Serveer deze leuke keto gevulde champignons met spinazie als borrelhapje of snack. Of maak er een maaltijd van, serveer er per persoon dan bijvoorbeeld vijf samen met een stukje (vega)vlees en/of een salade. Hoe je het ook serveert, ik weet zeker dat iedereen ervan zal smullen. Immers wie houdt er nu niet van een gezond gevuld champignonnetje? Bovendien zien die champignonhoedjes zeker als ze gevuld zijn er enorm leuk uit vind je niet? Ook makkelijk: vul de champignons van te voren. Je schuift de schaal champignons in de oven tegen de tijd dat je visite gevoed wil worden. Ideaal! We berekenden de gevulde champignons per stuk op: kcal 54.11 ⋆ koolhydraten 0.7 g ⋆ eiwitten 3.59 g ⋆ vetten 3.88 g ⋆ vezels 1.33 g.
Smaakcombinaties
Je hebt kastanjechampignons in vele maten. Soms zijn de kleinere versies mooier of makkelijker, maar als je ze vult zijn de grotere beter. Als je voor dit recept té kleine hoeden neemt kan er bijna geen vulling in, da’s jammer. Echter als je te grote neemt zijn ze voor bij de borrel ook weer niet geschikt. Want het is wel fijn al je ze in een keer in je mond kunt stoppen. Kwestie van even goed in het bakje gluren bij aankoop van de paddenstoelen. Deze keto gevulde champignons met spinazie en feta is natuurlijk een echte klassieke vulling. Maar je kunt de paddenstoelenhoedjes ook lekker vullen met gehakt, gedroogde tomaat en emmentaler. Of wat te denken van spek geitenkaas en walnoot, euhm, denk, denk… pittige blauwaderkaas en verse kruiden lijkt me ook heel lekker! Zorg er in elk geval voor dat je vulling niet té nat is.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je keto gevulde champignons met spinazie
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Keto gevulde champignons met spinazie
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 10 grote kastanjechampignons, = ongeveer 400 gram
- ½ bosui, in ringetjes gesneden
- 15 ml olijfolie
- 200 g spinazie (wilde), vers, of 100 gram deelblokjes
- 50 g feta , of andere kaas
- 1 el mascarpone
- 2 el amandelmeel
- peper en zout, naar smaak
- 25 g zonnebloempitten, geroosterd
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Breek de steeltjes voorzichtig uit de champignons. Pluk de zachte witte rand van de paddenstoelen – hou de champignons heel – en verwijder met een mespunt de lamellen, zodat er zoveel mogelijk vulling in past.
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
- Snijd de steeltjes in reepjes en de bosui in dunne ringetjes. Bak de steeltjes en de bosui even aan in een ruime koekenpan met wat olie. Voeg de spinazie toe en laat snel slinken. Doof het vuur en laat overtollig vocht weglopen. Meng de warme spinazie met feta, amandelmeel en mascarpone. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Vul de champignons met de spinazievulling en zet ze in de ovenschaal. Bak ze 15 minuten, of tot de champignons hun vocht beginnen te verliezen.
- Rooster ondertussen de zonnebloempitten in een droge, kleine koekenpan.
- Strooi vlak voor het serveren de geroosterde pitjes over de gevulde champignons. Serveer de keto gevulde champignons met spinazie als borrelhapje of snack. Of als maaltijd (5 stuks pp) met een stukje (vega)vlees en/of een salade. Geniet er van!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet