Wat een delicaat feestje is deze keto gevulde zalm met paksoi. Dit visgerecht is niet alleen leuk om te maken, maar ziet er ook nog geinig uit. Wij marineren de zalm vooraf in wat olie met sojasaus, rode peper, gembersiroop (koolhydraatarme van Greensweet) en knoflook. Maar je hebt de smaak natuurlijk helemaal zelf in de hand. Wil je het minder exotisch? Marineer de zalm dan niet en neem bijvoorbeeld spinazie met een beetje kaas voor de vulling. Dat kan Parmezaan zijn, maar roomkaas of zachte geitenkaas is ook prima. Kruidiger? Hak een flinke hand dille en bestrooi de groente ermee. Neem in plaats van sesamzaad gerust macadamia of andere noten, of andere zaden of pitten naar eigen wens. Zonnebloempitten kunnen ook lekker zijn!
Pittig gevulde zalm?
De vraag is hoe pittig je de zalm gevuld met paksoi zelf wilt hebben. Wat rode peper heet maakt zijn de zaadlijsten (dus niet de zaadjes). Als je voor een mildere variant wilt gaan (Hans houdt meer van zachte smaken), dan verwijder je de zaadlijsten. Maar als je het pittiger wilt laat je alles erin zitten. Wij gebruikten ongeveer een halve rode peper in dit zalmgerecht. De marinade is van zichzelf aromatisch genoeg, dus hete peper is geen must om de zalm lekker te maken.
4 Porties zalm met paksoi
We hadden vier porties gemaakt van de keto gevulde zalm met paksoi. Twee hebben we bij de lunch gegeten, gesmuld mag je wel zeggen. ’s Avonds hebben we de rest verorberd. We hebben de schotel 20 minuten afgedekt in de oven gezet en twee klontjes boter op de zalm gelegd. Dat alles om te voorkomen dat de zalm teveel zou uitdrogen. De smaak was nog steeds geweldig en ook de structuur was nog prima.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Keto gevulde zalm met paksoi
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto gevulde zalm met paksoi
Ook gebruikt
- cocktailprikkers
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 500 g zalm, in 2 stukken, zonder huid
Vulling
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el olijfolie
- 400 g paksoi, fijn gehakt
- sojasaus, naar smaak
- ¼ tl citroenrasp, of iets meer – naar smaak
- 1 tl venkelzaad
- 1 el crème fraîche, of een klein scheutje slagroom
- peper en zout, naar smaak
- 25 g sesamzaad, geroosterd, om te bestrooien voor het serveren
Marinade
- 2 el olijfolie
- 1 el sojasaus
- 1 el Greensweet gembersiroop
- 1 teentje knoflook
- stukje rode peper, (of een hele) in ringetjes
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Zalm marineren
- Begin met de marinade. Meng daarvoor de olijfolie, sojasaus, gembersiroop, knoflook en rode peper. Zorg dat je twee gelijke, niet te dikke), delen zalm hebt en bestrijk die aan alle zijden met de marinade. Dek af en zet koel weg.
- Als je het gerecht gelijk gaat maken: verwarm de heteluchtoven alvast voor op 180 °C en zet een ovenschotel klaar waar je zalm in gaat passen.
Vulling maken
- Snipper voor de vulling de ui en fruit deze met olijfolie in een grote wok of hapjespan op matig vuur. Pers de knoflook er boven uit.
- Hak de paksoi heel klein (wij gebruikten ons hakmolentje met trekkoord) en roerbak deze 3 minuten mee. Voeg sojasaus naar smaak toe. Doof het vuur en roer er wat citroenrasp en crème fraîche door.
Vullen en afbakken
- Leg 1 plak zalm op de bodem van de ovenschaal en verdeel het groentemengsel erover, druk voorzichtig rondom aan. Leg het andere stuk gemarineerde zalm er bovenop, steek vast met een paar prikkertjes.
- Gaar de zalm zo'n 15 minuten in de voorverwarmde oven, dit hangt af van de dikte van je filets. In elk geval niet te lang, dan worden ze droog.
- Laat het een paar minuutjes rusten. Serveer de zalm met geroosterd sesamzaad. Lekker met een frisse, knapperige salade.
VARIËREN
- Marineer de zalm niet, en vervang de paksoi door spinazie, voeg wat kaas (gewone, roomkaas of geitenkaas) toe aan de vulling. Vervang het sesamzaad door zonnebloem- of pijnboompitjes, of door gehakte macadamias.
Voorbereiden?
- Je kunt dit ook heel goed al voorbereiden bijvoorbeeld met kerst. Laat dan de vulling helemaal afkoelen en bewaar apart. De groente zal iets meer vocht loslaten, dat kun je het best een beetje afgieten. Stel de schotel al samen, of doe dat vlak voordat het de oven ingaat. De gaartijd mogelijk met 5 minuten verlengen.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet