Deze verrukkelijke keto hapjes met gekruide champignons misstaan niet op je feesttafel. Zomer en winter van harte aanbevolen! Voor dit leuke gerecht hebben we de courgette in redelijk dikke plakken gesneden. De plakken courgette werden daarna op hoog vuur gegrild in een grillpan. Heb je geen grillpan? Dan kun je de plakken ook tussen een tafelgril stoppen of gewoon bakken in de koekenpan. Maar doe het wel op hoog vuur anders ‘kook’ je de courgette. Verder maakten we de geitenkaas een beetje zoet met wat zoetstof en pittig met gemalen peper; dat smaakt echt geweldig met het hartige van de gekruide champignons.
Portiegrootte?
De keto hapjes met gekruide champignons zijn erg leuk op diverse momenten van de dag. Je kunt ze serveren als borrelhap, maar evengoed in een trio of kwintet als voorgerecht of lunch. Heerlijk met wat simpele sla op een mooi bordje en je steelt de show! Ook handig dat je alles dan al van tevoren kunt bereiden, dan kun je zelf ook gezellig bijkletsen met je bezoek. Omdat de courgette niet helemaal tot snot gaar is, kun je (mocht er iets overblijven) ze ook de volgende dag meenemen in je lunchbox.
Om het makkelijk te maken hebben we de gemiddelde voedingswaarde per hapje voor je uitgerekend: kcal 22.59 ⋆ koolhydraten 0.85 g ⋆ eiwitten 1.29 g ⋆ vetten 1.49 g ⋆ vezels 0.41 g.
Bereiden van gebakken champignons
Graag deel ik mijn tips voor de beste bereidingswijze van gebakken champignons. Ik deelde dat trouwens al eerder op dit blog. Dit is de basismethode, welke kruiden of specerijen je toevoegt is per recept (en eigen smaak) anders.
- Neem altijd kastanjechampignons, die smaken echt zoveel romiger dan de witte.
- Veeg de champignons schoon met een borsteltje, dus nooit wassen met water.
- Bak champignons op hoog vuur in een goede antiaanbak koekenpan, zonder zout en zonder boter of olie! Kruiden en peper kunnen eventueel wel meegebakken worden.
- Steeds omscheppen met twee houten spatels vind ik zelf het makkelijkst. Eerst gaan ze piepen in de pan daarna gaan ze langzaam hun vocht verliezen.
- Als ze beginnen te bruinen en beetgaar zijn, het vuur doven en er dan van het vuur af pas een klein klontje roomboter en eventueel zout erdoor roeren: KLAAR!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto hapjes met gekruide champignons
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto hapjes met gekruide champignons
Ook gebruikt
- grillpan
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 500 g courgette, in 20 dikke plakken schoon gewogen
- 20 middelgrote kastanjechampignons, 250 g
- 1 tl Provençaalse kruiden
- peper
- 10 g roomboter, klontje
- 150 g geitenkaas Chavroux Frais, (zo'n vierkant doosje)
- 1-5 druppels zoetstof, naar smaak
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de courgette in redelijk dikke plakken en grill deze aan beide kanten in een grillpan , tussen een tafelgrill of in de koekenpan.
- Draai ondertussen de steeltjes uit de champignons.
- Bak de champignonhoeden zonder vet op hoog vuur beetgaar met Provençaalse kruiden en gemalen peper (geen zout!). Steeds omscheppen/omdraaien tot ze hun vocht beginnen los te laten. Doof dan het vuur en roer er een klein klontje boter door.
- Meng naar eigen smaak wat zoetstof en vers gemalen peper door de geitenkaas.Tot zover kun je alles voorbereiden.
Serveren
- Stel de hapjes samen vlak voordat je ze wilt serveren. Doe een klein dotje geitenkaas op elke plak courgette. Druk daar de gebakken champignonhoeden in. Vervolgens vul je alle hoedjes royaal met de rest van de geitenkaas. Bestrooi met wat grof zout en peper. Serveer een enkele als borrelsnack, of meerdere op een bordje met een simpele salade als lunch of voorgerecht!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet