Leuk zijn ze hè, deze keto granola-passie hapjes het zijn echte eyecatchers bij je kopje koffie, op je brunchtafel of picknickkleedje. Ik maakte 20 hapjes (in een minimuffinvorm). De hapjes zijn zoet en worden niet gebakken maar gewoon gekoeld in de koelkast! Een zo’n heerlijk gevuld en voedzaam bakje bevat slechts: kcal 32.39 ⋆ koolhydraten 0.7 g ⋆ eiwitten 2.4 g ⋆ vetten 9.39 g ⋆ vezels 1.15 g. Dat past prima in je schema hoor.
Slechts drie ingrediënten
Als basis voor onze granola hapjes met passiecurd gebruikte ik 200 gram homemade granola met heerlijke specerijen eraan toegevoegd, dus daar zit al heel veel smaak aan. Verder voegde ik aan de bakjes alleen wat erythritol en kokosolie toe. Ja je ziet het goed, slechts drie ingrediënten. Nou oké dan, met de vulling van passiecurd erbij erbij vier.
Granola bakjes bewaren
De granolabakjes kun je makkelijk een week in de koelkast bewaren, doe dat wel zonder de passiecurd en vul ze vlak voor het serveren. Je kunt de bakjes ook invriezen, dan zijn ze zeker 3 maanden te bewaren.
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je keto granola-passie hapjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto granola-passie hapjes
Ook gebruikt
- 2 siliconen minimuffinvormen
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 200 g granola, < recept
- 50 ml kokosolie, op kamertemperatuur
- 30 g erythritol
- snufje zout
Vulling
- 50 ml passiecurd, < recept
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
We gaan ervanuit dat je de granola en passiecurd al hebt gemaakt.
- Maal de granola samen met kokosolie, erythritol en het snufje zout in een hakmolentje met trekkoord of keukenmachine helemaal fijn tot een enigszins samenhangende massa.
- Verdeel dit over 18-20 holtes van een siliconen minimuffinvorm, steeds 1 el. Druk stevig aan met de bolle kant van een ½tl maatlepeltje zodat er een bakje met een holte in het midden ontstaat. (zie foto)
- Zet minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast op op te stijven.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet