrood met de gesmolten kruidenboter. Rasp er tot slot wat Parmezaanse kaas over en zet nog een paar minuutjes onder de hete grill.
  • Dit keto Italiaans platbrood is gruwelijk lekker bij diverse ovenschotels, salades en soepen, of gewoon als hartige snack.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties