Keto herfst pompoensoep met kip

Keto herfst pompoensoep met kip

Deze keto herfst pompoensoep met kip is precies wat je je er bij voorstelt: een combinatie van zoetig, pittig en kruidig, en toch subtiel. Je hebt meteen ruime hoeveelheid als je het recept zoals wij dat hebben bedacht maakt. Genoeg voor 6 porties als je het als voorgerecht serveert, en goed voor zeker 4 porties als je er een maaltijdsoep van wilt maken. Dan kun je er bijvoorbeeld heel goed nog een lekker geroosterde naan bij serveren, of een koolhydraatarm stokbroodje.

Pompoen!

Voor mij is pompoen nog steeds de ultieme herfstgroente. Je kunt er zoveel kanten mee op. Een goede verse pompoen moet bij aankoop stevig zijn en zwaar aanvoelen. De schil is onbeschadigd, zonder schimmels en voelt hard aan, een zachte schil kan duiden op onrijpheid of juist overrijpheid (rotting). Was  pompoenen altijd even onder stromend koud water, voordat je de vrucht aansnijdt. Zo voorkom je dat je onbedoeld bacteriën of vuil van de schil op de binnenste delen overbrengt.

Pompoen en pompoensoep bewaren

Afhankelijk van de pompoensoort, kun je pompoenen tot wel zes maanden bewaren. Doe dat bij voorkeur op een goed geventileerde, donkere plaats van tussen 10 en 15°C. Alleen in de koelkast bewaren als je ‘m al hebt aangesneden, in huishoudfolie ongeveer 5 dagen houdbaar. Het vruchtvlees van een pompoen kan, rauw of gekookt, in blokjes of in gepureerde vorm worden ingevroren. Als je het gekookt invriest is het direct klaar voor gebruik.
Het fijne van deze soep is, dat je het in een grote hoeveelheid tegelijk kunt maken (met de huidige energieprijzen-2022- beslist een voordeel). Je vriest de basis van keto herfst pompoensoep in. Dus zonder de garnering van kip, bosui en koriander; je garneert de soep dan vers als je het serveert. De keto herfst pompoensoep met kip bevat per portie kcal 135.85 ⋆ koolhydraten 5.98 g ⋆ eiwitten 8.32 g ⋆ vetten 8.17 g ⋆ vezels 2.58 g.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Keto herfst pompoensoep met kip

Zo maak je Keto herfst pompoensoep met kip

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Keto herfst pompoensoep met kip

Keto herfst pompoensoep met kip

Deze keto herfst pompoensoep met kip is precies wat je je er bij voorstelt: een combinatie van zoetig, pittig en kruidig, en toch subtiel.
4.75 van 4 stemmen
Gang: Soep
Keuken: Europees
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 40 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 135.85 koolhydraten 5.98 geiwitten 8.32 gvetten 8.17 gvezels 2.58 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Voor de basis van de soep (in te vriezen)

Garnering van kip

Garnering overig

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Basis

  • Verwijder de pitten en het zachte vruchtvlees uit de doorgesneden pompen. Bij Hokkaido pompoen kun je de schil laten zitten. Snijd in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
  • Fruit sjalotten en knoflook in olijfolie. Voeg de blokjes pompoen, gemberwortel en rode peper toe en roerbak mee.
  • Voeg bouillon toe en laat het geheel 25 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen gaar is. Pureer daarna met een staafmixer zo glad als je lekker vindt.

Kip bakken

  • Zorg ervoor dat de kipstukjes klein genoeg zijn om als vulling voor de soep te kunnen dienen. Bak ze in olie en boter tot ze knapperig zijn. Voeg op het laatst een tamari of shoyu toe (zoute sojasaus). Roer goed door. Houd warm.

Serveren met…

  • Doe de soep in ruime kommen en serveer met stukjes kip, koriander (of peterselie) en bosui.

Bewaren

  • Je vriest de basis van keto herfst pompoensoep gemakkelijk in. Dus zonder de garnering van kip, bosui en koriander; je garneert de soep dan vers als je het serveert.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar top