Deze keto herfst pompoensoep met kip is precies wat je je er bij voorstelt: een combinatie van zoetig, pittig en kruidig, en toch subtiel. Je hebt meteen ruime hoeveelheid als je het recept zoals wij dat hebben bedacht maakt. Genoeg voor 6 porties als je het als voorgerecht serveert, en goed voor zeker 4 porties als je er een maaltijdsoep van wilt maken. Dan kun je er bijvoorbeeld heel goed nog een lekker geroosterde naan bij serveren, of een koolhydraatarm stokbroodje.
Pompoen!
Voor mij is pompoen nog steeds de ultieme herfstgroente. Je kunt er zoveel kanten mee op. Een goede verse pompoen moet bij aankoop stevig zijn en zwaar aanvoelen. De schil is onbeschadigd, zonder schimmels en voelt hard aan, een zachte schil kan duiden op onrijpheid of juist overrijpheid (rotting). Was pompoenen altijd even onder stromend koud water, voordat je de vrucht aansnijdt. Zo voorkom je dat je onbedoeld bacteriën of vuil van de schil op de binnenste delen overbrengt.
Pompoen en pompoensoep bewaren
Afhankelijk van de pompoensoort, kun je pompoenen tot wel zes maanden bewaren. Doe dat bij voorkeur op een goed geventileerde, donkere plaats van tussen 10 en 15°C. Alleen in de koelkast bewaren als je ‘m al hebt aangesneden, in huishoudfolie ongeveer 5 dagen houdbaar. Het vruchtvlees van een pompoen kan, rauw of gekookt, in blokjes of in gepureerde vorm worden ingevroren. Als je het gekookt invriest is het direct klaar voor gebruik.
Het fijne van deze soep is, dat je het in een grote hoeveelheid tegelijk kunt maken (met de huidige energieprijzen-2022- beslist een voordeel). Je vriest de basis van keto herfst pompoensoep in. Dus zonder de garnering van kip, bosui en koriander; je garneert de soep dan vers als je het serveert. De keto herfst pompoensoep met kip bevat per portie kcal 135.85 ⋆ koolhydraten 5.98 g ⋆ eiwitten 8.32 g ⋆ vetten 8.17 g ⋆ vezels 2.58 g.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Keto herfst pompoensoep met kip
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto herfst pompoensoep met kip
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Voor de basis van de soep (in te vriezen)
- 1250 g pompoen, hokkaido (= oranje)
- 2 sjalotten, middelgrote (totaal 50 g)
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 el olijfolie
- 3 cm gemberwortel, geraspt
- ½ rode peper, in ringetjes gesneden
- 1250 ml bouillon, groente- of kippen-
Garnering van kip
- 160 g kipstukjes, vega of vlees
- 1 el roomboter
- 1 el olijfolie
- 1 tl sojasaus, type tamari of shoyu
Garnering overig
- 10 g koriander (blad), fijngesneden, peterselie kan ook
- 1 bosui, in dunne ringetjes gesneden
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Basis
- Verwijder de pitten en het zachte vruchtvlees uit de doorgesneden pompen. Bij Hokkaido pompoen kun je de schil laten zitten. Snijd in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
- Fruit sjalotten en knoflook in olijfolie. Voeg de blokjes pompoen, gemberwortel en rode peper toe en roerbak mee.
- Voeg bouillon toe en laat het geheel 25 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen gaar is. Pureer daarna met een staafmixer zo glad als je lekker vindt.
Kip bakken
- Zorg ervoor dat de kipstukjes klein genoeg zijn om als vulling voor de soep te kunnen dienen. Bak ze in olie en boter tot ze knapperig zijn. Voeg op het laatst een tamari of shoyu toe (zoute sojasaus). Roer goed door. Houd warm.
Serveren met…
- Doe de soep in ruime kommen en serveer met stukjes kip, koriander (of peterselie) en bosui.
Bewaren
- Je vriest de basis van keto herfst pompoensoep gemakkelijk in. Dus zonder de garnering van kip, bosui en koriander; je garneert de soep dan vers als je het serveert.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet