Keto Haagse bluf met vruchten

keto Haagse bluf met vruchten

Deze feestelijke keto Haagse bluf met vruchten is net zo luchtig en licht als het origineel. Echt smullen! Bovendien is het ook nog eens supersnel klaar. En dat is dan vooral weer fijn als je het wilt serveren na een wat uitgebreider feestmaal, met Pasen bijvoorbeeld! Uit Den Haag komen natuurlijk Haagse hopjes, het Haagse bakkie koffie (te klein) én de spreekwoordelijke Haagse Bluf. Die laatste Haagse Bluf staat vooral voor de air van de Haagse kak. Noem het gerust opschepperij of grootspraak van hoge omes. Maar je kunt die typische bluf ook toepassen op de Haagse politiek.

Gerecht

Maar wij bedoelen dat natuurlijk allemaal niet, wij hebben het over de Haagse bluf als gerecht! De naam van dit toetje is bijzonder raak gekozen, want het staat bol van de lucht! De ouderwetse, originele, Haagse bluf bestaat uit met (heel veel) suiker opgeklopt eiwit, met bessensap erdoor om het een roze kleur te geven. Onze omgebouwde keto Haagse bluf met vruchten bevat uiteraard geen suiker, die hebben we vervangen door Callowfit Raspberry. Zoet genoeg! Ons keto nagerecht bevat slechts 0.83 gram koolhydraten per portie.

Waarschuwing: omdat er rauw ei in dit recept zit, is het niet zo geschikt voor jonge kinderen, zwangere vrouwen en ouderen.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

keto Haagse bluf met vruchten

Zo maak je keto Haagse bluf met vruchten

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

keto Haagse bluf met vruchten

Keto Haagse bluf met vruchten

Deze keto Haagse bluf met vruchten is heel snel klaar en superluchtig & licht. Wij maakten er 6 kleine porties van, ideaal als snelklaar snoeperijtje na een feestdiner!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 12.85 koolhydraten 0.83 geiwitten 1.33 gvetten 0.33 gvezels 0.5 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

  • 5 druppels zoetstof, proef zelf even hoe zoet je het wilt

Garneren met

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

LET OP: omdat er rauw ei in dit recept zit, is het niet zo geschikt voor jonge kinderen, zwangere vrouwen en ouderen.

  • Maak de kom, de gardes en je handen vetvrij, neem daarvoor een paar druppels vers citroensap (niet uit een platic flesje daar zit juist wat vet bij!).
    Klop de eiwitten met de raspberry en een snufje zout op tot je stijve pieken hebt. Proef of het al zoet genoeg is, voeg eventueel wat druppels vloeibare zoetstof toe.

Glazen opmaken

  • Verdeel de Haagse bluf over de glazen. Garneer met enkele frambozen en blauwe bessen en wat cacaonibs. Je kunt dit toetje niet te lang latn staan (eiwit gaat scheiden), dus serveer onmiddellijk.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar boven